Crazy cat

260095-29

Kan ju lugnt säga att lillan återfått all sin energi och använder den flitigt för att få mina andra vuxna katter att leka med henne. Ser väldigt roligt ut när katterna springer runt i lägenheten och den lilla efter. I synnerhet som att hon är pytteliten jämfört med de andra klumparna. 

Idag gör älskling sin sista tenta så vi har tänkt att fira med bio. Och kanske en smarrig baguette däremellan. Måste dock hinna gå runt i stan och betala mitt kårkvitto. Som jag för en gångs skull inte har tappat bort.

En sak som jag inte förstår är vad alla saker som jag tappar bort tar vägen. Jag börjar tro på reklamen, det bor en flodhäst i väggarna som kommer fram på natten som äter upp viktiga papper, räkningar och gömmer nycklar. Med tanke på vad jag brukar slarva bort låter det väldigt orimligt att jag lyckas med detta själv - varje jävla morgon. 

Bakgrundsmusik: "Teething" - Deftones

...But that's too bad you get stuck with whores
Look at yourself you ain't no genius...

Charmtroll

Var förbi djuraffären och satte upp en lapp. Och ersatte den gamla lappen som någon tagit bort. Men har inte hört någonting hittills. 

Hade besök av K idag och vi åt middag ihop och klämde i oss lite brownies som jag bakat. (Kände mig lite husmor-ig). Hon blev helt charmad av lillkattan och jag hade frågat henne innan om hon kan tänka sig att ta in henne ifall ingen ägare ger sig tillkänna. Först avböjde hon lite halvt om halvt på telefon men efter hon fått gosa lite med kissen och denna somnade i hennes knä och började kurra var hon helt såld.
Och hon flyttar in i en tvåa nu i veckan så det kommer finnas massor med rum för lillkissan. Så jag behåller katten ett par veckor ifall någon ägare dyker upp och för att hon ska växa till sig och socialisera lite med mina katter.

Jävla människor

260095-28

Lillkattan myser i knäet på mig igår kväll efter att jag matat henne.
...Var nere och kollade och lappen jag satt upp får inte vara kvar tydligen. Bara ett par timmar efter uppsättning är den försvunnen. Blir arg, vafan liksom! 
Hoppas personen ifråga är stolt över sig själv att denne förstör en katts sista chans att eventuellt komma tillbaka till en familj som saknar den.

Ska iväg och handla och springa in till djuraffären på centrumet och höra om jag kan sätta upp en lapp där plus ersätta den gamla lappen. 



Kattunge på vift

Gårdagen började med en påstridig dammsugsförsäljare som frågade om mamma och pappa var hemma när jag öppnade. Har bott ensam i 4 år men folk frågar ändå efter mina föräldrar. Lovely. (Not). Efter att jag klargjort att jag är student insåg han att jag inte tänkte handla. 

Efter att inte mindre än alla mina katter försökt smita ut genom dörren när jag pratade med honom frågade han om jag ville ha en katt till. "Haha" tyckte jag men han var allvarlig. 
Han sade att en liten kattunge följt efter honom i olika uppgångar och dessförinnan irrat runt på gården och ingen hade velat kännas vid den. 
Sagt och gjort, jag hoppade ut och hittade en liten utsvulten kisse jamandes alldeles hjärtskärande. Uppskattade åldern till ca 8 veckor även om jag initialt trodde att den var mindre. Vet inte vad den kommer ifrån men när man är så liten ska man inte vara ute alldeles själv. Och med tanke på hur mycket den satte i sig när jag gav den mat så var den rejält hungrig. 
Nåväl, har avmaskat lilluslingen, konstaterat att det är en honkatt och satt upp lappar. 
Förhoppningsvis har den rymt från någon trevlig familj som saknar och älskar den. Men jag vet ju inte hur långt den kan ha irrat runt, fast man tycker att en sådan liten kattunge inte kan ta sig så långt.

Precis som när jag tog hand om Jenna, en av min katter som jag hittade övergiven utomhus som liten unge, tar min stora hankatt hand om den lilla. Han tittar tålmodigt på mig medan lillkattan hänger och klänger på honom och leker med hans svans. Då och då putter han bort henne och springer iväg och efter honom hoppar den lilla kissan.
...Kontrasten är slående, stor skogishane på 5 kg och en liten tussig kattunge på betydligt mindre som anfaller den stora.

Lyssnar på en låt jag inte lyssnat på länge medan katterna rullar runt på golvet:
"Thurdays child" - Bowie

...Jag hoppas att den här historien slutar med att någon saknar henne...

If you can dodge a wrench you can dodge a ball

Idag:
- Äta frukost
- Duscha (och reda ut råttboet till hår)
- Shoppa väska och kalender
- Plugga lite författningspolitik
- Träffa syster och äta
- Handla mat
- Tvätta (kanske)

Såg Dodge Ball på tv igår. Så jävla rolig. Kom inte ens ihåg att Hasselhoff eller Chuck Norris är med.
...And oh yeah FPP blev en jättelugn kväll. Kände mig helt handikappad i J:s korsett, men samtidigt vilken jävla midja man fick! Men orkade inte festa runt efter fredagskvällen. Shit vad gammal man har blivit om man inte orkar två kvällar i rad.

