Plugg-rugg-uggla


260095-98
... Såhär charmig ser jag ut efter tre dagars plugg-ugglande med böcker och dator. For the love of god, jag behöver socialisera med andra människor. Eremit, moi? Uppenbarligen.
Min kontakt med yttervärlden idag bestod av att jag gick hem till Elina, letade upp papper hon ville ha skickade till sig, vattnade hennes blommor och postade brev på väg till ICA för frusen-pizza-införskaffning.
... Känner mig förresten bitter över min litteraturöversikt, jag jobbar sakta. Har hälften kvar och vill mest sova men måste kämpa.

260095-99
... Såhär glad är jag över att jag och H fick dispans på metodresten och ändå får börja uppsatskursen nästa vecka. Ergo, vi kommer inte behöva jobba våra söta stjärtar av oss 24/7 tills måndag. We can now officially have a life this weekend.

Playlist: forskningsskiss

Alanis Morisette - You oughta know
Elina Karsna - Svart
Jay Gordon - Slept so long
Decameron - Mistress of Sacrifice
Metallica - Until it sleeps
Juliette and the licks - Hardly wait
Hole - Northern Star
Johnny Cash - Hurt
Vintersorg - Månskensmän
Pet - Lil boots
Queen Adreena - Jolene
My dying bride - For my fallen angel

.... Det går framåt, sakta men säkert! Är nästan helt klar med min forskningsskiss och nu är det bara litteraturöversikten kvar. Eller bara och bara. Om ändå en vetenskaplig artikel matchade en artikel i GP i längd istället för att bestå av 18 sidor kanske livet hade varit lättare. Men fyra artiklar på mellan 15 - 20 sidor tar en stund att sammanfatta. 

Idolparodin

Jaha, har poletten äntligen trillat ner hos juryn?
Som om talang vinner den tävlingen. Såg reprisen på fredagsavsnittet av Idol på jobbet i söndags och att endast Sam överhuvudtaget är kvar är fanimig skrattretande för han total sågade en helt jävla underbar klassiker. Inte nog med att han såg ut som en clown när han sjöng den, han sjöng den fanimig som en dassig jävla sådan också!
...Det blev plötsligt glasklart varför jag aldrig tittat på det programmet.

Och det är ingen slump enligt Aftonbladet som skriver att den tittargrupp som har högst siffror är kvinnor i åldrarna 40-59. Minst är tittargrupperna 3-14 och 14-24. 
... Jaha så medelålderskvinnor gillar idioter som ser ut som och sjönger som clowner?!
Jävla kärringar.

Jonathan Coulton - Baby got back

Såg en tjej illustrera hans andra söta låt Code Monkey med en liten dans hos Automated Alice och kollade in videoklipp med hans live-framträdanden och hittade denna söta cover:


Akademifierad

Klockan närmar sig elva och jag inser att det är dags att ge upp. Måste erkänna att jag förstår mina examinatorer vid opponeringen av min B-uppsats (som jag var så stolt över). Känner mig som en besviken mamma som inser att hennes barn ärvt hennes dåliga egenskaper. Alltså, den var min och Helenas bebis men gud vad många brister den har!
Har verkligen försökt gå så grundligt som möjligt till väga med förarbetet till denna uppsats och gjort allting enligt praxis och sunt förnuft. Känns som det är en helt annan uppsats som växer fram trots att jag rör mig inom samma vetenskapliga område. Känner mig påläst (OMG) och hade det inte funnits tidspress deluxe kunde jag mig känt mig jävligt nöjd med mig själv. 
... Denna metodkurs har jag andats, ätit med och sovit med Metodpraktikan: 

260095-97

Överallt, när jag tränar eller sitter på toaletten eller äter eller sitter på spårvagnen eller försöker koncentrera mig på något tv-program ploppar det upp funderingar kring metod och uppsatsen. Är det detta som kallas arbetsskada?
Boken förföljer mig in i drömmar och jag smilar åt de torra akademiska skämten som författarna drar. Jävla vad akademifierad man är.

Jävla GU del fyra

Haha, inte går det framåt heller. Murphys lag verkar gällande. Lusläst uppgift och pratat med H och inser att de svenska artiklar jag hittat automatiskt exkluderas då uppgiften går ut på att göra en litteraturöversikt på artiklar från internationella tidskrifter. Härlig formulering utan någon som helst hänsyn till att det finns artiklar publicerade i tidskrifter utgivna av GU själva (HAHA) som är relevanta när man ska sammanfatta synen på ett forskningsområde. 

I hate my life.
Har spenderat de senaste tjugo minuterna av min existens med att maila diverse människor (kursledare, seminarieledare etc) och framfört flera klagomål. Tid jag onekligen kunde ha lagt på att arbeta vidare med mina uppgifter. Not good.

Jävla GU del tre

Okej, jag har hittat två artiklar som jag vill ha men den tredje, the holy grail - som i princip alla refererar till finns inte digitalt eller på biblioteken (i Sverige). Antar att jag får acceptera detta. Lovely. Ovanpå allting får jag veta att jag måste genomlida grupphandledningsträffar igen, på även denna uppsats. FAN FAN FAN.
Jag må vara negativ (duh!) men på förra uppsatsen fick jag inte ut någonting överhuvudtaget av dessa möten. Ingen bryr sig om att läsa varandras uppsatser innan heller utan är bara intresserade av sin egen uppsats och eventuell feedback vilket leder till att ingen får bra feedback av någon annan än handledaren vilket jag tycker förkastar hela ideén med grupphandledningar. 

... Den här dagen blir bara värre och värre.

Jävla GU del två

I teorin låter det bra att låta oss träna i att skriva litteraturöversikter, i praktiken suger det när man endast tillåter att vi använder oss av vetenskapliga artiklar (dvs. ej avhandlingar, böcker eller examensarbeten). Känner mig synnerligen förtjust i det faktum att jag på bästa mullvad-manér lyckats med att gräva fram en del relevanta artiklar som rör mitt forskningsområde men sedan är de inte tillgängliga på grund att många tidskrifter inte lägger in sina nummer digitalt efter 1995. Jävlar mig vad roligt tänker jag och kollar om tidskrifterna finns tillgängliga på biblioteken i pappersform. Nu blir det roligare svarar datorn intuitivt och spottar fram att nej det finns det inte. 

  260095-96

Jävla GU


En vecka innan vi påbörjar uppsatsen som inofficiellt redan påbörjats i vår metodkurs får jag och H veta att vår rest från förra metodkursen i statistisk analys måste vara klar annars kommer vi inte bli registrerade på uppsatskursen. Vi själva har ju låtit den släpa då vi blev upplysta i början av terminen att det inte finns någon chans till att gå på ett seminarium rörande denna rest då denna kurs inte går förrän till våren. Man kan tycka att vederbörande kunde upplyst oss att vi ändå måste göra resten innan uppsatskursen, jag menar, det hade varit skönt att få veta detta i september istället för veckan innan kursen börjar när vi samtidigt har vi  STORA inlämningsuppgifter. 

....Men så är jag ju lite bekväm av mig också och tycker att en vecka är lite lite tid för två jävla gigantiska inlämningsuppgifter samt att lära sig SPSS på egen hand samt producera en gruppuppgift och ytterligare en individuell uppgift. Fan vad roligt jag kommer att ha i veckan. Woopdifuckingdoo!

ANTM cycle 9

260095-91

Ja, okej, jag erkänner - jag gillar att titta på ANTM och Tyra är (faktiskt) ganska underhållande!
Mellan frukost och träning måste jag vänta två timmar (minst) annars mår jag illa på träningen så jag "unnade" mig lite slötittade på säsong 9 (leve youtube!) idag. 

...MEN! Störde mig ofantligt på en sak. En ung tjej vid namn Victoria, väldigt söt och självutnämnd nörd som citerar Star Wars (gotta love that) kickas ut på grund av hennes attityd. Hennes så kallade attityd består av att när domarna kritiserar henne så svarar hon. Inte med svärord eller personliga påhopp eller skrik - företeelser som allmänt kan kategoriseras som taskig attityd. Utan antingen säger hon att hon inte håller med eller att det inte stämmer alls. 

