Cablecat

Det märks att M inte är hemma, för katterna löper mera amok än vanligt. Jag och begreppet kattuppfostran går väl inte helt hand i hand. Fria själar och så vidare. Samt att jag faktiskt inte bryr mig (tills de börjar tugga på sladden till mac:en). M får dock gärna försöka att inpränta lite vett i deras kattskallar, han anser att man(i egenskap av katt) inte ligger på köksbordet när vi äter. Implementeringen av den regeln går dock lite långsamt då jag inte orkar bry mig när han inte är här. So, the cats roam free. Hittade mellersta odågan begravd i kabelhögen runt modemet när jag kom hem:


Är dock måttligt förtjust, för kissen har tuggat sönder en del sladdar sedan han flyttade in. Som nätverkskabeln till modemet samt min mobilladdare (twice). Men det är ändå lite av katt-charmen.


As soon as I belong, it's time I disappear

Metallica har det spelats och nynnats mycket på den senaste tiden. Känns passande för humöret och ledigheten. Ja, jag tycker om Load, Reload och St anger även om det inte är särskilt true och i närmaste är en dödssynd för ett "äkta" metallica-fan. 


Nattsuddare

Kombinationen jobba natt samt börjar-bli-sjuk är lite jobbig. Och nyår närmar sig. Att ligga hemma istället för att gå på fest är inte något jag ser fram emot även om det inte är världens största katastrof.

Satt och gluttade på ett program inatt som handlade om människor som hade olika missbildningar i ansiktet i form av tumörer eller benöverväxt och dylikt. En av pojkarna hade blivit väldigt retad och utstött i en annan skola så när han kom till en kristen skola fastslog han att alla kristna är mycket öppnare och mer toleranta människor för att han blev mindre retad och dömd där. Eh jaha, för religion är liksom en direkt förutsättning för att man inte ska döma. Men jag antar att det är okej att vara missbildad så länge man inte är homosexuell och på giftashumör.
...Som om människor är trevliga på grund av sin religion totalt oberoende det faktum att de faktiskt bara är trevliga människor. 



Last night was a blast

Förfest & FPP igår kväll:
260095-159260095-160


Att klä upp sig i goda vänners lag och bittert klaga på kassa dj´s medan man fyller magen med alkohol är underskattat och underbart roande. Vaknade upp bredvid J imorse och hade faktiskt inte snott täcket som jag har en tendens att göra när jag sover med folk. Botade bakfyllan med pizza och cola och låg resterande av dagen draperade över soffan och sängen. 
Roade oss att titta på MTV som listade 40 av de sämsta metallåtarna och som sedan körde program om Metallica. Störde mig dock på att Manowar hamnade långt ner på listan medan listan toppades av Europe "The final countdown". What the hell?
Europe har väl aldrig gjort aspirationer på att ens klassificera sin musik som 'metal' och den låten är visserligen inte direkt bra men åtminstone inte värd förstaplats medan Manowar hamnade på plats 28. Hallå?!
Finns det något äckligare än Manowar som struttar omkring barbröstade och/ eller i höftskynken? Och bra musik gör de definitivt inte. Men roligt program var det iallafall.

Sämsta men roligaste låten (i mitt tycke) för dagen:
Warrant - "Cherry pie". 

Notera låtraderna:
Swingin in the living room
Swingin' in the kitchen
Most folks don't
Cause they're too busy bitchin'
Swingin' in there
Cause she wanted me to feed her
So I mixed up the batter
And she licked the beater


Hade jag orkat/ kunnat/ velat rulla runt på golvet och skratta tills jag tappade andan hade jag gjort det. 


Pre-party

M är mannen i mitt liv och jag ska förfesta i hans lägenhet ikväll med två vänner när han är bortrest men trots en halvtimma i valet och kvalet är min partyplaylist för kvällen bara 24 låtar lång. Vi har mycket gemensamt men uppenbarligen inte musiksmak. Too much 80s heavy metal, not enough women.

The memories:
Ebba Grön - 800 grader
(Folksölsfylla i Vasa som liten förvirrad goth/punkare)


In flames - Only for the weak
(Upptäcker In flames i början av gymnasiet. Lite mindre punk, lite mera svart)

Twisted Sister - I wanna rock
(Håller på att gå riktigt illa för mig och Lina på SRF. Fulla som kastruller ramlar vi runt i publikhavet framför Twisted. Samma år vi träffar Lillen och samma år jag ensam tar mig ner till Wacken Open Air första gången.)

... Satan vad jag saknar att åka till Wacken.

Boys wanna be her


He only had to have me 'cause I put up a fight

Blev hooked på en låt vars video jag hittade i en annan blogg där även ovanstående rader kommer från. Lyckades alltid få sådana killar efter mig förr i tiden. Jag är svårflörtad, fruktansvärt. Pojkar som avancerat till pojkvänner har jag själv valt ut och kastat mig över. Ska man vakna upp och stirra in i ett ansikte mer än en gång ska man åtminstone välja själv. 