Peter La Fleur: [after Patches hits Justin in the face with a wrench] Yeah, uh, Patches... are you sure that this is completely necessary?
Patches O'Houlihan: Necessary? Is it necessary for me to drink my own urine?
Peter La Fleur: Probably not.
Patches O'Houlihan: No, but I do it anyway because it's sterile and I like the taste.
Peter La Fleur: ...Okay. 

Not an Addict

En underbar låt av Ks Choice som jag tyvärr förknippar med mindre trevliga saker. Låtar är som lukter för mig, ett par sekunder och massor av minnen väller fram på beställning. Både bra och dåligt.

It's over now, I'm cold, alone
I'm just a person on my own
Nothing means a thing to me
Oh, nothing means a thing to me

Minttu made me do it

            260095-27

Fredagens bravader:
- Bråkade med en idiotgubbe.
- Bodyshottade med A:s urringning.
- Spydde i handfatet när jag kom.

Så eh, min "lugna" utekväll blev inte så lugn som jag hade tänkt mig. Men roligt hade jag. Då jag har oturen att bli en babblande idiot när jag är gladfull var jag säkert riktigt pinsam på alla sätt och vis men det man inte minns har inte hänt. Så det så. 
Inser dock hur jäkla mycket "hårdare" jag var förr i tiden då jag kunde shotta hitan och ditan utan några problem. En shot med minttu ställer till en hel del numera. Jag har uppenbarligen lagt av mig.

Silverlining:
Fick ett vackert fint kort på Marilyn med massa text och tankar inuti från Elina. Numera när allt är elektroniskt glömmer man hur roligt det är att få "riktig" post. Gjorde lätt min fredagsmorgon! (Tack gumman!!!)
Det och en gigantisk pannkaksfrukost...

...Men FPP ikväll och med tanke på att jag ska klämma in mig i J:s korsett som egentligen är lite för liten för mig kan jag fan inte rumpa omkring med mer alkohol i ådrorna än blod ytterligare en kväll. Men vi får väl se.

Morgon

- Stargate SG 1 repris
- Frukost: äpple, två knäckemackor med laktosfri mjukost (yum yum), te med honung
- Dusch (to come)
- Shoppingdag med anette (to come) 

I told you from the start how this would end...when I get what I want then I never want it again...

Freedom

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN klar med den sista tentan. Huvudet bultar så jag sparar finputsen och ordnandet av fotnoter (Ja, fotnoter, inte fotnötter - jag vägrar skriva fotnötter!) tills imorgon.
På en vecka har jag gjort en salstenta, två hemtentor och jobbat fyra dagar (tio timmarskift). Jag är helt slutkörd. 
Ledighet here I come!

My precious

Efter att ha blivit runtskickad ett tag på supporten blev jag informerad om att jag måste pallra mig till ett serviceställe och visa upp datorn så får de avgöra om skadan faller under garantin. Vilket jag verkligen tycker (och hoppas) att den gör. Sedan var jag tvungen att ringa till ett annat ställe och för att få tag på en kopia på mitt avtal och faktura. Trevliga människor i telefon men frustrerande att dra hela historien om och om igen för att till slut hamna på rätt avdelning. 

...Ser verkligen fram emot att kånka iväg älsklingen och visa upp den för någon tekniker (nörd) som kommer håna mig för:
A) ...jag får skylla mig själv och skadan går inte under garantin. *insert evil nerd laughter*
B)...jag är helt okunnig när det kommer till datorer, särskilt min egen. *insert evil nerd laughter*

Damn.

Snåla aftonbladet

Idag kan man läsa en artikel på aftonbladet.se om katthemmet Kattstallet som tar emot hemlösa katter. (Underbara jävla människor). Ägaren berättar lite smått och gott och det finns även bilder på ca 30 katter som behöver hem. Men, MEN om man vill titta på bilderna och läsa katternas personliga lilla tagline måste man vara medlem i PLUS annars går det inte. 
Tycker väl för fan att Aftonbladet kunde lagt ut bilderna så att alla kunde se dem. Visst, det kostar inte mycket att vara plusmedlem men många fler skulle kunna se bilderna och katterna kanske få nya hem?!
Är det inte värt något?

Kollade i galleriet och blev extra sorgsen när jag såg bilden på en underbar grårandig katt med bildtexten:
"Övergavs av sin ägare. Älskar människor."

...Vilken kämpakraft och livsgnista djur kan ha ibland...!

Dollheart

Min nya ovana: vakna med huvudvärk. Förstår inte alls vad det beror på. Det känns som om jag sover bra och jag drack vatten jätteduktigt igår. Underbar start på tenta-dagen. 
Efter den här tentan har jag två små ynka uppgifter att lämna in. Så jävla underbart. Längtar tills imorgon kl 10.00 då jag lämnar in den sista tentan och officiellt är fri...

Violet

IDAG:
+
Träffade J i stan och åt på Andrum och fikade och bara snackade skit. Äntligen har sjöflickan kommit hem igen!
Pratade med A på telefon. Känner mig ännu mera pepp inför helgen. (Alla mina rester ska vara klara och då kommer jag verkligen kunna slappna av!) ...give me beer...BEER!

-
....Datorn är lite kantstött. Oh the sorrow!
Garantin gäller men att hitta vem man ska vända sig till är rena labyrinten. I'll fix it tomorrow!
En JÄVLA tenta kvar, dags att bita ihop!

And the sky was made of amethyst
and all the stars look just like little fish
you should learn when to go
you should learn how to say NO
...('Violet' - Hole)

...Varför ska det vara så attans svårt att få tag i deras första album för?!?!...