Exempel: 
Twiggy: Du har en knepig hållning och lam framtoning. Du ser konstig ut. 
Victoria: (Varierar oftast mellan tre olika svar)
1) Det håller jag absolut inte med om. 
2) Det stämmer inte alls. 
3) Du ska ha klart för dig att det absolut inte stämmer. 

Sagt i en väldigt lugn ton men med allvarliga ögon. Tjejen personifierar harmlös så bitskt skulle jag knappast kalla det. Blir fruktansvärt provocerande när domarna tycker att detta är så allvarligt att hon åker ut. I synnerhet när Twiggy påstår att hon må vara intelligent men inte vis för hon framstår inte som charmerande. EH?!
... Nåväl, man borde inte förvänta sig för mycket av ett sådant här program men jag förstår inte hur Tyra, som i media är noggrann med att framställa sig själv som en självständig och stark kvinna samt försöker vara en förebild för unga kvinnor och modeller, kan dissa denna tjej för att hon vägrar gå med på vad domarna anser om hennes utseende/ figur/ ansikte/ framtoning. 

Ja ja man ska lyssna och "lära" sig att ta kritik men att träffa domarna är ju ändå rena slakten så varför måste man även ta deras förolämpningar?

Working on a sunday

260095-90
(Ja, jag har fått dille på knäppa kattbilder)

+
...Åt cheeze crunchers till frukost idag. Yum.
...Fick veta att jag får tillbaka min "gamla" handledare från B-uppsatsen som handledare för min C-uppsats. Jag tycker det är skitroligt men han tyckte nog att jag och H var lite high-maintenance då. Krävde mycket feedback och tid. Får la se hur det blir den här gången.

...En extra timma inatt! YEJ! 
...Färgade mitt hår igår som är härligt askblont igen istället för en svag nyans av uringult.

...Ska jobba tio timmar idag. Behöver dock pengarna!
...Dumma ekonomi. This is not gonna be a good month. Funderar på att tradera till mig lite extra fickpengar.
...Lägenheten ser ut som ett testområde för kärnvapen. Katterna är dock förtjusta och betraktar kartongerna i vardagsrummet som sin privata lekplats.

Bakfylla

260095-89

Bakfull älskling och mår-jävligt-bra-jag har vidlyftiga planer på att införskaffa bakismat. Varför smakar pizza alltid bäst på eller strax efter fyllan?!
Åt hamburgare inatt men vafan, jag kan vara nyttigt men knappast så hälsosam att jag kan leva utan flotttig mat. Stackars blodådror.

Pyntad feminist?

260095-88

Jag själv har väldigt svårt (till viss del) med mina feministiska åsikter och min fåfänga. Jag skulle gärna vilja säga att utseendefixering inte är kvinnor förunnat och att alla, oavsett kön, vill se fina ut för sig själv, sina partners, omvärlden - you name it, det finns tusen skäl. 
Det är bara halva sanningen förstås, för kvinnor kategoriseras och värderas från sitt utseende mer frekvent i vardagliga situationer. En fördom som befästes i mitt medvetande då jag gick på vårdmässan neutral (osminkad, men hel och ren i propra kläder) och sedan dagen efter with my face on (sminkad, hel och ren samt i kjol). Gissa vilken av dagarna som jag fick fylla i flest ansökningar?! 
Det är väl klart att jag utnyttjar det. Jag ändrar och målar utefter vilken situation jag kommer befinna mig i och vilken utgång jag vill att det ska bli. Om det är rätt eller inte kan diskuteras. 

Å andra sidan är alla människor socialt medvetna och pratar knappast slang på föreläsningen eller har kostym på badstranden. Underförstådda koder snappar vi alla upp för att förenkla möten och relationer med andra människor.

Men till saken hör också att jag gillar att experimentera med mitt utseende. Det är roligt på ett barnsligt-leka-med-trolldeg-sätt. Har jag socialiserats in i detta? Troligtvis.
Är detta jobbigt?
Ja, för utseendet är det enda som inte är bestående. Ålderdom, rynkor, klimakteriet. You know. Det där som gör en till en gumma. Och ja, den enda som anses sexig i pensionärsåldern är Herr Connery. 
Inte en gammal sexig gumma i sikte: - Oh yeah den där Astrid Lindgren, hon är het!, kommer ju absolut ingen säga -någonsin! ( Förutom kanske sådana med granny-fetisher.)

...Så hur ska man förhålla sig till detta?
Ja, alltså, utseende är ingenting man kommer ifrån, vad som än hänger eller inte hänger mellan benen på en. Och det är roligt att klä upp sig och känna sig fin.
Kanske bör man reflektera över vilket slags utseende man vill ha/ strävar emot. Kan man etikettera vissa utseenden som olämpliga? Möjligtvis.
Att känna en viss press på sig att upprätthålla ett superduperkvinnligt och orimligt utseendet skapar ju mer ångest än experimentlusta och tillfredställelse. Dvs. att försöka efterlikna ett orimligt kvinnligt skönhetsideal (a la v. Beckham med barnstorlek på kläderna och tuttarna under hakan). Vägen dit är kantad av dieter och platskirurgi.

...En sak som däremot är väldigt viktig för mig (mycket mer än mitt utseende) är att jag inte framställer mig som hjälplös/ underdånig/ undergiven i sociala situationer. Jag är inte hjälplös och jag kan fixa allting själv. Och om jag mot någon förmodan inte skulle kunna fixa något så beror det INTE på att det INTE dinglar något mellan mina ben.

Tre saker är jävligt mycket viktigare än om man har läppstift 24/7 eller inte:
- Att vara påläst. Allmänbildning. Utbildning på högre nivå. Våga vara framgångsrik!
- Käfta tillbaka! Håller man tyst kommer vissa människor få för sig att det är rätt att uttrycka sig hursomhelst.
- Jämlikhet börjar hemma och slutar på stan och vice versa. 

 

Klädbegär

Blir inget FPP för mig. Har egentligen inte tid, ska jobba och plugga och städa och göra massa annat nyttigt i helgen! Har dessutom ingen lust att bara slänga på mig något för allting som finns i klädkammaren har jag använt tusen gånger (iallafall i mitt huvud) och hunnit tröttna på. Men samtidigt är jag jättesugen för det var längesedan jag var där och jag vill ju dit. Vore inte helt fel om det bara flög förbi en tusenlapp eller två rakt in i fickan.

- Okej, okej, jag vet inte riktigt om jag skulle kunna gå i dem. Eller stappla fram skulle nog fungera men gå snyggt?! Tveksamt men attans vad heta de är. 

260095-81  260095-87 

- Har velat ha en underbustkorsett ett bra tag faktiskt men inte haft råd. Känns det motiverat att inhandla en korsett för så mycket pengar när man kommer använda den orimligt lite? Å andra sidan kanske jag skulle använda den mer om den till skillnad från korsetten i klädkammaren som samlar damm, faktiskt passade mig och inte var för stor på sina ställen.
...dessa två modeller hade gärna fått krama mitt sidfläsk anytime...

260095-82  260095-83

- Kan inte erkänna att jag på något haft en thing för sailors men hade jag kroppen till det skulle jag nog spatsera runt i nedanstående dräkter. Sötare än sötast och tillfredställer min senaste huvudbonadsbesatthet.

260095-85260095-86



Me so lazy

260095-80

IDAG:
+
Ätit riktig middag.
Skrivit klart gruppuppgift.
Städat i badrummet.
Påbörjat förberedelser inför uppsatsen.
Tagit promenad till Ica och handlat.

-
Läst för mycket bloggar. (Addiction!)
Inte hämtat ut ny medicin. (Påbörjar en ny dyyyr period i okt, I can't afford it!)
Inte tagit mig iväg till gymmet. Får gå imorgon.






