Lärare på youtube

Går man in på youtube och googlar "lärare" eller "teacher" får man upp förvånansvärt många klipp. Elever som retat upp lärare och sedan filmat med mobilen eller som bara tar tillfället i akt när det är problem på gång och filmat och vidarebefodrat. Helt avskyvärt. Antingen förstår folk inte att de inkräktar i folks privatliv eller så bryr de sig inte. Troligtvis alternativ två, generellt sett har ju inga privatliv nuförtiden och verkar inte vilja ha det längre. Nakenbilder på internet är snarare praxis än sällsynt. Men när man lagt ut en bild på internet har man tappat all makt över den och vem som använder den. 

Det sägs ju att vi är på väg in i ett övervakningssamhälle och det är nog inte helt fel. Personligen är jag dock mer paranoid om att bli filmad av mobilkameror ägda av privatpersoner än när jag sitter i en taxi eller en spårvagn.

... På en utekväll för ett par veckor sedan dök det upp en okänd kille och fotade mig och mina vänner. C störtade efter honom och försökte få honom att radera bilden. Hela saken kändes väldigt obehaglig. Varför var han tvungen att ha en bild på oss? Och lyckades hon att få honom att radera den? 
Nej, jag tar inte sådant som en komplimang.

... Kameror i mobilen kanske inte var världens bästa idé ändå?!

TF

Middag: Vitlöks- och svampschnitzel (veggo), grov bulgur, sallad och vitlöksås.

Fick ett uppsving av maten och gav mig på försöka arbeta vidare på att sammanfatta tidigare forskning. Som tur är har jag mer sidor än vad som egentligen behövs för en experimentell studie och därför har jag mer sidor över till TF. Tyvärr har jag inte tillräckligt med plats som skulle behövas för att sammanfatta all forskning, både internationellt och i Sverige. Dilemma!
Jag måste begränsa mig, (vilket man egentligen alltid måste göra), men nu måste jag begränsa mig MYCKET och jag står i valet och kvalet och frågar mig själv vad som är en rimlig avgränsning och vad mina framtida examinatorer kommer anse vad en rimlig avgränsning skulle vara.

Coconut

Jag har en aversion mot kokos. Har aldrig gillat Bounty, dricker inte Malibu och äter definitivt inte mat med kokosmjölk i. Kokos indraget i choklad eller varm kokosmjölk växer till tuggor i munnen och jag klarar inte av att svälja. Men, i min motvalsiga natur så gillar jag kokos som kommer direkt ur kokosnötter. 
När jag och M handlade senast köpte jag en kokosnöt som jag sedan knäckte idag och skalade och skar ut innanmätet. Har pillat i mig bit efter bit efter bit, och det är fruktansvärt gott. Jag gillar att sitta och småsnacksa på saker, antingen till te, eller en god film eller som side-snack när jag sitter framför datorn. It's good shit med andra ord.

260095-129


Får man se ut som man vill på jobbet?

Ingen kan väl ha missat artikeln på Aftonbladets hemsida om killen som slingade sitt hår rött och som nu riskerar att få sparken om han inte färgar tillbaka det. Min åsikt är väl knappast särskilt förvånande. Klart som fan att han inte ska få sparken. Killen är dessutom skyltmonterare så jag förstår inte riktigt vad problemet är. Exakt hur tar kunderna illa upp av hans röda hår när han monterar deras skylt? Det är ju knappast som om de tar med sig honom hem för att träffa mamma och pappa?

Man ska se vårdad på jobbet, det är jag fullt med på. Hel och ren och allt det där dravlet. Vissa jobb har också speciella kläder, ex. polis, sjukhus med mera. Det är jag också med på. 

Men sedan kommer vi till kärnan i problemet.  Vad är vårdat? Vad är okej på jobbet?
Det är ett hyckleri hela saken egentligen:

En sminkad kvinna ser ut och känner sig fräsch - en sminkad kille är gay, hrm, ovårdad. Om han inte är metrosexuell och nöjer sig med hudkräm och bronspuder (för den där frääääscha beach-looken). 
Vissa kvinnor kan även ses så sminkade att dragqueens skulle böja sig i beundran - detta är okej då?
Men inte rött hår på en kille? ... Om det inte var naturligt då, still weird-looking, men man kan ju inte ge någon sparken på grund av genetik.

Jag med mina läpppiercingar skulle alltså få sparken trots att jag är noga med renlighet, kläder och smink. Om jag har en dålig hårdag och vill knyta upp mitt hår med en sjal är detta okej men om jag bär en större sjal på grund av religiösa skäl så kan det bli problem.
Om jag var oduschad av och till men tog ut mina piercingar? 

Och om man nu inte ser något fel i att låta folk bära religiösa symboler eller huvudbonader, varför skulle en läppring åka? Eller politiska symboler?
På vilket sätt har religion en högre status i ett sekulariserat samhälle? Är inte allt ovanstående egentligen bara uttryck för ens personlighet? Kan ideologi vara jämförbart med tro?

Alltså, varför piercingar, röda slingor på killar, sjalar etc. ibland inte anses vara okej är för att det finns idioter där ute som "störs" av hur folk väljer att uttrycka sig på utsidan för det "passar sig inte". Det ser inte trevligt ut eller annat skitsnack blir helt plötsligt giltiga argument trots att dessa speglar väldigt gamla könsroller och en utdaterad etikett. ... Som om mina piercingar gör mig mindre kapabel till att göra ett bra jobb. 

Det finns säkert många som tycker att det är mindre trevligt med folk med annan hudfärg men vi skulle aldrig ta dessa på allvar och bara anställa vita. 


Let's get pierced

Idag ska jag följa med en vän som ska pierca sig (smiley) och den officiella tanken är att jag ska byta ut mina stavar i min vertikala labret och min mouche. Men den inofficiella versionen är att jag vill ta en piercing till, det riktigt kliar i fingrarna. Fast jag har inte råd. Och jag borde inte. Jobbet har hittills inte klagat men en tredje i facet kanske inte blir så populär, fast jag tror inte att arbetskamraterna bryr sig men vi har en ny chef som jag inte vet hur hon är ännu - det kanske vore att utmana ödet?
... Plus att diskussionen med farmor kommer vara helt outhärdlig. 

260095-128

Martina pre-pierced

Vägra barn - rädda miljön?!?

Camilla Henemark uttalar sig i Aftonbladet om att hon inte vill ha flera barn för att jorden redan är överbefolkad och har begränsade naturresurser. Maria Wetterstrand (mp) besvarar hennes argument med att barn är det mest fantastiska man kan uppleva och att det är barnen som gör jorden värda att rädda.

Yeah, okej:
1) Jag ser Camilla som saklig i sitt argument, det vill säga - för många människor, för lite resurser, detta är mitt ställningstagande. Men varför måste Maria pådyvla diskussionen att barnen är det mest fantastiska man kan uppleva?
... Det är väl knappast ett motargument och knappast något som är generellt gällande?
Jag tror säkert att det finns föräldrar därute (och människor utan barn) som absolut inte skulle ställa sig bakom det uttalandet.

2) Alltså jag tror inte att Camilla menar att alla ska sluta skaffa barn utan att vi ska ta hand om de barnen som finns i världen. Och att resurserna inte ens räcker till det. Varför skaffa biologiska barn då?
Ens barn är ens barn. Ett adopterat barn är lika mycket ens barn som ens biologiska. Kärlek som kärlek.