Jävla tur

Mailade min lärare förra veckan om lite frågor kring hemtentan b.la om man skulle använda 1.5 radavstånd. Hon brukar vilja ha detta när vi gör inlämningar men jag tänkte fråga för säkerhets skull. Hann dock aldrig få svar men antog igår kväll någon gång runt halv två att det var okej för jag orkade inte ordbajsa mera. 

Idag gick jag upp för att putsa vidare på texten och komma på en bra avslutning. När jag öppnar inkorgen ser jag dock att jag NU fått svar och hjärtat börjar banka fortare. Fan om hon skriver att det INTE är okej med det radavståndet har jag en timma och en kvart på mig att producera mer text. satan satan SATAN.
...Hon skrev dock att det bara var bra för då är texten mera läsvänlig. (Ibland har jag tur...!)


Candyshop

IDAG:
+
Sista dagen på jobbet (Jippie!)
Klyftpotatis till middag
P & A är tillbaka i stan
Ser fram emot FPP nästa vecka (...har dock idetorka kring klädsel)

-
Måste hinna klart med hemtentan... (innan 12.00 imorgon men bloggar istället)
Har trötthetshuvudvärk
Måste städa lägenheten (tänk sviterna efter en kärnvapensattack...kaosområde)
Magont uber alles (för mycket stress den här veckan)


Playlist hemtenta:
"Hardly wait" - Juliette and the Licks
"In a lonely place" - Bush
"Teething" - Deftones
"Spit" - NY Loose
"Wherever I may roam" - Metallica
"Can't wait" - Project Hate

...Har inte riktigt bestämt mig om jag gillar min nya look på bloggen eller om den är för sockersöt...

Linda Perry

...knows what she is doing.
Linda Perry feat Grace Slick - "Knock me out". Så jävla underbar låt. 

...Har lyckats åstadkomma en halv sida på den ena hemtentan...med skönsång i bakgrunden...sakta framåt...

Smile just before you cry

...Svart

Idag går för övrigt Elina Karsnas "Svart" och Juliette and the Licks "Hardly wait" på repeat och jag har skrivit klart en av tentorna som jag måste ta igen i augusti. One down, two to go!

En gammal klassiker: "Feminism - Surkärring eller andra klassens människa?!"


Jag borde  bannlysas från alla forum på denna jord. Men det är min största sysselsättning att roa mig med att sitta och läsa vad folk diskuterar. Om jag bara kunde låta bli att lägga mig i också. Vilket jag faktiskt gjort den här gången, då jag istället sitter och spyr galla i min blogg.
Jag blir så jävla trött på när folk diskuterar feminism som att alla är manshatare och om feministerna bara kunde fokusera på jämlikhet så vore allting bättre. Jaha, vad tror ni det handlar om nu - orakade kvinnors plan att ta över världen och fängsla alla män i små burar?

För det första har jag aldrig varit med mer om att anhängare av en politisk ideologi för stå till svars för precis vad alla människor som kallar/ kallat sig feminister sagt. Inte fan ber man Reinfeldt stå till svars för vad Bildt sade den 6 oktober 1994 kl 20.07!?
För inte fan är alla moderater ?skyldiga? att försvara varandra utifrån parollen att alla är moderater. Men så fort man säger att man är feminist så: ?Men jaha, Tina sa ju bla bla bla, är du också manshatare?? eller ?Gynning tog ju ut sina bröst, vadå, tycker du att silikonbröst borde förbjudas eller??...

Den mest hjärndöda diskussion jag någonsin haft var för ett tag sedan med en person om pornografi, vars strategi gick ut på att be mig att försvara argument som andra feminister, porrmotståndare, whatever kommit med även fast jag hela tiden förmedlade att jag inte tycker si och inte tycker så/ inte höll med vilket jag tydligen skulle göra - i egenskap av feminist. Det ironiska är när man börjar ta allting på allvar, vilket tydligen är ett brott mot mänskligheten, (Jag tar alltid diskussioner på allvar!) - är man defensiv och ?arg? och ojojoj vad liv det blev i luckan, lugna ner dig lilla gumman!!
... Eh va?

Men förringande är en smart strategi, jävligt smart faktiskt, för det som folk minst vill vara är ju löjliga och alla vet att feminister är humorbefriande manshatare med underarmshår och rättvisemärkta underkläder.

Men för att förhindra att jag spenderar hela söndagen med att skriva en mindre avhandling så tar jag ETT exempel som de flesta kan hålla med om, vare sig de är feminister eller inte.
Alltså, GENERELLT SETT, visar flera undersökningar på att kvinnor har lägre löner och en sämre löneutveckling - i synnerhet i kvinnodominerade branscher. (ex vården, förskolan m.m)
Det är alltså ingen humbug eller magiska drakar jag ber er att tro på. Bara att kvinnor generellt sett har mindre pengar i plånboken. Detta förhindrar inte att det finns kvinnliga chefer i Sverige som drar två mille om året men jag vill snarare påstå att de inte är vanliga. Hursomhelst.
Okej, detta är ett exempel som de flesta brukar gå med på - feminist eller inte feminist.

Jaha, och sen då? 
Många är stora fan av att proklamera jämlikhet och dylikt ISTÄLLET för feminism för alla vet ju att det är två helt olika saker (här brukar jag se rött).