Planerad frukost: Alvedon, sojayoghurt och slemlösande tablett.
Planerad underhållning: Dexter ep 12 season 2

image158

Alla tandläkare är rika sadister

Efter ha jobbat hela dagen släpade jag mig till Ica och drog hem en stor påse kattsand till kissarna. Tvätta ansikte, borsta tänder, ansiktsvatten, tandtråd och fuktkräm. Har lyckats bita loss en liten bit från en tand idag, naturligtvis började jag noja framför spegeln och försökte kompensera det faktum att jag inte varit hos tandläkaren på fem år (ca) och förmodligen orsakat total söndersmulning av mina tänder med en grundlig lååång tandtrådning av alla tänder. Inte särskilt övertygande. För att stilla oron gurglade jag extralänge med Listerine. Började sedan kompensations-googla (särskrivning eller inte?!) adresser till tandläkare i göteborg. Hittade en lagom nära, som tar emot rädda och mycket rädda patienter, men frågan är om jag någonsin kommer iväg, det är för mycket krångel - faktiskt:

1) Åka till piercare, byta ut tungstav mot plastsmycke för att kunna röntga. (Kommer även behöva åka tillbaka efter tandläkare för jag suger på att byta smycke i tungan och behålla hålet.)
2) Kostnaden, hallå?!?!
3) Behöva stå ut med utskällning från tandläkare på grund att jag gett blanka fan i dyka upp de senaste fem åren på undersökningar. Hm.
4) Behöva genomlida föreläsning om att ovanstående misstag lett till total tandlossning och söndersmulning av tänder. 
5) Behöva utstå fruktansvärt långa och dyra behandlingar för att fixa ovanstående krämpor.
6) Gråta över alla skor och böcker jag kunde ha införskaffat istället för att betala räkning till tandläkare.
7) Seriöst, alla tandläkare är sadister. Eller så kom de inte in på läkarlinjen. Inte direkt förtroendeframkallande.

End of discussion. Finns värre saker än att vara tandlös. 

Julafton

Syster och jag fick varsin digitalkamera idag av far och den presenten delade förstaplats med brödboxen som min syster dekorerat till mig. Jag kan som vanligt inte nöja mig med "stilrent" och "enkelt" och lever efter parollen "more is less". Jag ville ha en spacig brödbox, helst i neonfärg. Syster kompromissade, som vanligt, då hon egentligen inte vill bidra allt för mycket till min smak och köpte en box, målade den i grått och klädde om väl utvalda delar i mönstrat mörklila papper. Lovely. 

260095-155


Lekte minst i en timma och fotade allt, ovanstående är lite städade smakprov: Jag och min underbara farmor, den obligatoriska "Fotar du mig fotar jag dig"-bilden med syster och jag i min förhatliga page-frisyr som växer på tok för sakta: "Hej jag är en fjompig poppare med tantkomplex".

Nu tänkte jag gå och lägga mig och fortsätta på att beta av högen med böcker jag beställde enkom för juletider. Jag har börjat på Memnoch the Devil av Anne Rice och även om vampyrromantiken inte fascinerar mig lika mycket som när jag var 15 så skriver kvinnan underbart. Det tangerar på gränsen till poesi ibland och det är gudomligt. Att boken innehåller en väldigt förtjusande teologisk diskussion mellan djävulen och Lestat om vad/ vem gud är och varför han egentligen skapade jorden är grädden på moset. Over and out.

Premier League-djuren

Sexskandalen är ett faktum och ingen är väl egentligen särskilt förvånad?
Den här gången har en spelare i Manchester City plus en sex med en 19åring på en toalett och ska enligt ovanstående artikel även ha filmat detta och spridit filmen mellan sina vänner.

För det första är det helt bisarrt att det finns tjejer som har sex med de här idioterna. Exakt var ligger the fame i att bli påsatt på en toalett av en fotbollsspelare? 
För det andra, ja, alltså, något som pågår mellan två (eller i detta fallet tre) vuxna där alla är med på det borde vara deras privatsak. .
Personligen har jag inget problem med saken förrän vi kommer till själva filmandet och spridandet. Jaha okej, tjejen ville ha sex med dessa två killar som i mitt tycke verkar vara två idioter men hon verkar ju ändå tycka att hon får ut något av det, annars hade hon ju inte gått med på det. So far so good.

Men filmandet och spridandet. Här börjar saken bli lite obehaglig. Om nu det är dessa personers privatsak har väl de försakat detta när de sprider vidare filmen. Och hur ställer sig tjejen till detta? 
Jag har innan uttryckt mitt ogillande inför mobilkameror, ingenting är heligt längre och vemsomhelst kan filma och sprida, det kan vara världens dummaste uppfinning. Kanske lite för konservativ åsikt för min ålder men jag har en liten tant inombords som hötter med käppen och skriker "Snorungar!" så fort hon får chansen.