Personligen gillar jag detta argumentet. Inte för att jag ser det som vinnande (eller inte), utan för att det ska bli kul att droppa det i nästa oundvikliga skaffa-barn-diskussionen som folk inte kan låta bli att ta upp hela tiden.

Stureplansprofilerna nekade till prövning

Stureplansprofilernas fall tas inte upp av Högsta Domstolen. Dagens bästa nyheter!

... Förutom det faktum att jag lyckats städa, laga dammsugaren samt äntligen lyckats föra över mobilbilder till Macbook:en direkt med Bluetooth (mitt mobilprogram fungerar inte på mac så har inte kunnat använda kabeln på det hederliga gamla vanliga sättet).

FPP - 26:e nov

Halvdränkta råttor som överlevde stormvindar och hällaregn för att roa sig lite. Har tyvärr inga andra bilder än dessa tre men temat för oss båda var väl burlesk/ retro/ vintage (inkl rosa för mig).

260095-124260095-127 260095-126
På spårvagnen innan galenskaperna påbörjades.

Forever in debt to your priceless advice

Den här dagen suger. Hästpung. Kändes redan tungt att gå upp imorse. Släpade mig till datorn och slängde iväg ett meddelande till min handledare som ställde in mötet imorgon. Jag har inte hunnit arbeta med uppsatsen i helgen så det kändes onödigt att gå dit och diskutera samma text som förra gången. 

What to do today?
... Står i valet och kvalet mellan städning och träning. Borde egentligen träna som en kompensation för fettorgien igår men jag vill inte.. alls...faktiskt. För då måste jag äta något bra och energirikt och sedan hoppa runt i två timmar helt otålig och sedan träning (som kommer kännas underbar när jag väl är där) och sedan hem och laga något proteinrikt och mättande och sedan dusch och sedan kommer jag vara supertrött men superren och ha (skön) värk i benen. 

Om jag väljer att städa kan jag med (halv-)gott samvete gå runt i myskläder hela dagen men då måste jag faktiskt städa hela dagen också, vilket jag inte heller har någon lust med alls. Å andra sidan ser lägenheten ut som ett kaosområde och jag har ju faktiskt köpt lim för att kunna laga dammsugaren. 

Apropå limmet (som är ett tvåkomponentslim) - om man nu ska ta lika mycket av varje komponent, varför är tuberna olika stora och därmed innehåller olika mängder? RIP OFF!

Dagens humör mätt i tonårsångest:


Nirvana - "Heartshaped Box"
(... Hur kommer det sig egentligen att många i min ålder och uppåt ser sin ungdomstid så präglad av Nirvana?)

Bloggdesign och bakfylla

Sitter hemma hos M och ser att min bloggdesign ser väldans knepig ut. Rubriken är större och allt är inte på samma rad och stilen vette sjutton vad den ska föreställa. Vi har dock inte samma webbläsare: han (pc) - mozilla firefox och jag (mac) - safari. Ser min design bara bra ut i Safari eller är det bara hans dator som är elak?

Underbaraste slappisdagen idag för nyladdning av själsliga batterier:
Frukost: Ostbågar, cola
Frukost 2: Pizza med vitlöksås, cola
Mellanmål: Vatten, cola
Middag: Cheezeballs, cola

... Fettchock!

Happydrunk - konsekvenserna

Jag, Nancy, avsäger mig allt ansvar för att eventuella vädrande av åsikter och handlingar genomförda efter kl. 21.00 igår fram tills 03.00 igår natt. Jag skyller allting på alkoholen och allmän galenskap.

Konsekvenser:
... Bakfylla med illamående och ett väldigt ömt knä med ett charmigt blåmärke. Minimal ångest för min cider- och vinframkallade frispråkighet.

Nej alltså, det var en riktigt rolig kväll, bästa på länge och jag skulle göra om det anytime.

Nothing special Friday

Vissa dagar är bara klockrena. Det finns liksom ingenting ont att uttala sig om. Som idag, gick runt i stan med A och slösade pengar på viktiga pryttlar till min outfit imorgon och lyckades hitta ett par stövlar (overknee) för en fruktansvärt billig penning. Trots kackerlackigt mycket folk i stan gick det ändå bra tills jag träffade syster vid fyra och vi åkte hem till henne och far och åt god middag och sorterade fotografier inför en fotokalender vi ska beställa till farmor och farfar. Sedan vidare hem till mig med älskling och vuxnande fasoner som ost och kex med te. 

Har inte arbetat ett smack med uppsatsen idag (förutom runtringade till eventuella deltagare) och massa mera mailutskick. Så jag antar att det gills (lite). Ska läsa in mig på mer tidigare forskning i helgen.
... Men nu: varm säng och pojke.

Favoritbloggarna - rena heroinet

Att det är beroendeframkallande att skriva en blogg är glasklart, för stort engagemang leder till galenskap och jag har läst flera gånger på bloggar hur personerna ifråga ändrar på sina vardagsrutiner till något som låter bättre att skriva om. 
Anyways, det riktiga knarket för mig är snarare alla det där bloggarna som man kollar in varje dag, minst lika viktigt som att äta frukost och ta på sig kläderna. Folk skriver om det mest personliga och lurar in läsarna i deras liv och naturligtvis blir man helt hooked. Som en dokusåpa, fast mer legitim och snaskigare, det är ju annat när det är "äkta" och "vanliga" människor. Inte sådana som fejkar vadsomhelst framför kameran.

För ett tag sedan tog jag bort en blogg från favortlistan för att jag tyckte att personen ifråga blev helt knäpp till slut och vädrade lite tråkiga åsikter som inte föll mig i smaken. Räknade dock inte med abstinensen - även om jag tycker personen är dum i huvudet är jag fortfarande sjukt nyfiken på de senaste posterna.

Avvänjning?!

Är önskan om barn starkare än kärleken?

Det tycks som så. En grupp artiklar på Aftonbladet tar upp män som vill ha barn och som lever med kvinnor som inte vill det. Många av dessa män beskriver en förtvivlan kring att inte bli biologisk pappa och hur känslorna svalnar ju mer kvinnan säger nej.
Artiklarna tar upp att barn ska vara en kompromiss och ett gemensamt beslut i ett förhållande men att om hon säger nej så är det nej. Mellan raderna ska man tydligen förstå hur synd det är om mannen ifråga. Men jag förstår inte det konstiga i det, alls. Huruvida en kvinna vill föda barn är hennes beslut då det är hennes kropp som kommer bära det. Ledsen liksom, taskigt läge.

Sedan kan jag tycka att de faktiskt får skylla sig själva lite, träffar man någon som inte vill ha barn är risken väldigt liten att denne ändrar sig om beslutet är allvarligt menat. Jag vet inte riktigt om jag tror på en biologisk klocka lika mycket som en social konstruktion av "normalitet" och familjeångest, men när man väl avsagt sig den gröten är det ett beslut för livet. Och jag ser inget konstigt i det.

Abort

Nedanstående inlägg gav bränsle till en förlängd kommentar-diskussion som närde lite reflektion och skrivlusta.