Men om vi nu ska åtgärda lönerna då? Om vi nu bestämmer oss för att vi tycker att det är fel med olika lönenivåer baserade på kön och vill ha en jämlik löneutveckling?
Vad är då en ?jämlik? löneutveckling?
I den här diskussionen tänker jag mig att de flesta skulle säga att 'lika pengar för lika jobb' är en bra utgångspunkt.
Jaha, och sen då?
Ska vi trolla fram lite pengar så att alla kvinnor får samma lön?
Problemet är att vi inte kan trolla fram pengar.
Så vad händer nu?
Om man verkligen skulle åtgärda lönerna så blir ju det enda möjliga att ta pengarna från männen - för att höja kvinnors löner till en jämlik nivå sker det alltså på bekostnad av männen. 

Pengarna måste komma från någonstans och nu kommer vi till kärnfrågan: Hur många killar är villiga att ge upp en löneförhöjning för att arbetsgivaren bestämde sig för att höja de kvinnliga anställdas löner?

Inte undra på att man vill förringa feminismen, inte nog med att den pekar på grymma orättvisor i samhället, den innebär också att för att göra samhället bättre och mer jämlikt måste man ge upp saker.

I ett samhälle där alla har blivit för själviska för att upprätthålla välfärden i Sverige och knappt betala skatt är det solklart att feminismen inte är populär. Alla som går på socialbidrag är snyltare som lever gott på staten och feministerna behövs inte för Sverige är ett jättejämlikt land. Det kunde säkerligen bli värre men tänk på kvinnorna i Afghanistan innan du börjar klaga! 
Eh jaha?
Det är ju ungefär som att säga att jag inte får klaga på hur äckligt broccoli är för att det finns barn i tredje världen som har det värre och äter typ varannan dag, de skulle minsann älska broccoli. Då kan man ju lika gärna hålla käften om allting.
Inga kanelbullar på jobbet idag? Eller kom bussen inte i tid för fjärde gången?
Tough shit, det finns barnsoldater i Afrika som varken har mor eller far eller bullar.

Ett exempel som är solklart och så jävla bra (som jag dock inte kommer ihåg vart jag läst, säkerligen någon krönika): 
En kvinna beskrev det som om att hon såklart ville att hennes man skulle vara solidarisk med henne för att om hon hade en svart man och de bodde i Sydafrika under apartheid hade det varit helt omöjligt att inte vara solidarisk med honom och försöka säga ifrån.
Det är ju ffs det det handlar om!
Alla har döttrar, mödrar, flickvänner, fruar eller kvinnliga vänner!!?!
Att ta ut en rejäl pappaledighet, säga ifrån när någon skriker hora i skolkorridoren eller på stan och fundera över löneutvecklingen på jobbet är val fan det minsta man kan göra?
Skit i alla andra om du inte orkar vara solidarisk med världen men vill du verkligen att din mamma knegar för 10 % mindre lön för att hon har tuttar? Eller att din framtida dotter eller nuvarande flickvän kanske inte kan få en våldtäktsman fälld för att hon hade en kort kjol och högklackat på sig?

Dagens insikt:
Jag är fan hellre en sur feminist än en jävla andra klassens människa anyday.

Resonemang kring feminism

Läste en blogg som behandlade ämnet feministisk sexualpolitik och främst kritik av detta som tagits upp i en artikel. Omständigt inlägg där författaren lät en hel hög grodor hoppa ur munnen. Men en sak, förekom ofta - det "typiska" förminskningsargumentet,  som förekommer ofta när folk vill debattera om feminism.

Så fort man påpekar statistik och/ eller olika studier som visat på vissa tendenser bland olika grupper, ex. "kvinnor utsätts oftare för sexualiserat våld än män", eller "många yrken som domineras av kvinnor är underbetalda." så rapar många fram en groda som genast svarar:
"Men min grannes tjej tjänar mycket mer än honom."
"Det har jag ALDRIG sett på någon fest/ gatan/ krogen. Alla tjejer är alltid elaka mot mig när jag är full."
"Jaha, du har läst det i en bok? Och det är sant därför?...Näe just det!"
"Min flickvän har aldrig bla bla bla...!"som mynnar ut i en konversation som oundvikligen alltid avslutas med:
"Jag vet en kille som blev falskt anklagad för våldtäkt och hans liv är förstört nu och förresten är jag trött på att kvinnor utmålar sig själva som offer."

Men om jag nu skulle påstå att  jag läst i en bok att det finns gatubarn i Brasilien som svälter eller att det stod i tidningen att det finns 100 000 hemlösa katter i Sverige är det ingen som påstår att jag ljuger för att:
A - Jag aldrig själv varit i Brasilien och sett svältande gatubarn eller...
B- Jag inte gått runt i Sveriges skogor och räknat alla katter utan halsband och som ser undernärda ut.

Men så fort det gäller feminism, kvinnor, våldtäkt, diskriminering utgår alla från de kvinnor som finns i deras liv. För om flickvännen eller mamma aldrig blivit kallade hora (jag skulle äta upp hela min skosamlingen med en klick majonäs om någon hittar en kvinna, i vuxen ålder, som aldrig blivit kallad hora.) då kan inte någon annan heller ha blivit det. 

...Jag blir så trött. Så jävla trött. Så jävla trött att jag hade blivit lesbisk på heltid för längesedan om inte M hade funnits...