In your face Facebookanvändare

Jag har inte velat gå med i Facebook, never ever ever, trots att alla jag känner är med och inklusive min far men fan jag har fått vatten på min kvarn i och med denna artikel.
Facebook är djävulen med andra ord and han äger dig oåterkalleligt evigt, FOREVER! ...and ever and ever and ever...
...EVIL! HAHAHAHAHAHAHAHA

Kan man någonsin förtjäna att bli skjuten?

Peter Kadhammar skriver i sin artikel mer kring den problematik som jag tycker är kärnan när det kommer till ungdomsfrågor/ -våld idag. Det här med att man kan komma undan hur länge som helst med de mest grövsta brott.

Artikeln behandlar omständigheterna kring den 50årig som sköt mot ett gäng killar som stod halv två på natten och dödshotade hans förståndshandikappade son med påkar i händerna. Familjens son hade under en lång tid förföljts och även fått egendom förstörd. 

Hur ska man resonera i frågan kring huruvida 16åringen förtjänade att skjutas med ett hagelgevär och ligga på sjukhus med stomipåse?

Alltså, för det första, detta är inget som var helt oundvikligt. Detta var inget som pojkarna tvingats att genomföra, detta var definitivt något de gjorde av fri vilja.
Pojkens förföljelser av mannens familj och son gränsar på vidrighetens gräns. Etter värre är det i min mening att sonen var förståndshandikappad och okapabel att förstå och försvara sig själv. 
Vad gör man som pappa när ett gäng omringar huset mitt i natten och hotar att döda ens barn?
Blir det moraliskt rätt att skjuta någon annans barn?

För det andra: jag vägrar tro att föräldrarna inte vet vad 16åringen pysslade med. Pojken har en övervakare och blivit polisanmäld flera gånger (vårdnadshavare ska kontaktas om gärningsmännen är minderårig). Därmed inte sagt att föräldrarna måste ha känt till alla detaljer i pojkens liv men detta kan knappast komma som en överraskning.
Ja, kära pappa och mamma till 16åringen, ni ska vara glada att er son överlevde men kanske också fråga er vad för slags barn du har uppfostrat, som är kapabel till sådana här saker?!

Ponera att man skulle sia lite om en potentiell framtid: Vad hade hänt om pappan inte hade tagit fram geväret?
Polisen hade fått in flera anmälningar tidigare och trots kända gärningsmännen bestod deras agerande av noll. Huset låg avlägset och avskilt från eventuella grannar. Klockan var halv två på natten. Mamman och pappan var i femtioårsåldern och sonen var förståndshandikappad.
...Så låt fantasin arbeta lite: vad hade hänt om pappan inte hade tagit fram geväret?

Och där har vi svaret till varför jag känner noll sympati för pojkarna.

Metodologi


260095-77

Metodföreläsningarna igår gick bra, dock var jag helt mosig i huvudet efter ha suttit från nio till fyra. Vanligtvis när man har föreläsningar koncentrerar mig sig mer eller mindre och därmed orkar man en hel dag. Jag var dock tvungen att lyssna alert varenda liten minut för att inte missa någonting överhuvudtaget. Blev lite knäckande till slut. Men föreläsaren var bra och jag fick chansen att bolla lite idéer med honom och bara det var guld värt. 

...Börjar dock inse vad jag gett mig in på, haha, I am so screwed. 
Blir det bra och jag lyckas genomföra experimentet kommer uppsatsen bli grymt bra men faller någon av förutsättningarna på vägen kan jag lika gärna låta bli att lämna in...



And I'm back in the game

Min kurs har haft något så roligt som ett metodsmörgåsbord, vilket innebär att diverse doktorander har kommit och haft korta föreläsningar om olika metoder och vad de själva forskar om. Har verkligen tyckt om varenda en av dessa föreläsningar. Underbar bredd och fick den spark i röven som min inspiration behövde. 
...Skitbra iniativ av våra kursledare!

Hursomhelst, så efter en omvärdering av forskningsfråga och metod är jag på gång igen. Pratade med en av doktoranderna som vi lyssande på idag och hon har "fixat" in mig på en föreläsning imorgon som hålls av killen som skrev den metodbok vi använder oss av inför uppsatskursen. Metoden jag med 99.9 % säkerhet har bestämt mig för behandlas väldigt lite i boken men föreläsningen imorgon ska handla om just den och killen ifråga har tydligen gjort en hel del forskning kring detta. Finemang!
...Offrar t.o.m min annars lediga dag för detta så jag hoppas att föreläsningen är bra. 

Nu ska jag gå (med lätta steg) och hämta ut två paket, ett från everyday minerals (makeup samples yej) och ett annat från Bokus (mer feministlitteratur yej). 

Ang. klimatförändringar


...pass it on...

Fotbollshuliganer

Seriöst, finns det något mera patetiskt än fotbollshuliganer?

T.o.m fanatiska ickevåldsamma fotbollssupportrar är nästintill knäppa. Såg ett exempel på detta när jag lyckades se större delen av en dokumentär rörande engelska fotbollsupportrar och deras familjer på gymmet. (Det är endast tv-apparaterna framför kondismaskiner som får mig att orka). En kvinna vägrade låta sin barn klä sig i motståndarlagets färger. Inte heller målade hon den färgen (rött) på andra människors naglar. Människor som betalade henne att göra sitt jobb (som manikyrist). Själv hade hon långa blåglittriga klor med någon slags tuppliknande maskot på. 

Höjdpunkten av misär var väl när en pappan i familjen (gift med blåkloa) förklarade att han gick in i en depression om inte "vi" vann. Inte dem, utan vi. Eh alltså, lite rubbad verklighetsuppfattning?
Härligt att veta att ens humör hänger på huruvida laget lyckas prestera eller inte. Då gäller det verkligen att hålla på vinnarna annars blir det en jävligt lång och mörk vinter.

Ja, jag erkänner, jag har aldrig gillat sport och kommer aldrig att förstå hypen kring det. Att lite sparkande på en boll kan få människor att slå varandra sönder och samman och bringa in miljoner. 

Musikelitism

Folk (fördomsfullt nog säger jag mestadels pojkar) av den mer eller mindre alternativa sorten verkar ha en förkärlek för att endast gilla band innan de "sålde ut sig". Bildligt och bokstavligt talat. Musiken anses mer "true" och äkta innan bandet når någon slags kommersiell framgång. Eller när ett bands musikaliska utveckling slutar falla dem i smaken. Då har de övergivit forna ideal och blivit "något annat". 

...Som om musik är satt i sten. Det är bara ett visst antal gånger man kan göra något utan att det låter gammalt och återanvänt.
Klassiska exempel på detta är Metallica och In Flames. Är man true gillar man ingenting efter Load och Reload, det är knappt man gillar dem faktiskt. I synnerhet inte St. Anger. Möjligtvis så kan "Nothing else matters" från S&M slinka ner. På samma vis är det inte true att lyssna på In flames efter Clayman och absolut inte Reroute to Remain eller Come clarity (cd:n). 

... Personligen gillar jag St. Anger (cd:n), äger Reroute to Remain och har lyssnat sönder Come Clarity (låten):


I want you to lead me
Take me somewhere
Don?t want to live in a dream one more day

Just sunday

260095-76

Genomtråkig söndag. Ingenting att göra, ingen vilja att hitta på något. Whatsoever. Om man kunde dö av håglöshet hade jag avlidit runt tretiden idag. 

UPDATE: ...Jag ljög, dagens höjdpunkt var när jag försökte få upp en av microringarna med en sax och klippte bort skinn från ena fingertoppen. Klantigheten tar oanade höjder. Nej, såklart hittade jag ingen tång, jag ville faktiskt inte klippa mig i fingret.

Makeup, make-on

Lördagsmorgonen spenderade jag med att bli sminkad av Linda Bernhed. En trevlig tjej som håller på att avsluta sin utbildning till make up-artist. Temat var gör-om-mig och det togs en före-bild och en efter-bild. Riktigt roligt att bli sminkad faktiskt, trots att jag oftast är OCD (bildligt talat)  med mitt ansikte/ smink och oftast är kinkig med vem som rör mitt "face" eller hår.