För att summera: även om ens sexliv rimligtvis borde vara heligt så kanske man inte ska sprida videon och sedan ställa sig frågande till varför folks reaktion har blivit som den har blivit? Skyll dig själv liksom.
Försöker man vara en förebild kan man inte göra vadsomhelst närsomhelst, ledsen.
Och fotbollspelarnas utnyttjande av tillgången på de kvinnliga fansen är vidrigt. Rockstjärnevidrigt.
... Spelar man gitarr får man tjejer och sparkar man på en boll får man tydligen även "roasta" unga tjejer på hotelltoaletter. Vad ska man säga egentligen?!

Jag vet faktiskt inte i vilken ände jag ska börja:
- Säger jag att spelarnas köttstycke-attityd är vidrig glömmer jag tjejens självbestämmande och att detta faktiskt var en frivillig sexakt. Vissa tjejer vill alltså blir behandlade som köttstycken?
- Börjar jag resonera kring hur tjejer socialiseras in i en undergiven sexualitet och killar i en mer dominant sådan kommer oundvikligen diskussionen upp huruvida detta är relevant om båda njuter av sexakten.
- Sedan kan ju inte individer vara representativa för kollektivet... bla bla bla.

Men den replikerande faktorn är dock relevant, barn gör som man gör inte som man säger. Fotbollsspelarna är förebilder för unga killar och tjejer. Vad säger detta?
Att tjejer är slampor som ska roastas på toaletter och sedan filmas och slutligen bli kända genom att sagda klipp sprids? Killar har talang för att sparka bollar och tjejer är har talang för att sära på benen? 

Nej, sex behöver inte bara vara fint mellan två människor som älskar varandra, det kan faktiskt vara ganska kul annars också. Avhållsamhet är inte bra och nej, jag är inte särskilt pryd men fan vad jag är trött på att fri sexualitet helt plötsligt har blivit synonymt med att efterlikna pornografi och objektifiering av sina sexpartners och sexakten i sig. Porr är människor som fejkar lust. Varför är detta något att eftersträva?

Pre-julafton

- Då m åkte hem till sina föräldrar över jul redan igår morse bytte vi julklappar i fredags. Fick Alfapet (yej!) som jag sedan tvingade honom att spela två gånger och världens mest pugly silvergrissparbössa. Yes, ugly is the new fab!

- Alla julklappar är handlade samt inslagna och jag släpade mig till ICA igår kväll efter jobbet och införskaffade provianter halv tio på kvällen. Underbart att slippa köerna och stressen i mataffären idag. 

- Wok med röd curry, cashewnötter och quorn samt bulgur till blir min "julerätt" i år. Brukar alltid ta med mig en varmrätt hem till far och sedan plocka det jag kan äta från julbordet då jag är veggo och undviker mjölkprodukter (i största möjliga mån). Jag är inte särskilt traditionsbunden, nej.

- Vaknade imorse till ljudet av olika sms. Tydligen försöker någon anmäla sig till Facebook Mobil och använder sig av mitt nummer. Smart, jävligt smart med tanke på att JAG får konfirmationskoderna. Släpade mig upp, ringde syrran som kontrollerade att ingen snott min identitet och skapat en profil som mig på Facebook. Författade sedan ett mail till crewet. Jävla i-lands problem som stör mig tidigt på morgonen. 



To a nerds baby

Vad ger man nyblivna föräldrar där åtminstone en kan erkänna sig skyldig till grovt nörderi?
Jo, man pysslar lite! Billigt och roligt:


(Är dock lite fel på den första tröjan, satte pricken på fel ställe, skrapa, skrapa, SKRAPA!)

Tradera mitt i julstressen

Vissa användare på Tradera verkar tro att det inte är människor de mailar med och köper av. Jag inser ju detta efter varje gång jag lägger upp auktioner men sedan bleknar minnet tills nästa gång.

En sak som jag aldrig kommer förstå, som jag råkat ut för ett par gånger nu är folk som vinner mina auktioner och sedan vägrar svarar på mina mail. Jag skickar iväg ett vinnarmail med uppgifter kring betalning och brukar be om bekräftelse på adressen. Och pengarna kommer in på kontot men inget svar på mailet. Då skickar jag naturligtvis ett nytt men oftast kommer inget svar på det heller och då blir jag sur som satan och skickar iväg paketet ändå. Sedan skickar jag iväg en påminnelse om att man ska ge ömsesidiga omdömen men även detta ignoreras. Que?!

Imorse tog det mig för övrigt en och en halv timma  att besvara och organisera dagens mailskörd. Har lust att trycka ner detta i halsen på folk som inte förstår hur mycket tid jag lägger på att rekrytera deltagare till uppsatsen. Lägger man till adressinsamling, mailväxlande och telefontid blir det plötsligt ganska många timmar.