Massavlivning

17 katter avlivas på en övergiven gård i Kungsbacka. Hela min morgon förstördes av att mötas av detta på Punkt.se:s löpsedlar. Blir så jävla förbannad, hur överger man en gård med så många tamkatter? Vidriga jävla människa!
Och grannarna som kommer med tipset, NU, i AUGUSTI fastän gården varit tom sedan maj, ett faktum som knappast de inte märkt av. Var det först nu som det blev lite "störigt" med en grupp sjuka och svältande små liv?

Människan som sedan varit och matat de ett par gånger i veckan, kunde inte denna person anmält detta för längesedan???
...Och katter behöver fan mat varje dag, inte tillräckligt dåligt samvete för att orka åka ut en gång per dag? 
Ringa katthemmen? Ringa polisen? För jobbigt att lyfta på luren?

Jag blir så trött på människors hänsynlöshet och nonchalans att jag spyr. 

Det ironiska är att ju mer man engagerar sig desto sorgsnare och mer ilsken blir man. Börjar man bry sig uppdagas allt skit och elände (som det faktum att det lever 100 000 vildkatter i Sverige). Eller att hösten/ vintern är årstiden då många sommarkatter svälter och fryser ihjäl.
Jag blir fan gråtfärdig när jag läser om dessa saker och ser nedanstående bilder. Eller som notisen jag läste igår, om en idiot som plågat en katt och ett par fåglar till döds, FILMAT det och ändå inte blir dömd för djurplågeri. 
...Jag mår illa av människor...

260095-25
Foto: Förvaltningen för miljö och hälsoskydd

Hemtentautlämning idag

Ångrar bittert att jag inte genomförde den här hemtentan på vårterminen som alla andra för omtentan innebär att jag måste läsa ett långt regeringsdokument på hundra sidor noggrannt istället för att skumma som den förra hemtentan hade tillåtit.
Å andra sidan var jag faktiskt sjuk (rejält) och inte bara lat så det hade inte varit bra att skriva då för jag blir virrig och oseriös (mer än vanligt) när jag har feber och är trött hela tiden. Då hade jag bara försökt och fått U pga att galenskap framgick i texten på ett explicit sätt istället för referenser till kurslitteraturen.
...En del lärare finner mitt babblande charmigt och det är ju oftast grundat i befintliga teorier toppat med min egna logik men det som är lagom och lite personligt när jag är frisk blir helt too much när jag är virrig och sjuk.



Libresse Design edition

Ingenting, INGENTING kan göra det roligare att ha mens och speciellt inte att blöjförpackningarna (ja, jag anser att bindor är blöjor i miniformat) kommer i färggladare paket!

Är det meningen att de grälla färgerna ska förblinda mig så mycket att jag glömmer de vidriga kramperna som min stackars lilla livmoder genomlider eller antar Libresse helt enkelt att vi tjejer är så jävla ytliga att designbindor kommer bli nästa innegrej (ungefär som mikrosmå hundar eller stora solglasögon) och därmed få oss att glömma smärtan som mens innebär för att bindorna är så coola (?) ...chica (?) ... sköna?!?!

Fordonshaveri

En sak vill man INTE råka ut för på jobbet:
Att ens handikappsanpassade volkswagen transporters växellåda pajar mitt på avfarten ner från bron fullpackad med vikarier, funktionshindrade gäster, matsäck, grill och ingen jobbmobil eller aning om vilken bärgningsfirma man ska ringa. 
För jag kan intyga att det är fan inte så jävla roligt och precis lika vidrigt stressande som det låter!
Att sedan det tar en timma att få tag i personal som vet vilken servicefirma man ska ringa efter bärgning hos och att f-ttan som svarar i telefonen är drygare än yes är bara grädden på moset. Drygheten var tydligen smittsam för bärgningskillen som dök upp var ungefär lika trevlig.

Bärgningskille: Vad har ni gjort med bilen nu då? (Grovt anklagande röst.)
Anna: Eh ingenting, växellådan la av och kopplingen fastnade...
Bärgningskille: Hm...(Grymtar anklagande och kollar bilen.)
Jag: (Tänker tyst för mig själv...JÄVLA IDIOT!)
Bk: Ja alltså det verkar som om växellådan lagt av och kopplingen har fastnat.
Anna: Eh ja...


Fredagskväll

Äckliga jävla människor som har fest tvärsöver gården och som spelar jävla Rednex-låtar på aphög volym fyrtioåtta gånger. 

Har dock lyckats plugga en del, kanske dock inte så mycket som jag hade velat men det kunde varit värre (och bättre). Tröstar mig med att tentan inte är för nästa torsdag så jag är iallafall ute i god tid. (Om det inte hade varit för omtentan som kommer ta upp all min tid nästa vecka samt att jag ska jobba imorgon och på söndag.)
Eh...kvällsplugg...

A rainy day

Precis i samma stund som jag satte mig vid datorn för att få min morgonfix öppnade sig himlen och ett sjufall började falla ner. Jag som hade vidlyftiga planer på gå den långa vägen till affären (tar en trekvart) och få lite lätt motion samt frisk luft på kuppen. 
...Min morgonfix består av en bunt bloggar samt aftonbladet.se och gp.se. Me needs it and me wants it. 
Hade verkligen också behövt gå till affären och handla viktiga saker som juice, vindruvor och nötter - gott tilltugg som behövs i och med att idag SKA jag plugga!
Men fan vad vädret förstör hela grejen och jag som redan sovit bort halva dagen. Jippi. Not...
...Är redan på pissigt humör inför morgondagen: work all day...crap...