Blev lite omvänd angående det här med tjocka ögonbryn också för hon målade ut mina mycket mer markerade än vad jag brukar ha och jag blev lite förtjust i dem faktiskt. Fick även några slingor med isblått hår fastsatt i håret med microringar. Blev också väldigt fäst vid dem - definitivt något jag vill skaffa själv. Har inte tagit ut dem än (inväntar pojkvän med tång).

Passade på att ansa mitt skabbhår ikväll också. Insåg hur jävla bedrövlig jag såg ut i förmiddags att jag bestämde mig att det var dags. Ansade luggen och klippte bort "hockeyn". 
...Alla som odlat ut kort hår vet att håret bak är längst och därmed ser det ut som man har en hockey när man låter håret växa. Så jag klippte håret i samma längd (lite uppklippt) och numera är jag stolt ägare till en bob/ page-thingie. Är osäker på namnet men det ser ut ungefär såhär (fast blont med blåa slingor):

260095-75

Kväll

Blev precis utskälld av syster i telefon för att hon tycker att jag börjat dra på vokalerna i vissa ord och börjat låta som en stockholmare. Ont förtal förstås, jag är göteborgare i hjärtat!

Har inte orkat prestera och ondgöra mig över något i bloggen idag. Hela dagen i skolan och mitt sena seminarie fick mig att tappa sugen lite. Kom inte ens iväg till träningen trots att jag egentligen behöver det. Mitt humör förbättras vida om jag får ut lite aggressioner. Kroppen mår bättre också, jag känner kanske inte att jag får superdåligt samvete om jag inte går det men jag känner av suget i kroppen. Får kompensera med att pallra mig dit imorgon. 
...Borde gå och lägga mig men att surfa planlöst har sin förtjusning det med...

Fika på Java

Mina dagar som fikoman var glömda, nuförtiden är det lätt att det blir en öl här och där men förutom med Lucinda fikar jag nästan inte alls längre. Beslöt att återuppliva en gammal tradition (haha) och tog en fika med Per på Java efter skolan. Riktigt underbart att beta av samtalsämne efter samtalsämne och hinna med lite skvaller däremellan. Per är en bra person att fika med och lätt att prata med. Och lets face it, fikandet är bättre när det blir mörkare. Det känns det mer motiverat att sitta inomhus och pimpla te när det är mörkt utanför fönstret.

260095-74

I övrigt blev mitt uppsatspm dissat på seminariet idag och det svider för jag har lagt ner mitt hjärta och själ den här gången. Hade jag gjort ett halvtaskigt jobb kanske jag hade kunnat ta det som en man (haha) men just nu känns allting bara uppgivet. Har uppsatsen bak i huvudet hela tiden juh och motivationen är på topp men vill jag kämpa i motvind med mitt forskningsområde?
Fick klart för mig idag att det är ungefär det som gäller. Å andra sidan kanske jag överreagerar. Lite mat i magen och sömn kanske ger mig ändrade perspektiv.

Kitte goes gigolo

Med många gäster med olika behov delade personalgruppen upp sig igår och jag och en annan vikarie blev kvar. Efter att sagda gäster blivit nattade och köket städad och all tvätt tumlade runt i maskin dukade vi fram kvällsmat och inväntade de andra. Lite ost, digestivekex, te och lite underlig konversation var riktigt gott och underhållande sådär på kvällningen.
Min professionella åsikt är att min kära medvikarie är knäpp i huvudet men på ett jävligt roligt sätt:

Z: Jag hade en katt, Marko, fast han var ute mycket och letade tjejkatter va.
Jag: Ja aha okej men min hankatt är kastrerad.
Z: NEJ! Men så kan man ju inte göra, alla djur och arter måste få leva ut sin sexualitet.
J: Ja fast det är ju synd om honom då han är innekatt om han inte får leva ut den, då är det ju mer humant att kastrera honom så han inte går runt och är frustrerad.
Z: Men du får ordna sådana träffar...
J: Va? (tvivlande blick)
Z: Ja med en liten kattflicka så de kan älska lite. 
J: HAHAHA nämen alltså de skriker som satan...
Z: Jomen vem gör inte det när man pysslar med sådant hehe? Du kan gå ut och fika när de sätter igång...
J: Nämen jag tänker INTE pimpa min hankatt...

Stureplansprofilerna dömda

Fyra år! Och skadestånd!
Hovrätten tar även tillvara på problematiken med sms:en som jag nämnde tidigare i ett inlägg rörande stureplansprofilerna.
Citerat från aftonbladets hemsida:

"Hovrätten finner det uteslutet att [männen] inte insett att samlagen... inte varit frivilligt från N.N:s sida?." 
"De sms som [männen] skickat till varandra efter händelsen talar också för att de varit medvetna om att det utsatt N.N för något otillbörligt. Hovrätten finner således att de haft uppsåt till de gärningar de gjort sig skyldiga till?." 

Vet dock inte om man ska skratta och gråta. En av de dömda männens advokat sätter huvudet på spik när han säger:

 

"Jag är utomordentligt förvånad att det blev en ändring, av den enkla anledning att det är exakt samma utredning och samma bevisning som i tingsrätten, säger Sandin."

 

Tolkningsutrymmet är skrämmande. I det här sammanhanget kan man alltså krasst tolka det som att det är åsikterna hos de personerna som dömde som spelade roll för utfallet, inte lagstiftningen och bevisen då de sistnämnda variablerna inte förändrats. Rättvist rättssystem ey?!


Inför grov aktsamhet - Leve Elvy Wicklund!

Norgeskämt och dyra priser aside, norrbaggarna har en del som är riktigt bra: musik (Jag citerar Nemi: det är inte för inte som norge är i formen av en elgitarr) och begreppet grov aktsamhet.
Detta innebär behandlas i artikeln: GO! och innebär mer konkret att man inte komma undan genom att påstå att man inte förstod att kvinnan inte ville ha sex pga. att hon kanske var berusad eller att vederbörande var det pga. att man i normala fall förstår ett nej och är aktsam.

Samma resonemang återfinns när det kommer till att döma för vållande till annans död istället för mord pga. olika omständigheter. Hursomhelst, Elvy för ett klarare resonemang i ovanstående artikel. LÄS DEN!
Hon låter påläst och hon säger det bra! Och hon finns med i flera tidningar! Jävligt bra Elvy!

Det här med norsk vs. svensk lagstiftning (i just det här avseendet) är intressant och hade jag inte halkat in på annat pga. begränsade teman är det något jag själv skulle velat basera min förra B-uppsats (samhällskunskap) på. Juridik är mer intressant än vad man tror. 

The handyman always rings twice

Den frustrerande gårdagskvällen med tvättlsläppning evighetslånga sträckor (min tvättstuga ligger inte i huset, inte ens på gården ligger den - utan på GRANNGÅRDEN!)  mildrades av det faktum att jag fick sovmorgon idag och tack vare ryggmassage från M sov jag även hela natten igenom. 

Så under förevändningen att jag måste dyka upp hos fastighetskötaren under den enda timma som han har besökstid på morgonen sket jag i min morgonföreläsning. Finner det alltid intressant att hur saker som fastighetsskötare, studentexpeditioner och kundtjänster har öppet minsta antal timmar per dygn som är möjligt. Gärna obarmhärtigt tidigt. 

Hursomhelst, i min vanliga anda "kanske är åtminstone fastighetsskötaren foxy" ( jag blev ju pinsamt besviken vid portlåsinstallationen för ett tag sedan) promenerar jag upp till expeditionen. Till min förtjusning kryllade kontoret av olika fastighetsskötare och reparatörer. 

Fastighetsskötaren för mitt område visade sig dock vara en rakad 35 (?) årig norrman med en mobil med Beyonce-signal och blingade mobilsmycken. Mycket sympatisk och hjälpsam men knappast foxy-material. Oh well. 

... Får helt enkelt köpa blaklader till M i julklapp. 
(No hun, I am kidding...Or am I?!)