Många håller inte med mig, men jag tycker att abort inte är någon komplicerad fråga. Fri abort is the way to go. Jag är helt för även sena aborter (idag kan sena aborter tillåtas, efter särskilt tillstånd, till och med v. 22). Abortmotståndare brukar förargas över detta då det faktiskt har räddats barn från och med detta datum. 

Man skulle kunna debattera kring att huruvida dessa barn får ett fullvärdigt liv eller inte -  det finns forskning som tyder på många av barnen ifråga får tampas med komplicerad fysisk och psykisk problematik senare i livet. Det finns dock sådana som överlever och får ett fullgott liv. 

För mig är dock detta egentligen inte relevant, för jag ser som så att kvinnans rätt till självbestämmande kommer i första hand. Hon lånar ut sin kropp och livmoder till ett foster som sedan blir ett barn - att hon blivit befruktad innebär inte att fostret ifråga äger hennes kropp och att dess väl och ve kommer i första hand.

Att ge liv är en rättighet - ingen skyldighet. Man ska inte tvingas att föda ett barn som man inte vill föda. Man ska inte heller ges skuldkänslor å alla barnlösa pars vägnar - med det resonemanget skulle alla som har två ben ges skuld å alla amputerades vägnar.

Jag anser inte heller att några skäl till varför man inte ska få göra abort finns. Även om det handlar om en olycka, karriärval, familjeplanering eller bara allmänt vårdslöshet. Fri abort är fri abort för alla, inte bara för de som har motiveringar som folk anser som legitima och särskilt hjärteknipande.

Abortmotståndare vill gärna få kvinnor som genomgår en sen abort att framstå som slapphänta slampor som skrapar med lättja och som ser abort som preventivmedel. 
... Alla som genomgått en sen abort - det vill säga en skrapning, vet dock att detta inte är metod som används om och om igen för att man är för lat för att trä på en kondom. En skrapning är en ohygglig upplevelse. Men inte jämförbar med att tvinga kvinnor att föda fram barn som de inte vill ha.

Spädbarnsadoptioner?

Kd-politikern och abortkritikern Lennart Sacredeus vädrar sina åsikter i Aftonbladet. Lennart vill sänka abortgränsen och ser spädbarnsadoptioner som ett alternativ till abort. Lennart tycker att på grund av att så många par är barnlösa i Sverige idag skulle spädbarnsadoptioner vara a win-win-situation. Han fyller även i att mannen(fadern) ska få mer att säga till om. Han diskuterar även vidare att han tycker att det är tråkigt att svenska staten har en negativ inställning till att tonåringar föder barn.

Yeah okej, fyra saker:
1) Sedan när är kvinnor bebismaskiner? Självbestämmande någon? 
Vad JAG gör med MIN kropp är MITT val, ingen annans.
Det är synd om barnlösa par men det finns många barn runt om i världen som behöver en mamma och pappa. Att tvinga svenska kvinnor att genomgå graviditeter är inget alternativ för att gubbar som Lennart vill ha svenska barn till svenska föräldrar.

2) Att föda ett barn är ingenting som är lätt gjort, det är en svår och plågsam upplevelse som kan innebära många fysiska komplikationer för både mor och barn. Att sedan behöva gå igenom denna procedur ofrivilligt och adoptera bort sin bebis måste vara en fruktansvärd upplevelse. (Nio månaders ångest är inte att leka med)

3) Efter att en flicka gått igenom puberteten och fått sin menstruation kan hon bli gravid. Ungdomar har sex i allt lägre åldrar. Tjejer går igenom puberteten i allt lägre åldrar. Vill verkligen Lennart att tolvåringar ska tvingas att fullfölja en graviditet?

4) Varför existerar fortfarande den här diskussionen 2007? Kan inte gubbar som Lennart bara dö ut?! Vi behöver inte era föråldrade värderingar.

Pink is the new shit

Två saker ger mig den spark i röven jag behöver för att ta tag i sådant som man måste göra: tentapluggande och att ha tråkigt. Aldrig har min klädkammare varit så sorterad och organiserad som när stora tentor stundar. Och jag har aldrig pluggat mer noggrannt och effektivt än jag när jag jobbar natt och TV-shop är det enda som flimrar på tv:n.
Helgens nattsudderi och obotlig tråkighet ledde till att jag plöjde igenom två viktiga böcker för min uppsats och gav mig en chans att skissa och fundera kring min outfit på FPP (lördag). Förr i tiden (läs: två, tre år sedan) bar jag aldrig samma outfit två gånger och hade outtömlig fantasi när det kom till smink, hår, skor och kläder. Den senaste tiden har jag dragit på mig vad som funnits i min välfyllda klädkammare (vilket oftast varit korsett, lackkjol och lite halvroligt smink samt gorgeous shoes). 

Men denna gång slår jag på stort och tar inspiration från underbara Gwen (som nästintill en mindre anorektisk Angelina är en av de vackraste kvinnorna i mitt universum):

                          260095-123



No doubt - "Ex girlfriend"

...Pink is the shit med andra ord. Som vanligt är jag mer intresserad av sminket än någonting annat.
Att jag sällan (läs: aldrig) bär rosa i någon form (möjligtvis läppglans) gör det hela roligare. Det plus att jag hittade en kolsvart billig päls(fusk!)bolero på HM idag som kompletterar min svarta lackklänning som ett lavemang i en 90åring makes my day, so to speak.  

Mindervärdeskomplex

Jag har inte dåligt självförtroende. Förutom enstaka mens-relaterade tråkiga tankegångar har jag bra självförtroende. Detta brukar även vara sant när det kommer till mitt akademiska självförtroende. Jag känner mig allmänbildad och jag känner mig påläst. Jag har en elitisktisk ådra (gentemot den grå massan) framfödd av fyra (och snart ett halvt) års universitetsstudier som kanske inte är helt igenom sund men som är under kontroll.

Vad jag dock saknar är att kunna se på mitt eget arbete med objektivitet. Jag behöver jämförelser för att jag ska hålla mig på rätt spår. Jag klarar av att sporra och peppa mig själv men min inspiration och lust kan ibland leda in mig på helt avvikande spår. Kort sagt, jag behöver feedback av en handledare som jag inte träffat än. För just nu har jag för många tankar och mår illa (mentalt) av tanken att behöva skicka in mitt utkast för att sedan kastas till vargarna (bildligt talat). 

Pamela Anderssons sexvideo

Sitter och gluttar på en dokumentär om Pamela Andersson på Tv6. Har aldrig funderat mycket över det här med deras sexvideo, nuförtiden tycks det också vara en slags highroad to fame för halv- och helkändisar - man rycker mest på axlarna.
Men, de (Tommy and Pammy) förlorade i rättegången på grund av Pamelas nakenbilder. Det vill säga att hennes problemfria attityd till nakenbilder per automatik gjorde att domstolen inte kunde erkänna hennes rätt till privatliv och att få filma och sexa i fred. 
...Va?!?

Man kan alltså förbruka sin rätt till privatliv som nakenmodell. Men Tommy då?
Han är ingen nakenmodell. Och även om Pammy hade varit porrstjärna kan man tycka att knulla på jobbet och knulla hemma är två vitt skilda saker. Och privatliv borde vemsomhelst ha rätt till.