Bakgrundsmusik: "Trigger" - In flames


Tentaångest

Det känns som om jag slösat bort hela dagen, vilket jag också gjort och en gammal välkänd känsla gör sig påmind: tentaångesten!
...Måste plugga, måste fixa omtenta för nästa vecka kommer att vara rena helvetet - en salstenta, en hemtenta och en rapportuppgift samt massa jobb (tredagarshelg).

Jag vet att  det är min helvetiska mensvärk som gör att jag är bitter subba idag men jag kan inte komma över mitt dåliga humör ändå...

Bitch-skills

Vet inte om gud straffar mig för att jag ansträngde mig och gjorde middag (sojakorv, makaroner, sallad) och inte äger en fläkt samt vägrar öppna fönstrena men det är fruktansvärt kvalmigt och helt outhärdligt i min lägenhet. Det är iförsig ganska varmt utomhus också men just idag (PMS uber alles) vill jag allra mest meja ner folk med automatvapen och allra minst svettas som en gris. (Som om grisar svettas).

Har INTE pluggat idag. Har faktiskt inte gjort många knop om vi ska vara ärliga och det finns mycket att göra här hemma. Städa, dammsuga, diska - take your pick. Men efterapandes katterna har jag bara legat slängd över täcket i min säng framför tv:n halva dagen. Det enda faktiska arbete som jag utfört idag var när jag tvättade och smörjde in ansiktet och när jag tog ut sojakorvarna från frysen och slängde de i stekpannan. 

Saker jag MÅSTE göra imorgon:
- Lämna tillbaka försenade biblioteksböcker
- Plugga, helst massor
- Diska, snart vaknar tallrikarna till liv och kryper ur diskhon på alla fyra
- TVÄTTA (do it, do it NOW!)

Saker jag TÄNKER göra ikväll:
- Organisera klädkammaren (Gör alltid detta när jag borde plugga, helst innan salstentor)
- Gå på promenad (Kanske...är lite för varmt ute...)
- Svettas (Oundvikligt)

...And oh yeah, igår kväll blev en riktig hit. Jag och Martina träffade på två tyska turister som vi pratade med större delen av kvällen på Rockbarens uteservering (som för övrigt "stänger" vid midnatt...eh va?...) tills vi vid tolv traskade inåt stället och de hemåt (till sin bil). 
Upperbarligen börjar mina bitch-skills (vilket jävla underbart ord) smitta av sig på henne för hon läxade upp en brud som snodde min stol när jag var på toa och hennes snällhet har smittat av sig på mig (damn) för jag var trevligare än vanligt igår. Dvs, trevlig överhuvudtaget.

Good stuff:
Har itunes igång och satt på shuffle och musiken avbryts av en inspelning av mig och Helena och vår kurshandledare som har ett handledningsmöte inför vår förra uppsats. Han var fiffig på alla sätt och vis och spelade in oss och skickade filen för att vi skulle ha tillgång till den sena kvällar när hjärnan är mos och man försöker komma ihåg vad vi fick för tips och kritik. 
...Han säger liksom hundratusen gånger och jag aha:r och hummar på bästa bekräftelsemanér. 

Suffocate me with a whisper

Allt nattjobb fuckar till min hjärna och som smöret på moset (?) måste jag jobba dag i helgen vilket jag ser fram emot ungefär lika mycket som att operera mig själv i örat med en rostig kniv. 
...6 dagar kvar på schema!

Efter bränderna häruppe fick jag en lapp (massutskick) av mitt bostadsbolag (Stena fastigheter) att de ska öka på bevakningen i området. Lite sent påtänkt kanske men det kan ju inte skada. 
Satt i natt och tänkte att jag måste köpa en kattkorg till för om det händer något har jag inte nog med burar till flocken (3 st) om jag skulle behöva ta ut dem och mig fort som fan. Gillar inte att behöva fundera i dessa banor men årets händelser har blivit lite kaka på kaka.. enough is enough is enough. 

Plus i kanten:
- Satte igång med pluggandet igår kväll. Hann med tre (effektiva) timmar innan hjärnan lade av och tv:n kallade.
- Utgång med Martina idag. Fet mat+öl=yum yum! 

Häpnadsväckande:
- Sminkar mig kanske en gång i veckan (om ens det), har en riktig slackerperiod nu, så jävla skönt!
- Är numera (extra) huvudbonadsfrälst med armekepsen som högst i topp!
- Har bestämt mig för att börja gymma. Hu!


Upplopp i Lövgärdet

...en gata ovanför mig. That's it. Jag flyttar.
Det finns många fördelar med Lövgärdet, nära till naturen, väldigt fräscha lägenheter (iallafall min), okej hyra, nära till köpcentrum med både Ica och superbilliga mataffärer (Lidl och Netto). Surtesjön känns väldigt lyxigt att promenera kring på sommaren och vore det inte för bussbytet på Angered Centrum hade det varit tio av tio möjliga. 
Men till skillnad från incidenten i Hjällbo där tidningarna hade överdrivit och förvandlat lite krossade rutor till upplopp är inte aktiviteterna kring Lövgärdet Centrum med mera inte överdrivet (allt för mycket). 

Gängbråk, anlagda bränder på flera ställen och ett nedbrunnet aktivitetshus. Såg en bil som fattat eld utanför kiosken jag brukar handla godis på sena kvällar. Nice, jävligt nice.