Lagen om alltings jävlighet

260095-72

På sistone har jag och M byggt ett tvättberg som heter duga. Och det var väl tänkt att vi skulle tvätta det idag men tvättstugan behagar naturligtvis att gå sönder, pga. att jag äntligen tog tummen ur röven. It never fails. 
...Eller ja, den elektroniska låset har troligtvis pajat, eller så har min bricka gjort det. Vilket som. 
Var så jävla roligt att släpa tillbaka de två tonen tvätten vi hade släpat ner. Jag hatar att dela gemensamma utrymmen med andra människor som gör sönder dem hela jävla tiden...Mitt kungarike för en tvättmaskin!

Varför är feminister så fula?

Because we can.

260095-71

Angående MP:s sågade våldtäktslagstiftning

Okej, jag anser mig själv ha en hygglig allmänbildning men tyvärr är jag inte så insatt i juridiska termer och brottsbalken som jag önskade (dock bättre insatt än gemene man i mitt tycke). Så jag tänker inte och kan inte ge mig in på ett långt analyserande inlägg angående åklagarnas svar på MP:s förslag men visst man kan man tycka till ändå.

Åklagarna anser sig inte att ovidkommande frågor hör hemma i rättegångar, och det är väl ypperligt sant men jag förstår inte varför frågor kring de åklagade männens sexvanor skulle vara ovidkommande. De är väl snarare väldigt intressanta.

Frågor kring en kvinnas sexliv/ samliv/ utseende ses som intressanta då hon kanske har haft rough sex förr, varit velig med att säga nej/ ja, burit string eller haft en urringad tröja - dessa saker ska alltså hjälpa till att misskreditera henne så hon omöjligen kan ha blivit våldtagen.

Men en mans sexliv är helt irrelevant. Hm har lite problem med logiken här?

I "Flickan och skulden" av Katarina Wennstam kan man läsa om skräckexempel där åtalades domar inte tagits upp trots att man kan tycka att det är jävligt relevant att veta att någon som står åtalad för våldtäkt har blivit dömd för våldtäkt en gång tidigare.

Näe det är sant, bara för att man blivit dömd för ett brott innebär det inte per automatik att man är skyldig nästa gång man är åtalad.
...På samma sätt är det också sant att bara för att man har string/ urringad tröja vill man inte ha sex med vemsomhelst, man kanske inte vill ha sex alls utan bara vädra rumpa och tuttar?!
Har man haft rough sex innan eller varit lite velig med att säga ja/ nej så innebär det inte att man vill bli spankad och pissad på av sina nästa partner/ vemsomhelst eller att ens nästa nej får mindre tyngd!

Vi tjejer borde vara livrädda över att gå ut överhuvudtaget, inte för att våldtäkter är så vanliga att man blir överfallen precis utanför dörren utan för att om man blir våldtagen - lycka till med att få killen/ killarna fällda. 

Rasismen lever i Värmland

Utan vuxna som sätter föredöme kommer aldrig ungdomar/ barn göra som de säger utan som de gör. Perfekt exempel är en skolfotograf som utsätts för rasistiska tillmälen och trakasserier till slut ger upp sitt jobb. 
Vad gör rektorn på skolan?
Smartot tycker att det går att prata om och att anmälan är något som fotografen ska göra. Eh jaha, och den lilla grisskolan har ju verkligen uppnått värdegrunden i läroplanerna. Lovely att det är såhär man lära sina elever människovärde, jämlikhete och tolerans.
Artikel ---> GO!

Jägare är dumma i huvudet

Bert Ivar Mattson i synnerhet, som ses poserade på aftonbladets hemsida med en död björn i ena handen och ett gevär i andra. Vad Bert hoppas uppnå med bilden vet jag inte men det jag ser är en patetiskt gubbe i en ful fleecetröja och raggarskägg. Jävla vidrigt. Och ännu vidrigare av aftonbladet att publicera bilden. 

Vad vill Bert? Ska vi dubba honom hjälte och kasta oss vid hans fötter? Ska vi hylla honom?
Ska vi förblindas av hans "manliga" mod att vi glömmer bort vilken kallblodig jäkel han egentligen är? 

Jaha, två jägare blev attackerade av en björn. Well, man kanske inte ska jaga?! 
Maybe they had it coming. Eller är det människan förunnat att protestera mot orättvisor?
... Det tragiska är väl snarare att björnar och andra vilda rovdjur som exempelvis vargen varken har mat eller områden att leva i och så fortsätter vi att döda av dem pga. att de dödar folk som jagar dem för att...det är en SPORT?! 
För att det är manligt? För att det är den enda lagliga formen av hobbysadism goes killer?

Personligen skulle jag inte ha något emot att jaga jägare med hundpiska och knölpåk. Bara skada lite lagom sådär och sedan lämna av dem en mil från närmsta sjukhus...But thats just me.

Silent all these years

Duktig stavas N-a-n-c-y. Lättdistraherad som jag är när jag måste utföra faktiska städsysslor har jag ändå lyckats åstadkomma en del i lägenheten! (Mental klapp på axeln)

...Hade på Döda poeters sällskap i bakgrunden. Underbar film som kryper in under huden på en. Skulle vilja skriva en lång radda om varför men det skulle ändå bara låta som en klyscha. Nöjer mig med att säga att den är kvalité, för den ger mig rysningar (fortfarande). I admit it.

Dränker mig i underbar musik som jag inte lyssnat på år och dar: Tori Amos. Rödhåriga flickan med träffande texter. Perfekt höstmelankoli. 

260095-70

Jag älskar hösten. Jag fryser hellre än jag svettas och jag föredrar att bylsa på mig lager av kläder framför att gå halvklädd i sommarvärme. Hade bara bussar och spårvagnar gått i tid hade klagomålen varit minimala. Ser fram emot pengar nu i oktober för jag ska bege mig ut och införskaffa en stor halsduk och tjocka vantar. 

...Det enda som skulle varit perfekt också vore om min lungor och jag kunde komma bättre överens. Är astmatiker och kyla får mig att pusta och stånka som en åttioårig tant när jag stressar. Tyvärr. 
De sura rönnbären är också att jag bor i ghettot och därför är ensamma promenader under svarta stjärnhimlar sena höstkvällar med musik i öronen uteslutna. Fast egentligen inte, men försiktighet är väl att rekommendera. 

...Inte för att vi kvinnor ska låta oss hindras av medias skrämselpropaganda, överfallsvåldtäkter är en väldigt liten del av statistiken och i övrigt undrar jag om verkligen penisar kan fungera i iskall väderlek?

Att bli granskad av omgivningen

Osminkad i skolan:
- Oj, vad du ser trött ut...! (Ömkansvärd blick)
- Eh näe, jag sov väl okej.
- Jaha för du ser jävligt trött ut. 
- Ehum, eh alltså okej men jag sov faktiskt bra.

Sminkad i skolan: Inte ett pip.

Sminkad på jobbet:
- Ojdå vad du var målad idag. Fint... (Granskande blick)
- Ja, jo...
- Ska du göra något särskilt eller? 
- Eh näe jag bara kände mig för att göra mig i ordning då jag inte orkat bry mig om mitt utseende på ett tag...
- Aha. Okej, att du orkar... 
- Eh jao jo...

Osminkad på jobbet: Inte ett pip.

PMS-monster

...?
I ärlighetens namn är väl ingen tjej helt genomtrevlig vid den där tiden, men jag tycker allt att jag är mer aggressiv vanligtvis. Min kvinnliga förbannelse (I curse thee!) tar snarare fram min ömkligare sida. Gnäll, gny och choklad är en del av kostcirkeln och dylik logik. Too charming...

Tycker nog allt att jag är jobbigare och mer svårhanterlig när jag är trött och/ eller bakis.
Det är nämligen mycket lättare att vara arg och leva rövan när magen inte är svullen och värker. Å andra sidan är stubinen kortare vid mens än annars (haha är det ens möjligt?!) men det är mest en sorts ledsam ilska, när man har nära till tårarna och tycker synd om sig själv för att man råkar ut för idioter istället för att man vill slå in vederbörandes skalle med den trubbiga delen av en yxa.