Men resten av är det ledighet som gäller (iallafall från mailen). Klockan fem är det fika med J som gäller och sedan hem och begrava mig i böcker.

Musiclist today:
Metallica - Welcome home
Metallica - Whereever I may roam
Metallica - Turn the page

Sucky Tuesday

Åldersgräns på kollektivtrafiken vore inte helt uppåt väggarna i mitt tycke. Satt och morrade tyst för mig själv på vagnen hem idag, fastklämd mellan två snattrande tonåringar med mobilmusik i bakgrunden. Som att deras högljudda kacklande inte var nog behövde de även ackompanjeras av 50 Cent medan de ADHD-hoppade upp och ner på sätet. Jag hatar dessa "fyra-säten" i vagnen men sitter hellre där än står när jag har en överfull väska och datorväska.

Dagen började med något så charmigt som grupphandledning där jag var försenad och hade missuppfattat vem jag skulle opponera på. Det satte ribban för dagen och följdes av att jag fick kritik för språket i mitt utkast. Som är ett utkast, som fortfarande är grovt och under bearbetning då kontakten med deltagare och inläsning på forskning tar all min tid. Dessutom, jag kan skriva, jävligt bra till och med. Jag är ordfascist uber alles och har tillräckligt med svenskakurser i bagaget för att vara en irriterande ordmärkare. 
Tror att mina ögon började skjuta blixtar när personen i fråga tar upp saker (som är uppenbara slarvfel/ skrivfel som man fixar under korrekturen):
"Här har du glömt ett m, för det ska vara dem inte de. Och här har du glömt ett 'att'. Och du har för långa meningar...Jättesvårt att läsa!" (Bröööööööööööööl).

Tycker ju inte att personer som överanvänder "Jo" i sin uppsats har rätt att peka finger åt mig. 

Working on a sunday

Ett mirakel, efter tio timmars arbete är jag för sliten och trött för att orka moralisera över eller irritera mig på något. Yep.

The Bunny Hunt

Sitter och slötittar på The Girls next door. Komiskt som ett slags skrämmande exempel. Och vissa saker blir liksom helt absurda, i synnerhet när de i ett avsnitt har uttagning för ett gäng bunnies som ska vara servitriser, bartendrar och croupiers på en nyöppnad Playboy-club och Holly bara:
"Yeah a lot of educated women showed up...".

Alltså, jag vet inte vad hon menar med utbildad men om man nu har utbildning, varför vill man servera drinkar på en klubb i en dräkt som man tydligen inte kan (får?) sitta i?

Jag kommer aldrig förstå hypen kring Playboy eller Hugh Hefner. Egentligen är han ju bara en äcklig gubbe vars "Girls next door" är plastikopererade och omgjorda till oigenkännlighet. 


Piercing?

Ska med Martina och pierca mig i januari. Står och väljer (som vanligt) mellan ett par alternativ. Ett är septum (faktiskt). M är inte vidare förtjust i tanken men sådant har aldrig hindrat mig. Har ju en del gamla piercingsmycken liggandes så jag testade:


I dont know alltså, men lite charmigt är det. En stor del av förtjusningen ligger i att det är superduper enkelt att köpa ett smycke som man kan "flippa" upp i näsan så piercingen inte syns = inga jobbiga diskussioner med farmor och farfar. Jag har dessutom alltid gillat septum, det kan vara skitsnyggt.

Btw, dagens roligaste: Mellankatten slog huvudet i mitt vardagsrumsbord, som har en glasskiva i mitten, han försökte komma åt en sladd som låg ovanpå bordet. Skitroligt, i synnerhet när han inte verkade fatta vad som var problemet och stirrade perplext upp på glasskivan. 

Skoltrött

Okej, jag erkänner, jag är så trött på min uppsats att jag spyr. Och det är människornas fel, helt och hållet. Att försöka hitta deltagare till min studie har tagit musten ur mig. Istället för att ägna tiden åt att läsa och skriva har jag fått jaga folk som en skållad bäver och säkerligen har minst halva (!) tiden hittills gått åt folkjagande. Det är inte roligt längre. Överhuvudtaget. Och det finns ingen axel att luta sig emot för man är ensam författare och ja, fy fan vad trött jag är. Så utomordentligt trött.

På måndag har jag mini-opponering med min handledningsgrupp och gud vad jag önskar att jag hade sagt nej. För min TF-del driver mig till galenskap. It's just to much. Så istället för att engagera mig har jag suttit halva morgonen och proppat i mig pepparkakor och gosat med katterna i soffan. Nancy, oseriös är ditt mellannamn.

Feminismen - slaskhink?

En kille startade en konversation i ett forum om varför inga feminister har reagerat på den nya annonsen med David Beckham i - för inga män kan ju faktiskt inte se ut sådär och annonsen objektifierar ju faktiskt män och alla feminister som inte reagerar på den är hycklare. En tjej svarar att hon inte ser något sammanhang med feminismen och trådskaparens agenda då:

"Feminismens utopi enligt Gemzöe är att 1) kvinnor generellt sett är underordnade män i samhället och 2) denna världordning bör ändras."