Zombie

Natten var lätt men tröttsam. Jag fick knata omkring i cirklar från halv tre innan jag kom över klockan tre, då jag vanligtvis blir så trött att jag blir hyperpigg. De som jobbade på kvällen hade käkat kladdkaka till kvällsfika och det fanns en bit kvar som jag proppade i mig och fick världens sockerkick. And then the night went on. Nattjobb är fruktansvärt lätt egentligen. Tror att jag definitivt att jag skulle klara det på heltid. inte dock inom vården, som är en fruktansvärd underbetald bransch.

No sugar for me please

260095-122

Alltså, på grund av min mintchoklad-addiction har det blivit lite mycket socker på sistone. Vilket egentligen är väldigt "out of character" för jag har alltid varit mer för fett. Smält ost, pizza, fetaost, pommes, ostbågar, klyftpotatis, vitlökssås is some good shit. Visserligen är jag generellt en chokladfantast men jag väljer lätt bort choklad om jag får en flöttig pizza med viktlökssås.
Ska dock försöka skärpa mig (lite iallafall) och undvika socker (i möjligaste mån). Fat is good, sugar is bad. 

Apropå sugar, var hemma på kort besök hos Elina idag och snackade skit och försökte mitt i all min uppsatsångest vara social. Maybe it worked, a little anyway. Tösabiten hade rensat ut skåp och förråd så jag fick en goodie-bag med mig hem: två fina röda vitprickiga kuddar till soffan, schampoo och serum (frisörprodukter), två påsar taco/soja-färs samt en bunt riktigt gamla timlistor som jag aldrig lyckas ta med mig från jobbet och som hon av ren barmhärtighet hade bärgat hem till sig och sedan glömt bort. 
... Bestämde även att jag ska sminka henne när hon ska på bröllop i december. Ser fram emot det - jag gillar att pyssla med folk!

Väl hemma knåpade jag ihop min efterlängtade problemformulering och halva metodavsnittet och åt smörgås. Jag antar att jag ska tacka min lyckliga stjärna för att jag kom utanför dörren idag (tränande) istället för att sitta med näsan i böcker eller fast framför datorn 24/7. Yej mitt spännande fucking liv!

What is ladylike?

Storm Large - Ladylike

Tv6 visar ju Rockstar igen och jag började komma ihåg hur mycket jag gillade Dilana. Insåg igår också att Storm var riktigt bra hon med, i synnerhet i ovanstående låt - som hon tydligen skrivit själv. Att varken hon eller Dilana vann är ett mysterium.
Anyway, it's a good song.

Har hunnit äta frukost och ska snart pallra mig iväg till träningen. Vaknade imorse av lillkissan som låg och buffade på mig. Min lilla vildkatta tycks ha funnit sin plats ordentligt och släppt mycket av sin rädsla och är väldigt kontaktsökande. Är en helt annan katt med andra ord. Good shit. 

Alltså ansiktsuttrycket bruden har sekunderna innan hon öppnar munnen. Det är som om hon förvandlas till en helt annan människa. Ett jävla litet krutpaket. 


Dilana - Lithium (encore)

Medicinen tryter

Har handlat mat och konstaterat att att vårdcentralen fuckade till min receptförnyelse. De lade in den gamla doseringen, som är två år gammal. Som jag var tvungen att ta ut för jag har slut på medicinen. En förpackning av den här styrkan kommer att räcka i två veckor istället för tre månader. Lovely. Får ringa och klaga. Det mystiska är att de bara fuckat till ett av min recept med den gamla styrkan medan de andra två var korrekta.

And no, jag går inte på någon slags psykofarmaka. Alla hästar står inne i mitt stall och tomtar partar fritt uppe på mitt loft. Jag är bara begåvad med infekterade luftrör och har astma.

This day is going down the drain. 


You say that things change, my dear

Jag är världsbäst på att bygga upp krav och förväntningar på mig själv. Mina förväntningar på uppsatsen har varit skyhöga och när jag nu börjar brottas med alla problem skär det sig med min handledare (som jag inte ens har träffat än). Fick ett mail idag som fick luften att pysa ur min orkesballong. Jag överreagerar säkert.

IDAG:
- Skulle tränat men skiter i det. Jag vill inte ha folk omkring mig just nu.
- Hämta ut medicinen.
- Promenad. Behöver egentligen motion och promenader är ett bra asocialt alternativ.
- Handla (Kattsand, middag)


Naturligtvis blir jag gladare av att lyssna på Tori.


Without the kiddies - children aren't my thing

Utekvällen igår gick riktigt bra, jag hade roligt, trots att RB har sloppat happyhour, the PAIN, the PAIN och stället var fullt med sleazerockare. Gav Martina en flaska vin i present (vuxenpoäng) för jag hade noll inspiration till presenter och resonerade att alkohol alltid är behövligt!
Hennes vänner var också trevliga men när vi kom in på barn med en av dem (hon sade att hon längtade efter familj) och jag sade att jag inte hade några planer på något sådant blev naturligtvis diskussionen hetare. God, jag kommer aldrig förstå över hur människor tycks ta så illa upp över att jag inte vill ha barn. Och alla dessa oändliga varför-frågor och guilt-trips. Som om man inte kan bestämma sig för ett annat liv utan blöjbyten, tonåringar och ständig mamma-ångest vid 23 års ålder om man nu kan bestämma sig för att man vill ha allt det där - vid samma ålder. 

Men det värsta jag är ändå när frågan kommer upp om jag inte är elak mot min partner. Hur exakt är jag elak?
Genom att inte använda en inbyggd del av mig till reproduktion? Varför skulle det vara solklart att min partner vill ha barn? Måste jag vika mitt livsval inför personen jag älskar för att det är the right thing to do - för att jag är kvinna?

... Galenskapen fortsätter när jag säger att personen i mitt liv just nu kanske inte finns kvar om 5, 10, 20 år (vår relation kommer inte att hindra honom for life att skaffa minikopior om det verkligen är vad han vill). 
Detta är evigt gällande, jag gör inga aspirationer med någon pojkvän att leva ihop for life and ever and ever. Jag tror fullt och fast på att det släpper lite på pressen i relationen, jag vill inte lura mig själv eller någon annan och har starka tvivel om att det verkligen finns någon som man kan spendera resten av sitt liv med och fortfarande ha den sortens förhållande som jag vill ha.

Dummaste följetongen är också huruvida man vill vara ensam när man är gammal. Que?
Jag har jobbat på äldreboende, jag vet att barn inte är någon garanti för att få besök eller vara uppskattad. Finns det verkligen en sådan stor rädsla att inte vara gammal och ensam att man skaffar massor med telningar och genomlider minimum 18 år av uppfostrande för att slippa det?

Och så tycker folk att jag är konstig.

... Efter en iskall promenad hem från centrumet föll jag i sängen ovanpå en varm och underbar pojke som övertygar mig att det vi har inte behöver ändras på.

Fattig(are) student

Har ägnat större delen av förmiddagen fram tills nu med att leta böcker och vetenskapliga artiklar till uppsatsen. Har hunnit med att ventilera lite frustration också kring handledare och gruppträffar med E via msn. 
... Byggde dock upp en annan sorts frustration under mitt letande - att vissa artiklar är helt omöjliga att få tag på och att så få av de böcker jag vill ha finns på biblioteket. Så jag slängde in en beställning på Adlibris på för mycket pengar. Tröstar mig med att jag inte behöver äta (haha) och att öl är överskattat.

Happy birthday

Idag fyller Martina år och lite firande står på schemat. Yej her and yej beer.