260095-69

Fredagskväll

260095-68

Jag och min miserabla tratt-katt. Utgång med Anette stundar! 
(Jag är pinsamt lättövertalad ibland, jag skulle ju stanna hemma!)

...Are you thinking of me when you fuck her?


Underbara Alanis. Påminner mig om min upproriska tonårstid. Kommer nog aldrig att sluta älska den här låten. Bitterhet you know. Dras till det - omedvetet. 
... Och kvinnor med attityd. Starka kvinnor. Det drar det med. Fan jag borde varit lesbisk...


Anouk. Nobodys wife. Alltid identifierat mig med den låten. Två saker som jag aldrig kommer bli: gift och mamma. Kände så när jag var femton och känner fortfarande så. Det är inte längre något som jag kommer växa ifrån - det är sådan jag är.

Helt jävla underbar serie

260095-66 


260095-64260095-65260095-63

260095-67 
... HAHAHAHAHAHA...


Ritad av Nina Hemmingsson



Toaklotter

Roligaste på hela dagen:

"Sökes: Kvinna med Mensa-medlemskap för avling av övermänniskor."

Skabbkatter

260095-61


Var hos veterinären idag med hela flocken. Lillkattan som jag hittade ute och tog hand om för ett tag sedan hade smittat mina katter med öronskabb. Skrutten (på bild) var hårdast drabbad och hade bara över en helg kliat upp sår i öronen och blödde. Minstingen var lindrigt drabbad och den mellersta var inte drabbad alls (men behandlades för säkerhets skull ändå).
Skrutt är min lilla olyckskorp som vid ynka 2 års ålder haft problem med matsmältning, upprepade ögoninfektioner, inflammation i urinblåsan och nu: öronskabb. 
...Brukar skämtsamt säga att han kostat mig lika mycket som två raskatter i veterinärkostnader.  Skönt att han hittat en matte som är galen nog att ta kostnaderna med en klackspark...


260095-62



C-uppsats

...Börjar inse vad som väntar mig...
Har varit en duktig flicka och googlat akademiska publikationer inför mitt uppsats-PM. Det kändes lite knäckade till en början då jag hittade väldigt lite relaterat till vad jag vill undersöka. Förbättrade mitt sökande och fjärilar bubblar i magen nu för jag hittade (i min mening) en hel del. Finns det ingen lucka i området jag valt kommer jag få svårt med att motivera den inomvetenskapliga relevansen.
Och jag vill skriva innovativt och bidra med ny kunskap, ingen hafserafsigt ombearbetning av gamla resultat!

Har tio artiklar/ uppsatser (på ca. 30 sidor/ st) som jag måste ta mig igenom  innan domen faller, dvs. om jag måste byta område. Har ju bara laddat ner PDF:erna och läst abstracten (sammanfattningen/ försättsblad) hittills. Chansen finns att min sökning trots allt inte kommer vara så nedslående som det känns nu, vid en första anblick.

... Detta är alltså vad jag kommer pyssla med resten av kvällen istället för att blogga om upprörande saker eller titta på Desperate Housewives (I wish...). 





Negativa kommentarer - what to do?

Med mitt blygsamma besökarantal och sporadiska bloggaktivitet har jag aldrig riktigt behövt bekymra mig kring negativa kommentarer. De som kommenterar mina inlägg har överlag varit positiva eller helt utan personangrepp eller negativ klang.
Vilket kanske kan anses ironiskt med tanke på att min blogg är byggd på gnäll och negativitet. (Länge leve bitterheten!).

Men, för att komma till saken, fick en minimal försmak av det och well, that was it. Rycker mest på axlarna och tänker på alla vidriga kommentarer man kan beskåda i de mer populära bloggarna. Personangrepp är mer regel än undantag. Och bloggarna väljer (vanligtvis) att publicera dessa, vissa med svar på tal och vissa inte.

...Men hur ska man hantera detta med kommentarer egentligen?
Min blogg är ju ingen demokratisk arena där jag är skyldig att publicera alla kommentarer. (För tillfället har jag valt inställningen att inga kommentarer publiceras förrän jag godkänt dem.) Det borde inte heller inskränka på min trovärdighet (kan man ha trovärdighet alls som bloggare?) att vägra vissa kommentarer publikation då inläggen jag själv skriver är normativa och värderande och inga världssanningar. Inläggen är privata och personliga åsikter och reflektioner. 
(Min blogg innehåller inga personangrepp med namngivna personer om inte dessa personers identitet inte redan nämnts i media. Vänner och bekanta hålles relativt anonyma.)

Jag ser det som att jag använder min blogg till att skriva av mig och ventilera tankar (och förhoppningsvis så tankefrön) men att detta inte är ett diskussionsforum (i klockren bemärkelse). 

...Men samtidigt kan observationer/ tankar/ inlägg/ reflektioner lätt bli ensidiga och platta utan andra perspektiv. Frågan är dock om inte Nancy är för bitter för att vara storsint och publicera alla kommentarer...

HUMOR

Som plåster på såren efter en jobbig dag, godis och dålig humor:







Tidstjuvar

Har genomlidit (med betoning på lidit) två föreläsningar idag. Föreläsaren i sig var hur bra som helst och den sista föreläsningen var klockren. Men klasskamtraterna mina, ack och ve!

Hade vi levt kvar i en stat som tvångssteriliserade folk hade dessa människor inte fått avla avkommor. Dummare människor får man leta efter. Frustrationen byggde och byggde idag tills jag kände (runt tvåtiden) att om de inte slutar käfta om samma saker kommer jag explodera.

Alltså:
- De flesta tycks ha inställningen att den som hörs mest också är bäst. Som om att man är aktiv på en föreläsning skulle ge ett gott intryck?!
...Överlag är vi där för att lyssna på föreläsaren inte på varandra. Detta gör vi (tillräckligt) på seminarierna. Vi vill inte höra roliga anekdoter eller små personliga insikter. Att först ställa en fråga och sedan svara på den själv borde straffas med ett antal rapp med rottingen. 

(Klockade att en kvinna idag slösade bort ca en halvtimma, sammanlagt, med helt irrelevanta frågor. Önskar att jag kunde gaffla henne i ögat och komma undan med det.)

- Delas det ut ett papper så frågar man inte sina onödiga frågor INNAN man läst igenom pappret. Snälla söta rara, ni kan inte alla vara inkompetenta analfabeter?! 

- Min personliga favorit är när ovanstående kvinna börjar ställa frågor om uppsatsen som hon borde gjort klart i våras när det är meningen att vi ska ha en föreläsning inför uppsatsen som vi ska skriva nu.
...Detta är också kvinnan som är expert på att ställa en fråga som tar fem minuter att förklara för att sedan svara på den själv. Lovely. 

...Filosoferade med Helena efteråt om det är så att vi är smartare än en genomsnittsbjörn eller om att de är dummare än en. Är självgod nog att vilja tro på det första men realistisk nog att inse att det sista är mycket närmare sanningen. 



Överklassmisshandel

- Jag vill markera, självklart, mot det onödiga våldet. De unga borde inse vilka konsekvenser våldet får, säger kronprinsessan. 

Ovanstående citat återfinns på aftonbladets hemsida och gäller dödsmisshandel av en 16åring i Stockholm. Omtalat och väldigt onödigt. Sure, det är vidrigt och pojken förtjänade onekligen inte detta. 

Men, men mord på ungdomar (på barn, gamla, mittemellan - på människor) sker tyvärr hela tiden och jag blir förolämpad av mediatäckningen av mordet kring denna enda pojke. Medan andra människors tragiska död reduceras till en notis blåser stormen kring Ricardo (son till en krögare, jo men tjena...) starkt. 
Kompisar organiserar anti-våldsmanifestationer och Kronprinsessan vill markera sitt ställningstagande gentemot det onödiga våldet (...när skulle det vara nödvändigt?) i egenskap av vän till familjen.