Jag har sett annonsen och tycker den ser lika sliskig ut som alla andra underklädesannonser. Men alltså, för att vara lite klara här, varför läggs alla sådana här konflikter på feministerna?
Media och kreti och pleti -  "Näe vadå, jag är inte feminist men jag är för jämställdhet" har gjort stor sak av att förklara feminismen som mansförtryckande och allmänt underminera den som ideologi. Och huruvida det är mer "rätt" eller lika fel att ha en halvnaken pumpad Beckham vs. en halvnaken utmärglad kvinna i en underklädesannons borde kunna härröra till en diskussion angående jämställdhet mellan könen, mellan idealen och mellan hur män och kvinnor framställs i media.

... Men att ställa feminismen till svars för att inte reagera på denna annons är som att fråga nazister om varför de inte engagerar sig i klimatfrågan. Alltså, vad jag menar är att det är klart att feminismen handlar om jämställdhet (in the best of worlds) men det innebär INTE att alla dess sakfrågor kan undermineras genom att detta inte genomförs eller tas upp ur alla möjliga tusen synvinklar som det finns. Typ: man får inte engagera sig i feminismen om man inte först engagerar sig i hur kvinnorna behandlas av talibanerna för de lider minsann medan saker som löner och diskriminering i arbetslivet är ingenting i jämförelse. En version på: "Ät upp din mat, barnen svälter i Afrika" som alla fick höra i bamba i lågstadiet med samma resonemang.

Överlag kan man även diskutera att feminismen (enl ovanstående begreppsdefinition) handlar om kvinnors situation i samhället och inte om männens. Man kan även diskutera att de som känner sig objektifierade av denna annons och/eller upplever den på ett negativt sätt (oavsett kön) också har en egen röst och kan prata för sig själva. Eller?!
Om man nu säger att feminismen handlar om kvinnors situation i samhället och media och den gråa massan inte ser den som en ideologi som hanterar jämställdhet - varför ska den då åläggas dessa diskussioner och denna sakfråga?!
Det om något är hyckleri. Antingen hatar vi män eller så gör vi det inte. Och om vi antas göra det varför ska vi helt plötsligt bry oss om nakna sådana i underklädesannonser?

I en bredare diskussion kan man även argumentera för att orealistiska underklädesannonser av män OCH kvinnor gör det snarare mer jämställt i denna synvinkel då båda objektifieras på lika villkor.

Men i ärlighetens namn, lite off-topic såhär, varför har ingen brytt sig? 
Den sociala pressen som skönhetsidealen innebär för kvinnor och män är inte lika. En kvinnas utseende är det viktigaste som finns och något som hon bedöms efter 24/7 och snaran snörs åt ständigt. Det är inte samma sak för männen som inte värderas konstant efter kropp och knopp och det är underförstått bland människor - det är därför ingen har reagerat på en halvnaken inoljad Beckham med strumpbula i kalsipperna. 

Musikeufori

Playlist making me a happy-pappy girl:
"Hardly wait" - Juliette Lewis
"You oughta know" - Alanis Morisette
"What you waiting for" - Gwen Stefani
"Followed the waves"  - Melissa auf der Mauer
"You spin me around" - Gemini Five
"Jolene" - Queen Adreena
"Losing the game" - Crucified Barbara
"Lil-boots" - Pet
"Duality" - Slipknot
"Northern Star" - Hole


...it's friday and I'm poor...

Barnmorskemottagningen

När jag var 19 fick jag en kopparspiral insatt på grund av att jag hjärta hormoner lika med gigantiska biverkningar. Smart drag tyckte jag då, men ojoj vad jag ändrade mig snabbt. Själv insättandet var det mest smärtsamma jag varit med om, jag trodde jag skulle skrika när läkaren och barnmorskan rotade runt med en tång i min stackars livmoder. Första dygnet ville jag bara gråta och första mensen trodde jag att jag skulle svimma av smärtan. Fick receptbelagda smärtstillande som gjorde mig illamående, vilket val: att slippa smärtan eller kunna äta?!

Idag var det dags för att spiral att gå bye-bye. Ångesten började byggas upp inombords redan i måndags och trapporna upp till mottagningen imorse gick lååångsamt. Men här gott folk, is the silverlining: sicken skön barnmorska jag fick. Jag kunde inte ha önskat bättre. Kände mig som en höna på väg att nackas när jag satt i vänterummet och hon tittade allt lite bekymrat på mig när jag låg i gynstolen och mina ben darrade av lika mycket delar rädsla som kyla.