260095-121

(M & Moi på Rb)

Roxanne

Dilana (Rockstar) sjunger en grym version av Roxanne (...yes I am obsessed):



No more statistics

Idag blev jag och H änligen klara med statistik-uppgiften. Hade det inte varit för min grova uppsatsångest hade jag kanske känt mig lättad. Insåg att det har gått en vecka av uppsatskursen, en ynka vecka och jag är redan småknäpp. Jag har med andra ord satt ribban för de resterande två månaderna. Lovely. Risken finns också att jag inte kommer kunna lämna in den i tid och därmed låta den "flyta" tills mitterminsseminariet i mars/ april. Försöker förlika mig med tanken och förbannar mig själv som ska göra allting så jävla komplicerat. (Det vill säga. komma på världens bästa idé som omöjligen kan utforskas på den tid som en c-uppsats omfattar).

... Ska dricka mycket öl imorgon och försöka slappna av. Lyckligtvis kommer M ligga hemma i sängen när jag stapplar in, sent och rejält rund under fötterna. Ofta blir jag alldeles till mig över pojken trots att han varit min i snart ett år. Antingen har inte nyförälskelsen klingat av ordentligt eller så har jag fångat mig fina fisken.

Varför det är värt att gå runt i alla butiker

Alltså, jag är sko-fanatiker OCH ekonomisk. Jag skulle knappast kalla det snål då jag kan slösa förvånansvärt mycket pengar på totalt onödiga men själaglädjande saker. Men jag sparar regelbundet, är student och det svider i mig när jag betalar mer för något som jag sedan ser billigare. 
Jag jobbar extra (hårt) för att kunna äta bra, skämma bort missarna, shoppa och köpa massor med böcker och lagom med öl. Så jag lever bättre än genomsnittsstudenten men har en flock med hungriga ensvansade håriga monster och en svindyr lägenhet - so yeah, ekonomisk.
Och därför kollar jag noggrannt i alla butiker och jämför mellan nätet och affärerna och hela karusellen. Så när jag är på jakt efter ett par skor kan jag omöjligen ta första bästa par. Och idag blev det totalt uppenbart att min strategi vinner i längden. Kollade som hastigast på Din sko på avenyn och hittade dessa darlingar:

260095-120

Vanligtvis är inte platta skor min grej men jag behöver verkligen ett par platta vardagsskor då isen börjar göra sig gällande här uppe i bergen (förorten!). Så snygga platta stövlar alltså. Men min vana trogen kollade jag alla andra butiker på väg ner till femman, effektivt och snabbt (jag hade inte tid att glida runt och var fullastad med dator och böcker) och lo and behold, exakt samma skor var nästan 200 kr billigare i en annan Din Sko-butik. Yeah precis. Me so happy!

Dagens goda gärning

                                         260095-119

Efter långpromenad med gäst kommer jag tillbaka till jobbet och blir informerad om att ett litet djur har fastnat i stuprötet på uteplatsen (som är sönder, därav att små djur överhuvudtaget kan komma in). Mina arbetskamrater hade ringt ordföranden i bostadsrättsföreingen som i vanlig söndagsanda sket i det. Well well, man är väl handlingskraftig så vi letar upp verktyg och går loss på muttrarna från båda sidorna; jag utrustad med en skiftnyckel och min käre arbetskamrat med en tång.
...Diskuterade först om det kanske var en råtta som satt fast (såg inte ända ner till botten av röret) och jag hoppades (lite) att det hade varit en råtta för trots min djurvänliga själ gillar jag, hrm, inte riktigt fåglar. De är liksom som akvariefiskar med fjädrar och vassa näbbar - alltså inga "riktiga" husdjur. Hrm hrm. 

Efter ha demolerat röret plus fäste (muttrar ska väl fan inte gå sönder så lätt?) lyfter vi av fästet och tar isär röret och världens sötaste lilla blåmes tittar upp på oss. Helt utmattad bara sitter den där en stund och flyger slutligen iväg när fegisarna utrustade med gamla korvbröd och grillvantar försöker locka/ lyfta ut den. Mitt karmabidrag idag är med andra ord säkrat.

Svulla

Och nu är pojke på väg hit med middag: pommes frites och vitlökssås. Perfekt belöning då jag faktiskt både tränade (!) och städade (iallafall vardagsrummet). 

260095-118

Today...

... I am loving Roxanne. 


Och är fruktansvärt asocial och egentligen vill jag inte vara det - överhuvudtaget men det är självförvållat. Vill ju ut och rumla men har svårt att slappna av helt och festa ordentligt nuförtiden. Kontrollbehovet är starkt med andra ord. Och är man nykter (eller i närheten) så hatar man alla man träffar på ute. Det går liksom inte att vara inne i stan alls nykter på en lördag. 
...Tröstar mig med att jag ska ut och fira Martinas födelsedag på tisdag. Och den bruden i kombination med öl, det går liksom inte att inte ha kul.

Träning

Borde gå till gymmet, borde gå till gymmet, BORDE gå till gymmet. Har grym uppsatsångest och jag har en känsla av att den kommer hålla i sig tills det är dags för inlämning och jag kommer bli helt knäpp på kuppen. Så jag borde alltså gå och träna and blow of some steam. Men jag bara vet att gymmet är fullt av hurtiga kärringar som snackar mer än de tränar och stönade inoljade ungbiffar i för tajta brallor. Me like it empty. Och jag är lat idag. Men om jag stannar hemma borde jag åtminstone städa. So what to do: träna eller städa?

Våldta en kille?

Kom och tänka på den här uppmärksammade våldtäkten av en ung kille som florerade i media för ett tag sedan. Surfade i ett forum och våldtäkt av killar kom upp och då insåg jag precis vad som saknades i den media-bilden av den här våldtäkten. Resonemang kring huruvida killen ville det eller inte eller om tjejerna kanske helt enkelt hade misstolkat dennes signaler. Frågor som vanligtvis brukar komma upp när det kommer till våldtäkt av kvinnor.

Resonemang kring att kvinnor gillar att bli pissade på eller spankade och att brutalt sex och skador i sig knappt är stödjande bevis för ovillighet är ju inte främmande precis. Men så fort en kille får något uppstucket i sin rumpa måste han per automatik blivit våldtagen?
Varför? För att killar vanligtvis är den som penetrerar och inte blir penetrerad? 
Därmed inte sagt att killen ifråga inte blev våldtagen.
...Tycker bara att den knepiga synen samhället tycks ha på kvinnlig och manlig sexualitet lyser igenom.

Mintchoklad

Är min nya besatthet. Lukten, smaken - my god, it's so good. Min vana trogen kommer jag antagligen knapra i mig en livsranson på en månad för att sedan ignorera mintchoklad totalt då något annat fångar mitt intresse - as always. Listan på besattheter är milalång och har inkluderat allt från keso till cashewnötter till röd curry till cheeze crunchers till jordnötssmör till potatismos till vitlök och så vidare.

Minty goodness:
- Marabou Mintkrokant & Linds Intense Mint. Choklad goes tandkräm. Yum Yum. 
- After Eight-glassen jag åt på Triumf när jag var på fika-utflykt med jobbet is to die for.
- Hittade precis recept på en kladdkaka med smälta After Eight i. Hm - breakfast?
- Köpte ett Peppermint-lipbalm (b.la) när jag shoppade makeup online förra veckan. Fruktansvärt bra, ur fukt-synpunkt (samt billigt) och håller mina mint-lustar i schakt temporärt.