Arbetarklassen kan alltså dö som flugor men en enda krögarunge får nationen att vakna till.

(Det riktigt kliade i fingrarna och jag kunde inte låta bli att avsluta med att dra in klassperspektivet, för är inte det kärnan i frågan? ... hur vissa människors liv är värda mer än andras?)



Parasiter

Nej jag menar inte sådana som växer i öronen på mina katter (Yes de har öronskabb) utan människor som klistrar fast sig vid en och dränerar ens mentala energi. Äckliga jävla människor som är så jävla snabba med att tycka till om andras liv. Svinaktiga småsinta är dem och har inga problem med att kasta sten i sina gigantiska glashus.

...Så utöver att min jobbdag varit skitjobbig (gah, jag skulle inte tagit det här passet) så svämmer den privata sfären över av stress och problem. Kursen som jag påbörjat måste jag få VG på (it's all a part of my plan) och så dessa parasitjävlar. Enough is enough is enough...


                                            260095-60

----> För att illustrera dagens känslor för de verbalt handikappade i pekboksstil. God, jag måste gå och träna bort lite aggressioner imorgon...

Smokers gone bad

Insåg en sak när jag skuttade (bildligt talat) omkring på stan med Lucinda igår. Förutom att Göteborg har för mycket människor som rör sig på stan på samma gång så är väldigt många av dem rökare och alla behöver träna sina underarmar för de är tydligen klena som utsvultna små barn.

Alla sprintar förbi varandra i hyperfart, med armen längs sidan, handleden lagom knyckt med handen utåt och en giftpinne mellan fingrarna. Ciggen fungerar dock minst lika bra som en murbräcka då folk kryssar runt varandra i värsta slalomstilen. 
Ja men gud ba, det är väl klart ba att man går med armen sänkt ba för man har ju bråttom ba. Eller något sådant.

...Det värsta är om att någons ciggis skulle sjunka i en väska eller jacka av misstag, (min underbara vackra lackväska?, the horror, the HORROR!) så skulle den vara evigt förstörd för hur sjutton lappar men ett cirkelrunt brännmärke?
Precis, det gör man bara inte, på samma sätt som rökaren ifråga knappast skulle erbjuda sig att ersätta väskan utan troligtvis bara segla vidare utan en blick men möjligtvis en axelryckning till ursäkt.

Fast den stora frågan är väl snarare om man skulle vara så obstinat och störig att man sprang efter och tog konflikten?
...Väskan kostade ändå 300 kr (på 50 % rea) vilket är mucho för en student som undertecknad.


260095-59

Keep him in the family

...Min farmor gillar verkligen min pojkvän:

(Telefonsamtal)
Farmor: Jaha så du ska jobba på söndag?
Jag: Tyvärr, vill inte men jag har lovat.
Farmor: Jaha ja, (suckar), jag som hade tänkt att du och M skulle komma hit och äta söndagsmiddag.
Jag: Ja, det får bli en annan gång.
Farmor: Ja för jag antar inte att M vill komma ensam?
Jag: Eh alltså jag tror nog inte att han har träffat er tillräckligt mycket för det...
Farmor: Näe det förstås.

Såhär känner jag mig just nu:

260095-58

...finns lust att göra någonting men viljan har flugit ut genom fönstret...

Latteföräldrar - who needs them?

Mitt föräldra"hat" vet inga gränser eller så är jag extra bitter idag (post-tenta). Käkade lunch på fik idag med Helena och diskuterade vår uppsats to be. Fiket ifråga är väldigt litet och skabbigt (just the way I like it) men har världens godaste bullar och kakor.

Vår diskussion avbryts av att två mammor lyfter in en gigantisk barnvagn (görs de extra stora nuförtiden?) som det verkligen inte finns plats någonstans för. Kvinnan i kassan säger att de inte kan stanna för de har inga barnstolar och mammorna förklarar att det inte spelar någon roll för ungen i fråga är bara 4 månader. 

Men var ska vagnen stå då? 
Smartona ställer den först framför toaletten och tvingas sedan flytta den så den bara tar upp all plats kring de små borden. Kvinnan i kassan har ingen ryggrad och tittar bara förtvivlat på. 

Okej, jag är partisk men hänsyn people, hänsyn!
Jag vet också att det är kanelbullens dag men köp några bullar på ICA ffs!

På vägen tillbaka till skolan genom Haga noterar jag att fiken är helt nedlusade med latteföräldrar. Både käcka pappor och käcka mammor med skrikande små halslösa monster. 



Dagens ungdom är idioter

Idag på spårvagnen:

Tjej: Men gud berätta vad du gjort! (Klagande ton)
Kille1: Nej, fan mannen jag svär, jag kan inte prata..
Kille2: Hahahaha
Tjej till kille2: Vadå, vet du vad han har gjort? Men kom igen ba, säg då!
Kille2: Han har säkert bara slagit ner någon...hahaha
Kille1: Nej jag svär mannen, inget sånt, jag svär, i *plats* blir man skjuten för sånt!
Kille2: Wow...
Tjej: Kan jag få ditt nummer?



Bitterfitta

Fick alltid höra i skolan när jag var liten att det är jobbigare att se sur ut pga att det används mer muskler till det. Vilket jävla bullshit!
Det är fan i helvete jobbigare att le hela tiden. Får ju fan kramp om jag ens försöker i en ynka minut. Förutom att jag då känner mig som en grimaserande idiot. 

Vilket leder till den här underbara konversationen:

Okänd man: Men varför ser du så sur ut?
Jag: Eh va?
OM: Ja se inte så arg ut, det ser så tråkigt ut.
Jag: Vafan menar du med det?
OM: Men gud du såg så jävla tråkig ut bara...

Så bara för att man inte går runt och grimaserar som en jävla idiot som en kvinna ska i tid och otid så är man tråkig. Jag är för bitter för att vara glad hela tiden. Sorry liksom, men världen vi gör en deal, om alla slutar vara idioter så ska jag le tills jag stukar mina kindmuskler.

... Det är för övrigt på ungefär samma nivå som när jag i min förra klass inte sminkade mig och hela tiden då fick höra att jag såg så trött ut och var jag sjuk?!
Mm, läppstiftsförgiftning så nu är det au naturell som gäller för hela slanten.

To wear or not to wear fur?

Läsarkommentarer är en bra inspirationskälla, no doubt, och jag gillar att bitcha om saker så varför inte bitcha lite om pälsbärarna?

Okej, min åsikt är inte särskilt svår att gissa. Är vegetarian (all the way, inget fusk med fisk här inte) och kattsamarit i själ och hjärta. Även om jag inte är lika fanatisk som vid fjorton firar jag nästa år tio år som salladssnaskare och hurra hurra vad duktig man kan vara då!

Nämen seriöst, varför bär man päls? Varför?
Jag förstår det inte alls. Det är ju knappast som om vi behöver varma pälsplagg pga vårt istidslika klimat. Och även om den svenska vintern biter i kinderna finns det en uppsjö av alternativ. 

Det är inte heller särskilt snyggt och päls luktar. Luktar visserligen inte "död" men riktig päls luktar lite unket oavsett hur "välskött" pälsen ifråga är. Det är ju ett biologiskt material som malar och andra insekter mer än gärna sitter tänderna (...har de tänder?) i.

Det är dyrt och det luktar unket. Inte mycket att hänga i granen med?!!

Men om man shoppar det second hand då? Eller rent av ärver det?
Att köpa second hand är väl alltid bättre än att köpa nyproducerat, återvinning och sådant. Men ändå. I så fall borde väl det gälla alla kläder man köper för att gälla som konsekvent argument, att man verkligen shoppar vintage för miljöns skull - inte bara när det passar en.

Sedan när är "det är faktiskt arvegods" något som fungerar som argument?
Jaha, i sann spara anda borde man väl isåfall använda allt som man ärver i så fall. Om man nu gör det för att sakerna betyder något och är familjehistoria och man inte vill slösa.
... Jävligt intressant att det bara var farmors minkstola som "betydde" någonting och var "familjehistoria" - inte någon av hennes mindre smickrande städklänningar eller fotriktiga pumps.