Varför känns det som om jag bor i ett jävla ghetto helt plötsligt?
...Time to move on.

Should I kill or should I be left behind?

Känner mig på krigsstigen idag. Bitter över vissa saker i min tillvaro som började med att jag blev väckt halv sju imorse (jobbet) trots att jag sagt flera gånger under veckan att just den här veckan är det ledighet som gäller. 
Söndagsmiddagen hos farmor och farfar flöt på riktigt bra däremot och farfar mår bättre. Och hans nya hörapparater fungerar mycket bättre, han kan hänga med ordentligt i samtal och känner sig inte utanför längre. 

Nedräkning:
Ska jobba åtta gånger till på schema innan jag är "klar".

Minus:
- Älskling ska åka hem en vecka. (Fast egentligen är det bra för att jag behöver plugga till omtenta.)


Fredagskväll

Efter allt hypande (i mitt huvud) ställde arbetskamraten jag skulle ut med in och det blev en hemmakväll. Again. Hade nästintill spatt förra helgen för att jag inte kom iväg någonstans och jag känner likadant ikväll (i mindre omfattning dock). Naturligtvis hör en annan vän av sig när det är på tok för sent att tänka på att göra sig i ordning (jag skulle behöva skrapas för att anses ren och jag klarar inte av att göra mig i ordning *flämt* "snabbt" som i min värld inte direkt betyder snabbt, bara under två timmar, eh kanske). Så tji fick jag. 
Som salt i såren ska jag jobba två nästkommande helger. Skitkul. 

Senaste kortisonkuren har förresten gjort susen och kattens ögon mår bättre. En vecka kvar med salvan och förhoppningsvis kommer inte infektionen tillbaka!

...And oh yeah, min fot är fortfarande grön och min lilltå är svartlila på sina ställen och småsvullen. Och ja, kan fortfarande inte ha högklackat. Vilka bekymmer man har... *himlar med ögonen*

Fördummande sommarjobb

Har suttit och reflekterat över konstaterandet i mitt förra inlägg. Egentligen handlar det inte om att mitt extrajobb fördummar mig utan det är vården som helhet. Det enda som snurrar i mitt huvud varje arbetande timma är matlagning, blöjbyten, matning, städning, färdtjänst, billiga utflykter, alkolås och mellanmål. 
Den genomsnittliga personen som arbetar i vården (enligt mina gemensamma erfarenheter av allt extraarbetande inom vården) är en mamma med tre barn, villa, man.* 
Och, lets face it, hur många intressanta samtalsämnen (för mig) kan denna stereotyp erbjuda?
Noll. Nada. Nothing at all.
Men gud vad jag har tränat på att visa upp en intresserad uppsyn och lagom öppen mun (för att signalera hänförelse) sedan jag flyttade hemifrån och blev utelämnad till extrajobb för att kunna försörja min fattiga studenttillvaro. För om sanningen ska fram, jag kan göra mycket för pengar. Och stå ut med mycket så länge jag vet att det är temporärt, som sommarjobb per definition är. Jag härdar t.o.m ut under året och jobbar vissa helger och kvällar. 

Jag kan inte hjälpa det. Fyra år på universitetet har gjort mig för elitistisk för att kunna stå ut med ett jobb (under längre perioder) som inte leder till något (karriär som undersköterska? HA!), är fruktansvärt underbetalt (jag svär att en tidningsutdelare tjänar mer än timvikarier inom vården) och vars dagliga samtalsämnen involverar saker som: barn, amning och trädgårdsskötsel (urval).

Så ja, jag längtar verkligen tills skolan börjar igen. (...och till att vara arbetslös akademiker, future here I come!)

*Jag har en teori om att mammor under de nio månader de bär på sitt barn "smälter" nere hjärnan som absorberas (till viss del) av kroppen (hjärnan kommer behövas efter graviditeten då de "naturliga" instinkterna kickar in) och som sedan görs av med vid förlossning. Dvs, allt slem, efterbörd etc=värdelös hjärnmassa.
Under tiden när barnet växer upp återbildas hjärnan allt eftersom och det är därför många får en medelålderskris och funderar över vad de gjort med sina liv vid fyrtio. Helt plötsligt inser de att deras söta bebisar är vidriga tonåringar och de inser även att det finns mer att göra med livet än att ha familj och barn.

Torsdag

Har lyckats montera upp en Billyhylla som fyllts på med böcker och pryttlar. Den andra är på gång, så att säga. Men jag har massa saker som måste slängas först och min rygg har värkt sedan mina och fars Ikea-eskapader. Jag vet hur man ska bära och lyfta rätt men ibland går det bara inte.

Har börjat komma in i skolgrejer igen, har ju en del att ta igen och fixa innan nästa kurs börjar och min plan är att alla rester ska vara gjorda då det är dags för HT 07.  Hörde av mig till expeditionen idag och anmälde mig till en tenta samt kollade datum för en hemtenta (utlämning/ inlämning) som jag måste ta igen. 

För en gångs skull har jag haft en lugn sommar med hygglig ekonomi och mindre jobb och jag känner mig stresståligare än någonsin. Nästan så att jag ser fram emot att börja gå på föreläsningar igen och diskutera min (förra) klass inkompetens med Helena. Then it's really bad. 
Men mitt sommarjobb ger mig ingen intellektuell stimulans överhuvudtaget så efter varje sommar känns det som om jag blivit dummare. 