Hon förklarade allting hon gjorde, hon var klar och rak och frågade mig om allting och det som kändes mest värt av allting är att hon förklarade för mig att de som satte in spiralen gått fel tillväga när de gav mig en ipren fem minuter innan de försökte öppna upp min livmodershals och sticka in spiralen. Hon menade på att standard är att ge tre ipren en timma innan själva insättningen. Det kändes bra att kunna röna ut att de idioterna som jag tyckte var ena riktiga kötthuvuden faktiskt var ett par jävla idioter. Och kanske kan jag skaffa en spiral i framtiden utan att behöva oroa mig. Just nu är jag bara glad att vara "fri".

image145




Telefonförsäljar-hybrider

Alltså sådana vars tjänster och produkter man redan innehar men de försöker ändå pracka på en mer genom att vara så personliga som möjligt. Mina 18månader hos 3 har bara spätt på irritationen. Jag vill inte att en försäljare frågar hur jag mår eller vad jag gjort idag med mera. Servicekänsla är inte fejkad sympati eller fejkat intresse för någons liv men det tycks uppfattas som det nu.

Idag:
- Hallå?
- Hej, jag ringer från Comhem.
- Ja, hej...
- Jag söker *****.
- Ja, det är jag.
- Jaha, vad rooooligt och hur mår du idag?
- ...
*klick*

Jag tittar på Dexter, jag har uppenbarligen bättre saker för mig.

It's been a long time coming, it is the way it's gotta be

image144

TODAY is a good day:

- Free books is the shit. Mailade en forskare om hennes avhandling (som jag inte hittade online i fullt format) och hon skickar den upptryckt till mig gratis för hon anser att hellre än att exemplar ska stå och damma så kan lika gärna de komma till nytta. Är nördigt intresserad av hennes forskning utöver uppsatsen så det kändes grymt att öppna inboxen!

- Me so healthy. Nästan that is. Mycket av min energi kanske ska tillskrivas de Ipren som M tog med sig igår men jag väljer att ignorera det.

- Okej okej, säsong två av Dexter artar sig. Faktiskt. Har dock bara hunnit med fyra avsnitt hittills.


Dexter

image143

Såg på Dexter igår kväll på tv6. Var det bara jag som blev besviken på att han dödade Rudy?!
... I do not like this twist.

De goda nyheterna för idag

...är iallafall att jag pratat med chefen och min lön är säkrad för december. Har även ringt farmor och svarat när pappa ringde, så nu har jag varit social nog för att la familia ska vara nöjd. 


You used to be so special, now I'm bored all the time

Alla har vi våra livsmönster, oundvikligt präglade av erfarenheter utför vi samma ritualer och får liknande insikter om och om igen. Upprepning är bara förnamnet. Hursomhelst, efterklok efter tidigare relationer brukar jag komma fram till olika sådana repetitioner. Den vanligaste, som jag kan skriva om utan att fläka upp mitt privatliv (som jag faktiskt inte har någon lust med) är: rastlösheten.

Förhållande börjar med någon nykär symbios då lusten övervinner olikheter. Varför vara viljestark när man kan vara tillfredsställd?
Jag är ingen fysisk person i den mening att jag har en väldigt strikt comfortzone som ingen tillåts tillträda förutom en eventuell partner samt även J. (Hur hon lyckades nästla sig in vette sjutton men hon är också den enda som fortfarande lyckats ordentligt). Å andra sidan ser jag inte detta som en dålig egenskap, jag är en jävligt bra vän, man behöver inte kramas och pussas 24/7 för att vara riktigt bra på vänskap.

Men, med föregående exempel i huvudet har jag även en mental comfortzone. Mitt liv är uppbyggt i flera stadier och utlevs/ delas med bekanta, vänner, partner och familj. Olika personer med olika stort tillträde till ens person. Vanligtvis brukar listan ligga i ovanstående ordning där familj kan tolkas som primärt syster, inte pappa och där förstaplatsen kan växla mellan familj och partner. Pappa är pappa men jag delar mer med min syster än honom. Ovanför familj har vi även en liten snutt där jag håller mig alldeles för mig själv. Den delen brukar ställa till med problem.

I början av en relation har man viss dispans till att bete sig som idioter som tillbringar alldeles för mycket tid med varandra. Yeah, till viss del kan till och med jag falla för detta men sedan vaknar monstret. Jag vill vara själv eller vill göra saker själv eller med andra personer. Man har ett behov av ensamhet och andra aktiviteter. Vanligtvis brukar detta behovet alltid vakna till liv av att jag blir uttråkad av min partner som oundvikligen puttas ner från listan. Vi har sagt allt som går att säga till varandra och tittat på för många filmer och ätit för mycket chips för att filmkvällar ens ska komma på fråga. Och min vilja till andra saker brukar tolkas negativt och vändas emot mig. Krav brukar även komma fram. 
Jobbiga, själadödande krav som "normala" flickvänner ställer upp på. (NEJ inget kinky). Utan plötsligt är det inte okej för mig längre att vägra parmiddagar med kreti och pleti som min partner känner (I HATE them) eller att gå ut med mina tjejkompisar eller åka på festival med bara vänner (jag har lärt mig the hard way att det är totalt värdelöst att åka med partner på festival) med mera. 