Nejmen, om jag ska vara seriös en stund. Päls är fortfarande (sorgligt) nog ett statusplagg. Tyvärr. Spelar ingen roll hur folk försöker rationalisera det. Det finns inget argument som håller för att bära det - i synnerhet inte som att det finns många fina fuskpälsar därute i affärerna.

Att bära päls med stolhet innebär egentligen att man är en blodtörstig jävel. Inte slaktas mindre djur pga. folk är ärliga om att de gillar att bära lik men min dag skulle iallafall förbättras lite om det jävla hyckleriet kom upp till ytan.


260095-57

Att amma innebär väl visst att slänga upp tuttarna?!

Läser om en kvinna på aftonbladet som känner sig diskriminerad för att hon inte skulle få amma sin dotter på ett skattenämndsmöte.
Eh VA?

För det första: har hon med sig ungen på jobbet? På ett möte? Vad är det för jävla sätt?

...Jag har haft mammor i min klass som tagit med sina ungar på föreläsningar. Idioter.
Spelar ingen roll hur "duktig" ungen är för en bebis är inte tyst i tre timmar så man kan koncentrera sig på föreläsaren. Man tar inte med sig ungen till jobbet eller skolan (helt sjukt att man ens ska behöva ta den diskussionen).
Det finns dagis, dagmammor och mamma- /pappaledigt. Använd dem!


För det andra: ammar hon på ett möte? eh HALLÅ? 

...Hur sköter man en amning diskret? Hur gör man det?
Ungen släper ju tutten av och till och smaskar - bara som exempel. Förstår dessutom inte varför hon nödvändigtvis måste amma på ett möte och hur det kan vara stressande att gå in i ett annat rum.
Hon lär ju ändå inte kunna koncentrera sig på mötet med bröstvårten begravd i ungens mun.

Personligen hade jag hellre sett att hon hade slängt upp tuttarna på bordet eller kört helikoptern, det hade iallafall gjort mig mindre illamående än att behöva se henne amma sin unge.

...Blir så jävla pissed på mammamaffian som tar över världen!
Det verkar ju inte finnas någon mamma någonstans som inte beter sig som om hon blivit lobotomerad och gör allt för ungens väl och ve utan varken rim och reson.

Och folk undrar varför man inte vill ha barn. Det är jävligt lätt faktiskt: jag vill ha min hjärna kvar och helst slippa att bli en bebis personliga tjänare. 

Tentaångest

Saker jag gjort idag istället för att skriva hemtenta:

- Borstat katterna.
- Stekt pannkakor till lunch (Är äckligt proppmätt).
- Surfat i all oändlighet.
- Druckit te...lååångsamt.
- Lagt in mera skivor i datorn.

Ringde t.o.m Helena imorse och pratade vettigt prat om tentan (bara för att kolla att jag var på rätt väg) och sedan var jag superduktig och skrev två sidor bara sådär...det var då det. Nu är det stopp.

Hantverkare

Jag måste vara porrskadad eller något för varenda gång hantverkare, sotare, snickare eller dylikt ska komma och fixa kran/ sota ventilationen/ reparera fönsterkarm förväntar jag mig värsta hunken. Inte så att jag klär upp mig i en dekadent neglige och högklackat, (orka se bra ut på morgonen) men jag förväntar mig ändå lite ögongodis som man kan småstirra på. Som plåster på såren att man måste vara presentabel så tidigt på morgonen.

Fick en flyer av mitt bostadsbolag att det (äntligen!) var dags för porttelefonsinstallation och att man var tvungen att stanna hemma idag mellan 8-16 eller lämna extranyckel, vilket inte är ett alternativ med tre katter hemma. Hursomhelst, vad dyker upp runt 10-tiden?
En lönnfet man som räcker mig till bröstnivå vars behåring gör att han lätt skulle kunna förväxlas med en hobbit och hans lilla 16åriga praktikant. BESVIKEN!

Vad sexualkunskapen/ samhällskunskapen borde innehålla

Jag är medveten om att det vanliga kuk-i-fittan-blir-ett-barn-så-skyddar-du-dig-köret är viktigt and shit att ta upp i sexualundervisningen. Tycker dock att det tar upp för mycket av utrymmet och lets face it, att förändra attityder i samhället börjar i skolan i och med att skolväsendet motvilligt har dubbats till uppfostrare av morgondagens generation.

Men gud vad jag önskar att elever kunde få lära sig vad "uppsåt" innebär i en juridisk mening för att förstå innebörden i när våldtäktsmän frias trots att det är bevisat att kvinnan utsatts för sexuellt våld. Jag vill att de ska förfäras över hur många våldtäktsfall som döms som sexuellt utnyttjande. Jag vill att de ska ryta till och protestera över ett rättssystem som ser på fulla kvinnor som ting som inte kan våldtas. 

...En full kvinna är en hjälplös kvinna, hur kan det automatiskt innebära ett lindrigare straff att våldta en hjälplös kvinna?


260095-56

(En bild som är snodd från sparka-tillbaks.nu. En kampanj mot sexualrelaterat våld.)

Gymhagga

Släpade mig iväg för lite träning idag, endast motiverad av att om jag inte begav mig så var jag tvungen att påbörja min hemtenta som jag ignorerat hela helgen. Körde igång och konstaterade att det vanliga dunka-dunket var utbytt mot P3, ingalunda min favorit men mycket bättre än den vanliga skiten. (Det artar sig med andra ord.)

Blev dock helt galen på en jävla tant som satt på alla maskiner och växlade mellan att stirra tomt ut i luften och att halsa vatten. Så jävla irriterande för hon satt verkligen bara där och körde kanske sedan 10 reps för att sedan pausa i tio minuter och så vidare. Timade att hon satt på en av magmaskinerna i 25 minuter sammanlagt. (Hade klar utsikt från cykeln både över klocka och tanta-fan). 

...Så jävla frusterande! Och jag har bättre saker för mig än att störa mig på pösmunkar på gymmet. (Or so I wish to think...)

Gravity plays favorites


Så jävla coola kvinnor...
Var bara tvungen att googla och se vad jag hittade.

Djurvänner är knepiga

Kliniken jag brukar ta mina katter har något så fiffigt som öppet hus för vaccinationer mellan 9-15 varje dag så det är bara att pallra sig dit när man har tid. Mucho smidigt. 
Dagen D idag iallafall när pappa och jag tar hela flocken på en gång. Enklast. Men lite omständigt. Far passade på att boka seniorkontroll för klumpedunsen hemma hos honom (going on 14 år nu i okt) också.

Hursomhelst, fick sitta och vänta lite i väntrummet där jag insåg att vi djurvänner (vissa av oss fanatiska och andra inte, personligen är jag en hardcore fanatiker and darn proud of it) behandlar våra djur som barn, och det kan jag gå med på men en del tycks också prata konstant barnspråk (never good).

...Satt och skötte mig själv i väntan på att få komma in när det kommer in en gubbe (de lärde tvistar om han var bög eller inte, min gay-dar är pinsamt outvecklad) med världens mest bögiga hund iallafall. Liten sådan där minihund som vilade på gubben arm. Tofsiga öron och benig kropp. Hunden dvs. inte gubben.
Han tycks också gå efter premissena har man djur har man något att prata om och öppnar samtal med alla i väntrummet, t.o.m mig som är otroligt svårflörtad.

"Är det ett par pissekatter du har där?!"
Förstår först inte vad han menar, mina katter är inte piss(urin)-katter. Pappa finner sig snabbare än mig och nickar och verkar inte alls särskilt förvånad över att en gubbe på 50 pratar bebisspråk med andra främmande människor.
"Jao, de kan ju vara så fina bla bla bla..." fortsätter gubben innan han till slut blir inkallad. 

....It's a strange world.


260095-55

Beercat a.k.a Skrutten

RSS 2.0