260095-117

Det här med pappor och vårdnadstvister

När jag gick i högstadiet separerade mina föräldrar, för att slutligen ansöka om skilsmässa, och jag och min två år yngre syster valde från början att bo kvar hos pappa (i vår gamla lägenhet). Min syster besökte mor vissa helger men jag har inte efter skilsmässan haft någon kontakt med henne.
Jag känner inte att jag saknat något under min tonårstid utan handskades med alla demoner med brinnande hormoner i kroppen som alla andra ungdomar. Mådde jag dåligt? Visst. Var min far den bästa pappan i världen? Nej, såklart inte - vem är det och vem är perfekt?
Hans brister och fel efter skilsmässan har inget att göra med att han var man utan någon som var tvungen att ta tag i sitt liv efter 20 års äktenskap och samtidigt hantera två bångstyriga och rebelliska döttrar. Vår relation förbättrades avsevärt efter att jag flyttade hemifrån när jag var 19. Självständighet is my thing och flytten gjorde en hel del för mitt liv och huvud. Läkande - i det långa loppet.

Anyway, så det här med pappor och att mammor nästan alltid får vårdnaden i vårdnadstvister efter skilsmässor. Det är svårt att moralisera över det men tycka kan väl alla. Det finns egentligen inget rätt och fel och jag ställer mig inte bakom påståenden som att pojkar behöver sin far extra mycket och vice versa för döttrar och mödrar. Barn behöver sina föräldrar, punkt. Och ingen ska egentligen (under lika förutsättningar) har förtur till barnen. Innehavandet av en livmoder gör en inte extra kapabel till att fostra. Och innehavandet av en snopp gör en inte mindre lämpad till fostrande. 
Jag tror alltså inte att det finns några könsbetingade egenskaper som spelar roll. (Egenskaper kan dock ha socialiserats in i ens könsroll men detta beror på miljö/ omgivning). Däremot kan det ligga tusen och tusen saker i ens person som gör att man inte borde få spendera tid med sina barn. 

Men därmed inte sagt att man har rätt till sina barn på grund av biologi. Ja, man kan försöka rätten till sina barn trots att man burit på dem i nio månader och nej, blod är inte alltid tjockare än vatten.

Och det går att växa upp med en far som läser ens veckotidningar i smyg och som tvingas köpa schampoo och tamponger på ICA. Det är faktiskt inga problem.

Telefonförsäljare

Telefonen ringer:

Jag: Hej...
Man: *skrammel* Ja hej, är det *namn* jag pratar med?
Jag: Eh ja... *börjar svettas otroligt mycket* (Har gett ut min kontaktinformation till tusen olika människor som jag försöker övertala vara med i min studie/ uppsats och är inte beredd på att pitcha någonting alls NU)
Man: Ja alltså jag ska inte försöka sälja något, det är väl lika bra att säga det.
Jag: *andas ut* ... jaha...
Man: Haha, näe alltså vi försöker nylansera vårt företag och delar ut provpaket.
Jag: Nej tack jag är inte intresserad.
Man: Får man fråga varför?
Jag: För det börjar med ett provpaket och slutar med försäljning.
Man: Höhöhö näe såklart att man kan se det så men man måste ju inte köpa något egentligen, man kan ju låta bli...
Jag: Eh nej tack, hejdå.

Dagen har precis inte varit innehållsrik man klockan är iförsig bara lite över tolv. Fick dock mitt paket från Bokus idag av en mycket stressad pojke som höll på i tio minuter att försöka trycka in det i brevlådan (HAHA), satt på sängkanten och lyssnade länge och väl innan han slutligen ringde på och fick utsättas för mig läckert sovrumsklädd: Gigantiskt rufs och halvlång sliten t shirt med hårfärgsfläckar. Yum.

Bill Clinton

De spelar "More than a feeling" med Boston när Clinton troppar in hos Racheal Ray. Yeah jag antar att Clinton är synonym med gammal rock. Jag kommer inte ihåg mycket av Clintons styre (förutom det uppenbara: Monica, blowjob, spermaklänning) men har ändå inget diret emot honom. Kanske för att man (oundvikligen) jämför honom med Bush - som skulle förlora i en jämförelse med en pestsmittad tvättsvamp. Men å andra sidan borde jag verkligen ogilla honom - the blowjob guy. Det sägs ju att man inte får reda på ens hälften som folk i maktpositioner vill att man ska få reda på (i egenskap av pöbel) och då kan man anta att det finns värre saker än Monica-incidenten begravd i ex-presidentens förflutna. Or maybe he just can't keep it in the pants?!

Female chauvinist pigs - Women and the rise of raunch culture

                                         260095-114

Gick runt i stan med J i måndags och strövade runt på Lagerhaus när mitt intresse fångades upp av denna bok. Skriven av Ariel Levy och grymt bra. Boken behandlar olika teman som alla har i sin grund att post-feminismens generationer av kvinnor segregerar och objektifierar inom den egna gruppen för att i sin tur kunna spela enligt männens regler.

"We decided long ago that the Male Chauvinist PIG was an unenlightened rube, but the Female Chauvinist Pig (FCP) has risen to a kind of exalted status. She is post-feminist. She is funny. She gets it. She doesn't mind cartoonish stereotypes of female sexuality and she doesn't mind cartoonishly macho responses to them. The FCP asks: Why throw your boyfriend's Playboy in a freedom thrash can when you can be partying at the Mansion? Why worry about disgusting or degrading when you could be giving - or getting - a lap dance yourself? Why try to beat them when you can join them?"

Hon tar upp flera intressanta fenomen och intervjuar olika personer. Hon hänger exempelvis med en grupp som filmar till en Girls Gone Wild (GGW) video och diskuterar boi-trenden med en grupp flator på en bar i San Francisco. 
Boi-trenden innebär ett nytt slags epitet som uppstått inom flat-kulturen. Boi är en vidareutveckling av butch där personen ifråga även anammar en slags tragisk parodi på mansrollen med mottot: ho's before bro's och som klär sig om en pubertal tonårspojke. De dejtar bara femme's och behandlar sina flickvänner som mansgrisar behandlar sina. Ett exempel är när hon pratar med en tjej på en bar vars boi inte vill komma och träffa henne "unless she can be sure she's getting some...".
...GGW är fulla brudar som visar tuttarna eller hånglar med sina tjejkompisar för en keps eller en tröja.

Det tragiska i hela boken är när hon diskuterar sex med amerikanska ungdomar och deras sexualundervisning. Förvirrade tjejer som ger killar blowjobs på skolbussen och som inte vet vad lust är eller som tävlar i vem som kan klä sig slynigast i skolan. Och det enda som tas upp på sexualundervisningen är avhållsamhet. Preventivmedel diskuteras knappt. Scary.