Och rastlösheten blandas med irritation som växer och bråk efter bråk gör inträde. Det är dock ganska vanligt har jag en känsla av. Och jag blev påmind om detta när jag slog på en låt jag inte hört på ett tag: "Baby hates me" - Danko Jones. Och min poäng med detta raljerande inlägg är att jag börjar tvivla på dess oundviklighet: jag känner mig friare med M än vad jag någonsin gjort tidigare. Och känslan verkar inte försvinna.



Danko Jones - "Baby hates me"

Sick and tired of being sick

Under fyra dagar har jag inte gjort något vettigt förutom tama försök till att hosta upp mina inälvor. Jag har inte gjort någonting produktivt överhuvudtaget. Alls. Zipp. Nada. 
...So f'cking bored. Jag hatar att vara sjuk.

Kvällning


 Värmeelementet (aka the cat) och jag begravd i filtar i soffan med älskling (macbooken). So stuck in Atlantis.





Stargate Atlantis - ett kärt återseende

Drog igenom säsong 1, 2, 3 i slutet av sommaren då P försett mig med dessa. Alluc.org, min nya bästa vän, gör(delar av) säsong 4 tillgängligt för mig. Har dock bara hunnit två avsnitt än. But good it is: favoriten Dr Mckay är lika arrogant och knäpp som vanligt och Ronon är well, hot hot hot.

image141

Sick girl

Gårdagen var riktigt vidrig. Var tvungen att inhalera mycket Bricanyl för att kunna andas samtidigt som Pulmicorten gjorde sitt jobb och försökte hålla inflammationen i luftören i schakt, vilket  innebär att jag hostade upp slem, mycket och ofta. Slem, som var hårt och flerfärgat i mörka nyanser. Det rosslade i hela bröstet när jag hostade och huvudvärken kom smygande tillsammans med svårigheter att slappna av och sova (biverkningar av Bricanylen). Så, yeah, gårdagen var riktigt vidrig. 

Stress utlöser min astma. Det vill säga, känner jag mig stressad blir andningen tyngre och jobbigare men detta kan naturligtvis åtgärdas med medicin. Medicinen brukar dock inte fungera till 100 % när jag är sjuk och rimligtvis har mycket slem i lungorna och egentligen behöver att medicinen ska fungera bra. Denna tanke finns naturligtvis bak i huvudet extra mycket när jag väl är sjuk. När man dessutom inte är ensam och pratar med någon eller ligger nära någon så andas man mer och inte lika avslappnat som om man är tyst och ensam. Vilket innebär att sällskap när man är sjuk är stressande på grund att det sociala innebär att man kommer behöva andas bättre än vad man kan men att medicinen inte kan hjälpa fullt ut om det blir jobbigt. Vilket man i sin tur stressar upp sig kring. Vilket gör att man mår sämre. 
... Var nog ganska påfrestande igår, M verkade dock överleva. 


Vaknade för övrigt imorse med mer energi och har kunnat äta ordentligt och andas okej. And all is well.

Sjuklingar som jag:

... missar J:s födelsedagsfest imorgon och lämnar högar av pappersnäsdukar över hela lägenheten. Köpte extramjuka på ICA idag för att skona näsan min men då hade jag redan hunnit gå igenom en hel toarulle och snytit sönder den såpass att även de supermjuka dukarna kändes som sandpapper.

Papper som man ska torka sig mellan benen är alltså inte mjuka nog att att snyta sig i på en regelbunden basis. Intressant.

The shape of a mother

Sidan har florerat på flera bloggar och i media och har kallats allting från fantastisk till osmaklig. De som hyllar den gillar att den visar riktiga kvinnor som fött barn med riktiga/ verkliga kroppar istället för retuscherade kändismammor. De som dissar den verkar tycka att den är osmaklig och  att det handlar om avundsjuka.

Alltså jag är ett fan av att riktiga kvinnokroppar rent generellt även om jag inte är ett superstort fan av graviditeter och bebisar. Om folk hade brytt sig om att gå in på sidan och kolla runt ordentligt (!) hade man sett flera kvinnor som berättar sina historier och visar upp sina kroppar som finns i flera storleker och former, med bristningar och utan, med lös hud och stenhårda magmuskler, i strl 50 och strl 36. Variation, good folks är vad det handlar om. 

Det är det som är problemet med hur idealen florerar i det offentliga rummet idag. Att perfektion hålls upp som norm och att "vacker" och "skönhet" stöps i samma form. Och då alla förväntas att lägga ner allt arbete som det krävs för att bli vacker då man inte vunnit det genetiska lotteriets toppvinst är det inte konstigt att stress och utbrändhet är folksjukdomar.