Bakgrundsmusik: "Lil boots" - Pet

Dags för frukost!

Angående dessa sk. romantiska besvikna män

Har läst olika insändare i Metro av och till i ett par veckor om män som antingen klagar på att kvinnor bara vill ha fulla män och avvisar nyktra män direkt (hahahaha, seriöst?) eller en som tyckte att det är något fel med dagens kvinnor som inte uppskattar romantik och flirt och uppvaktning. Jag tycks dra mig till minnes en annan som tyckte att vi kvinnor borde sluta tala om jämlikhet och köpa drinkar till killarna och ge dem komplimanger.

1) Jag kan ju säga att om man nu är ute och är lite på lyran själv är den sista man vill prata med är någon som är spiknykter och som dessutom är inställd på att charma trosorna av en. Men å andra sidan går fulla män som vill ha av en trosorna bort också. 
...Let's face it, nyktra människor är aldrig roliga när man är ute och festar.

2) Jag bara ser typen framför mig som klagar på att kvinnor inte uppskattar flirt och uppvaktning. Idiot i beige byxor som stötter på kvinnor som är way out of his leuage samt är övertygad om att ett fång röda rosar eller en kvick replik kommer få omkull dem.

Än har jag inte och kommer aldrig träffa någon som kommer kunna flörta upp mig eller romantisera mig. Och saken är den, (jag tror att många håller med mig om det) raggar man på krogen och jag inte gillar något med en persons utseende finns det inget han kan säga för att jag ens ska fundera över att ägna honom lite av min tid.
Och även om det är superytligt finns det vissa saker som man kan avläsa direkt från en persons utseende och stil och jag vet vad jag inte gillar.
...Och tyvärr är utbudet ute på krogar/ barer/ klubbar jävligt magert och jag tycker inte ens att jag är kräsen men jag får väl ändra mig. Tyvärr finns det två sorts personer som alltid dras till mig men som alltid går bort:

- Gubbe/ gubbar. Känns igen på fula beigea byxor, kavaj alternativt totalt misslyckad "modern" outfit som är helt jävla hopplös (tajt tshirt plus manboobs är vidrigt). Har  varierande spännande accessoarer som rynkor, vigselring, loafers och taskig attityd. Dvs surnar till vid eventuellt avvisande och cant take a hint. 

- Mansgrisar. Kommer i varierande färger och storlekar, gemensamt drag: har alla gått på myten att man får tjejer genom att dissa dem för deras dåliga självförtroende kommer få dem att komma springande. Eh no.

3) Jag köper inte drinkar till någon (möjligtvis vänner sometimes och min pojkvän) men det beror inte på mitt kön utan mera min studentiga ekonomi. Jag tar inte heller emot drinkar och öl pga att alla som bjuder en på något vill egentligen köpa ens tid. 
"There is no such thing as a free lunch.
...I övrigt gillar jag inte hela "metoden" och skulle antagligen inte tillämpa den om jag hade ekonomin till den. Jag mutar inte folk för att prata med mig och ge mig uppmärksamhet. Please...

En sak som skulle förbättra saker och ting och göra mig till en mindre bitter kvinna (as if) vore om killar/ män/ pojkar lärde sig att läsa av andra människor. Inte fan stolpar jag fram till värsta puddingen som totalt neggat mig den senaste halvtimmen jag tokstirrat. 
Alla vettiga människor checkar lite löst ögonkontakt och spatserar lite casual förbi för att se om personen ifråga följer en med blicken. Det är ingen svår vetenskap utan lite sunt vett.

Vissa saker som är självklara (men som tydligen inte tycks vara det ändå) är att gubbar inte får omkull unga snyggingar som myself (ödmjuk? moi? HA!) och att i tio fall av tio, spelar jag ointresserad är jag inte intresserad och jag är fruktansvärt ledsen men sitter man på Rockbaren med piercingar, mycket svart, läderkjol och nitar är chanserna ganska stora att beiga byxor eller bratstil eller kort hår inte impar på mig.

- God, how does a woman get so bitter? 
- Observation. 
/ The opposite of sex

Styrketräning and Weeds

Okej, mental note, åk aldrig mera till Ikea på eftermiddagen. Helst inte innan tolv bara för att vara på den säkra sidan. Stället var sprickfärdigt med ungar, skrikande bebisar och föräldrar. Det fanns mer ungar där per kvadratmeter än Lövgärdet (and thats saying alot). 
Hursomhelst, efter pillet med att få plats med två bokhyllor i pappas storalilla bil och mig och honom hägrade ansträngningen att behöva bära upp paketen uppför tre våningar. Och det är inte vilka tre våningar som helst, för att göra saker jävligare är det tre våningar med spiraltrappa. Som vi var tvungen att kånka upp två 38 kilos otympliga kartonger för. Jag har motionerat så det räcker och blir över idag om vi säger så. 

Förresten är det bara jag som tycker Weeds är vidrigt?
Att se på elvaåringar (hur gammal är hennes son egentligen i serien?) diskutera hur han blev avsugen av en hora som hans farbror betalade för och sedan hur nämnda prostituerad torkade bort hans sperma från hans byxor med en varm handduk?
Jävligt äckligt och mindre roligt program men med en del höjdpunkter, som vissa citat:

"We like our women dressed like fucking beekeepers."


RSS 2.0