Alla borde läsa den här boken. Om inte annat för att försöka förstå hur det kommer sig att porren lyckats ta sig djupare in i det offentliga rummet och hur det kommer sig att människor har kvinnliga porrstjärnor som förebilder?!
Don't take me wrong, jag har Jenna Jamesons biografi i bokhyllan och ser på henne som intressant fenomen men jag skulle aldrig lura mig själv att tro att hennes karriär är något att sträva efter. Let's face it, Jenna blev både våldtagen och gruppvåldtagen samt misshandlad tragiskt tidigt i sina ungdomsår. Varför handlar hennes liv om sex? Ja precis.
Därmed inte sagt att jag på något sätt tror att hon blev tvingad till att göra porr eller att man borde förbjuda den men lite realistisk får man väl ändå vara. Och porrstjärnor och strippor är personer som förmedlar en bild av fejkad kvinnlig lust - it's not the real deal så att säga. Hur kopplar man med detta till kvinnans frigörelse?

"But there is something twisted about a predominantly  sexually traumatized group of people as our erotic role models. It's like using a bunch of shark victims as our lifeguards."


260095-115

Den viktigaste saken som diskuteras genomgående i boken är hur kvinnor ser ner på andra kvinnor och försöker presentera sig själv som undantag. Den fällan är det lätt att falla i och jag gör det jämt. (Erkänner!)

"There's just one thing: Even if you are a woman  who achieves the ultimate and becomes like a man, you will still always be like a woman. And as long as womanhood is thought of as something to escape from, something less than manhood, you will be thought less of, too."

Yeah, it's a really good book och yeah jag önskar hett att jag hade skrivit den själv. 


Tatueringspöjk

Dagens skämt är den 17åring som fanns med i Metro imorse vars mor ska anmäla händelsen till Allmänna reklamationsnämnden. Okej, tre saker:

1) Det finns ingen lag mot att tatuera människor under 18 år. Killen ljög dessutom om sin ålder.
2) Men snälla söta rara, detta är ingen impulstatuering - den är ju skitstor. Den har tagit ett antal timmar - timmar som killen kunde reflekterat över saken.
3) Killen har ju faktiskt en annan tatuering på överarmen. Den är okej då eller?

Som om pojkens ångest inte ligger i morsans reaktion. Man kan inte gå runt och skylla på folk som tillhandahåller en tjänst bara för att man tycker att ens barn har en stor tatuering som man inte gillar. 
Tatueringen i sig är dessutom inte särskilt ful. Lite fyllnad och skuggor - it works. Kinatecknet på armen är däremot skitfult. Så jävla sorgligt och mammans ojande om att hennes barn ser så onaturlig ut utan tröjan. Men gud ja, såklart att tatueraren måste betala för att mamman inte pallar med en draktatuering på sin lilla kille.

Gillar slutsatsen i Aftonbladets artikel om saken, dvs. att den som är under 16 inte får ingå några avtal. Nä såklart och killen är 17 så varför skulle Allmänna Reklamationsnämnden titta på fallet?
... Idioter.

Nattjobb

Egentligen, fan vad jag trivs med att jobba natt. Mer pengar, mindre jobb och jag kan med gott samvete sova bort hela dagen. Det enda är att man måste hålla sig vaken som jag (faktiskt) inte har problem med, är kvälls- och nattmänniska. Natten idag var hur lugn som helst, ingen bakning, bara städning och det fanns också bra program på tv.

... Har lite dåligt samvete för att jag missar min handledningsgruppräff idag men bara minimalt. Fick ett mail av handledaren där han skrev att vi ska ta del av varandras kompetenser under grupphandledningar och inte vara en ensam satellit i rymden under uppsatsarbetet. Jag förstår tanken bakom detta, I really do. Men saken är den att den förutsätter att gruppdeltagarna har något att bidra med i fråga om kunskap och kompetens och när det kommer till min grupp är det tveksamt. Jag ser ingen vinning i det men jag lovar (maybe) att vara en snäll flicka och dyka upp på övriga grupphandledningar. 
... Blir lite pissy på att han inte svarar på mitt mail också. What the hell liksom? Har han tid att maila övertygande liknelser för att få oss att dyka upp borde han väl kunna maila tillbaka till mig...?!

Skattefuskarna belönas av moderatpolitik!

Ledaren i dagens GP (som handlar om skattefusket bland politiker och generellt) skriver i sina slutsatser att sänkt moms och hushållsavdrag är rätt väg för att minska fusket. 
I mitt tycke är det egentligen en helt befängd logik som författaren och regeringen pysslar med: skattefusk ska alltså minskas genom att göra det billigare att anställa vitt. Ungefär som att upprepat fusk på prov i skolan leder till enklare test eller att man får ha med sig boken på provet.

Fusk med a-kassan leder till kollektiv bestraffning (där låginkomsttagarna tar största smällen) genom höjda avgifter och minskad ersättning - alltså lättare skattepolitik och hårdare arbetspolitik.

Jag vet inte egentligen vilken av de olika taktikerna lämpar sig bäst för att minska fusk men finner det löjeväckande (!) att man underlättar ekonomiskt för en redan kapitalstark grupp och straffar låginkomsttagarna kollektivt. 

Människor med höga löner (antar att man har det bra ställt om man anställer städare och barnflickor) som (oftast) är välutbildade skattefuskar och belönas genom sänkta avgifter, deras brott "lönade" sig alltså. Men exempelvis långtidsjukskrivna straffas (utan att ha fuskat) med sänkt ersättning. 

.... Mer diskussion kring alla de miljoner som skattefusket "kostar" Sverige! Var är debatten kring hur dessa pengar hade kunnat gå till sjukvård, utbildning, forskning etc.?!?


Tisdag

It's not a good day today. Introduktionen imorse var inte värd att åka till skolan för och av alla förfrågningar jag skickat ut till potentiella deltagare för min uppsats har redan en fjärdedel sagt nej. Härligt. Jag är väldigt negativ just nu men frågan är om jag inte borde skrota hela saken, såhär direkt i början. Lika bra att ge upp och omgruppera innan det blir försent?
... God, I dont know. Hann dock med att träna idag och har sovit ett par timmar så jag känner mig förberedd inför jobb inatt. 

Lynchning av hund

Göteborgsposten skriver om en som glömde att han bundit fast sin hund i dragkroken när han skrapade rutorna och sedan körde mannen iväg och släpade hunden efter sig en halvmil innan han upptäckte sitt misstag. Javisst att man är tankspridd men i helvete?!
Man glömmer väl inte bort en hund bara sisådär. Och har ingen sett något? Det finns nästintill inga vägar i Göteborg där man kan köra ensam utan att träffa på andra förare?! Jag förstår bara inte. En halvmil släpade mannen hunden efter sig, en jävla halvmil. Går inte att beskriva det på något annat sätt än vidrigt.

...Som idag, när jag och H gick från seminariet genom Vasastan och såg en hop alkolister/ missbrukare sitta på en bänk med en mager och smutsig hund. Det sved i hjärttrakten när jag såg den vackra beigea labradoren hoppa efter uppmärksamhet medans personerna i hopen drog i (stryp-)kopplet snabbt och hårt för att hålla den nere på marken. Vissa människor borde inte få ha husdjur. I synnerhet inte folk som är upptagna med att nära ett beroende istället för att ta ansvar för ett annat liv.

Update: Länk till artikel.

Pinsamma moderaterna

Det börjar bli väldigt pinsamt för moderaterna. Diskuterade med syster på söndagsmiddag igår och jag tror fullt och fast att man inte kommer hitta en enda moderat som inte betalat svårt någon gång för tjänster inom hemmet eller renovering. Snacka om att Reinfeldt får ta helt fel debatt - en allians som gått till val med syfte minska fusket med a-kassa och socialbidrag och rensa ut parasiterna som de hävdar förekommer så frekvent kan inte ens med sina höga topplöner betala städning och barnvakter. Att städa själv är helt uteslutet förstås.

Tycker dock att argumentet om att även politiker är människor är bullshit. Ja, det är mänskligt att fela. Men att betala för svart städhjälp i tretton år är väl fan inte att fela? Det är bedrägeri och skattefusk i TRETTON år. Ett tretton år långt misstag - jag känner inget medlidande överhuvudtaget. Jävla fuskare!
...I övrigt är det en helt annan sak när man är förtroendevald - riksdagskvinnorna och riksdagsmännen har snuskigt mycket betalt för att kunna "ta hand om" Sverige, då är väl det minsta man kan begära att de inte fuskar med skatten för de inte orkar sopa upp sin egen skit. 

Shoe-crazy

Ladybug Dollys 
...Sötast hittills, om jag återfår lusten att knalla omkring i kjol kanske jag skulle kunna köpa dessa med gott samvete. Är galen nog att betrakta denna modell/ klackhöjd som vardagspassande.
260095-110

Corset shoes
... Att sitta och se söt är underskattat, eh ?!
260095-109
Skullbow shoes
.... Har en sneaking suspiscion att jag aldrig skulle använda dessa för jag har någon slags mystisk aversion mot heltäckande pumps (i praktiken) men teoretiskt sett är de heta!
260095-108

Glitter shoes
... Rosa eller röda? Jag vet faktiskt inte. Frågan är vilka man skulle använda mest? Så ofta man kan använda glitterskor överhuvudtaget dvs.

260095-111


... Ja, jag är fruktansvärt uttråkad och sitter och sko-surfar och inväntar min tvätttid. Ibland är jag jävligt fjollig.

Ruby Red slippers

Jag har en dragning till gamla filmer och avgudar Marylin Monroe, Judy Garland och Bettie Davies. The Wizard of Oz är underbar och Borta med vinden är bäst. Tara, Clark Cable & "Frankly my dear I don't give a damn" - perfection!
Hursomhelst, naturligtvis kan man anta att jag har en böjelse för en mer retroaktig stil och även om jag gärna vill det (åtminstone i teorin) så passar jag inte i pennkjolar och känner mig inte bekväm i små blusar. Dräkter, små hattar och långt hår är inte min stil och även om jag mixar och trixar med vad jag klär mig i för tillfället trivs jag bäst i plain black och vilt hår (med lugg) med vilt smink och vilda skor. Accessoarer är min grej and sparkly stuff is good! (Skata personifierad)

260095-106

Som liten gothare (15-16) blev jag förstås väldigt förtjust i Judys ruby slippers och "tillverkade" min egen version. Jag täckte ett par svarta pumps med rödglittrig textilfärg som sedan värmdes lätt i ugnen och med hårtork för att färgen skulle fixera och bli mer flexibel (dvs. inte krackelera). Jag kunde vara väldigt påhittig som totalpank tonåring. De ligger förresten kvar i en låda i förrådet med andra gamla uttjänade älsklingar som jag slitet sönder och samman. 


260095-105

Hittade dock en mer uppdaterad version online och jag är väldigt sugen på att köpa dem. För det första älskar jag modellen (me heart mary jane) och för det andra kan jag hitta på åtminstone tusen hypotetiska tillfällen då jag skulle kunna använda dem. Jag har inte ett rött öre att shoppa för den här månaden och det gör mig extra ha-galen - but they are oh so pretty and me wants them, me neeeeds them, my precious!

260095-107

All work and no play makes Nancy go crazy

Efter allt skolarbete som hållit mig asocial hela veckan avslutar jag det hela med att jobba större delen av fredag, på ett morgon/ förmiddagspass dessutom. Jag hatar att jobba morgon! Hatar att gå upp tidigt! Hatar att försöka sysselsätta mig under dagen med städning för att alla gäster är på DC. Kommer väl bli bullbak igen om ingenting annat är planerat. Hursomhelst.

Njöt verkligen av träningen igår. Efter ha bygggt upp spänningar i hela kroppen under veckan var det otroligt skönt att få slita lite. Lärde mig dock en läxa och tänker inte gå till gymmet sju på kvällen mera. I helvete vad knepiga människor det finns därute och efter klockan sju samlas alla på mitt gym. Nåja, I got what I came for - a good nigths sleep. Om jag bara hade sluppit gå upp idag vid sex....

Minderårig på krogen

En frekvent bloggare vid namn Blondinbella med stort besöksantal närmar sig kändisskap och ses inskaffande dyra halsdukar och barhoppande på sin ny blogg. Jag har en känsla av att hennes besökare består av lika många som gillar henne som hatar henne. Lite Howard Stern-syndrom som vann över lyssnare genom att vara komplett galen och göra och säga vadsomhelst i radion. Mycket hatad och bespottad men visst fan steg lyssnarsifforna gigantiskt. 

Hursomhelst, tillbaka till ämnet, som vanligt när hon postar bilder och text över sina krogbesök ramlar kommenterarna in. Folk tycks njuta och låter elakheten genomsyra varje ord, tänk att en liten 17-åring bevistar krogar och barer innan sin myndighetsdag, uj uj uj, vilka rabalder!
Borde hon verkligen göra detta som representant för MUF? Är detta att vara en god förebild? Vet hon om att hon bryter mot lagen? ... bla bla BLABLABLA!

Men om det nu är så jävla många som ser henne ute varför outar ingen henne till vakten eller polisen? Eller vad är problemet? 
Nämen det är väl klart som fan att hon inte är någon god förebild men vem har inte barhoppat vid sjuttonårs ålder? 
Inte ens politiker i 50års åldern är goda förebilder 24/7, vi är väl alla människor.
Å andra sidan kanske tjejen skulle hoppa ner från sina höga hästar och inse hur motsägelsefulla 80 % av alla hennes inlägg är men självinsikt är ingen frekvent egenskap varken hos tonåringar eller MUF:are.

Tjejen postar ju bilder på sina utegångar så antingen har hon hybris eller så är hon medveten om att ingen kommer göra sig besväret. Vad är "straffet" för att man bevistat en krog som minderårig? A slap on the wrist maybe.
Jag har faktiskt ingen aning. 

... Börjar dock störa mig (grovt) på alla Storebror ser dig-kommentarer, jamen om det är så jävla sant då var är Storebror egentligen? Varför händer ingenting? Näe just det.

... Vad jag personligen tycker om Bella låter jag vara ganska osagt, även jag känner mig tvungen att påpeka att jag knappast är ett fan. Kommentarerna hon får är dock sjukt roliga att läsa.

Feminister har bara fått för lite kuk...

...och manschauvinister har fått för lite fitta, eller vadå?



Ny bloggdesign

Efter åtskilliga sökningar efter snygga rosa eller rosa/svarta bakgrunder gav jag upp och körde på svart all the way (förutom på färgen till kommentar-länkarna, lite rebellisk måste man få vara). Jag älskade mitt svart/rosa tema men det gick bara inte att hitta den där balansen i snyggt men ändå inte för rosa och sött. Jag är inte rosa och söt. Ever ever ever. Men jag är inte helt nöjd med denna stil heller. Hm. 

RSS 2.0