Även om jag inte kan relatera till barnafödandet och identiteten "mamma" som tycks vara fastetsad i dessa kvinnors hjärtan så förstår jag grundarens idé. För alla feta kvinnor är inte avundsjuka på folk som är smala. Och alla gravida kvinnor är inte feta och tjocka. Och alla kvinnors kroppar förtjänar en chans till att bli kallade vackra och accepterade istället för att skämmas och gömma sig.

Ignorance is bliss

260095-136


Jag är ingen positiv människa. Det är bara ingen kul ploj att kalla min blogg negative nancy. En klasskamrat började kalla mig det halvt om halvt på skoj förra våren. Mitt i prick om jag får säga det själv. Och lets face it, det finns tusen orsaker till att vara gnällig. Men det är skillnad på negativ och negativ. Och linjen mellan realistisk och negativ är hårfin. 
För det finns mycket i världen som man kan oroa sig över och gnälla om: sin vardagsekonomi, Sveriges ekonomi, Reinfeldt, EU, USA, Bush, kriget i Irak, jämställdhet, rasism, ungdomsvåld, ficktjuvar, bilolyckor, rånare, fulla människor, influensa, vinterkräksjukan, arbetslösheten, tentor, uppsatser, Västtrafik, pendeltåg, matpriser, inflation, kursböcker, lärare, professorer, examinationer, snö, slask, regn... Listan är oändligt långt. Och tar man i beaktande alla vidrigheter som folk begår mot varandra, är jag då realistisk eller negativ om jag förväntar mig att detta beteende replikeras och att jag inte blir förvånad?!

Därmed inte sagt att jag inte kan vara lycklig. Det handlar om balans och harmoni - att bejaka alla sina sidor och inte lura sig själv. En bra bok gör mig glad - att jag har så lite tid numera till att läsa skönlitteratur gör mig irriterad. Att saker ger mig glädje och att jag bejakar den känslan är lika viktigt som att saker gör mig arg och att jag bejakar den känslan. Jag är en stark individ, i det långa loppet finns det ingenting som jag inte kan klara av även om jag kortsiktigt tappar hoppet i svaga stunder. Men i slutändan överlever jag vadsomhelst. Jag är uppfostrad till att vara en självständig individ. (Vad än farsan gjorde fel så gjorde han iallafall någonting rätt).

Sarkasm, ironi och bitheri-bitchera slår solstrålande närsomhelst. Och gnälla kan göra en lycklig: igår kväll satt jag, Per, Anette, Micke på Kellys i flera timmar och drack öl,  gnällde, var ironiska och allmänt verbalt misshandlade varandra och det var en fruktansvärt rolig kväll. Hade den blivit bättre eller sämre om vi hade pratat om fluffiga moln, bebisar och våra innersta livskänslor och övertolkat varje stavelse som någon yttrande för att nå in till kärnan av varje uttalande? 

... Behöver jag ens ta diskussionen om hur negativa känslor och destruktiva liv föder kreativitet?  
Hälften av alla stora författare var ensamma tragiska alkoholiserade människor som skrev stora romaner som folk läser över hela världen än idag. Andra hälften var bara en aningens galna. Strindberg skrev dikter tillägnat absint, Sabbath skrev låtar om the sweet leaf och Poe dog olycklig sörjandes en tonårsfru som han förlorade i tuberkulos. Missbruk, sorg och ångest.  

Att försöka vara positiv hela tiden är ingen bot för kreti och pleti när man mår dåligt och jag ogillar starkt att det uppfattas som någon allmängiltig väg till lycka: "Gaska upp dig för fan!".  Lite bitterhet är bra för själen. (... my soul anyways).
... And yeah, only stupid people are happy all the time.

Lönelös i december?

Fick min timlista för november i posten idag. Que?
De skickas ju till ekonomiavdelningen som sedan skickar tillbaka de till jobbet så får man hämta upp dem. Hursomhelst, den är attesterad av chefen men det står en liten anteckning i hörnet om att "blanketten är gammal, skickar nya". Jaha? Var det menat till mig?
Om ny blanketten är gammal varför hör ingen av sig till mig via telefon eller när hon på jobbet kollar igenom dem innan de skickas ut, och om det ska skickas nya varför ligger det ingen ny i kuvertet?

Utseendet på våra timlistor byttes tydligen i slutet av november/ dec och då jag inte jobbade något i sista veckan i november hade jag ingen aning. Innebär detta att jag inte får någon lön i december?
Jobbet visste inget men tyckte det lät troligt att min lön är i fara och hänvisade mig till ekonomiassistenten som var sjukskriven och naturligtvis har chefen redan gått hem vid tre. Skitroligt.

Nu tar jag dock förstås ut allting i förväg men det skulle inte förvåna mig om jag får börja min måndagsmorgon med att bråka med folk. Det ironiska i allting är att den nya blanketten innehåller exakt samma information som den gamla men vissa rutor har bara bytt plats med varandra. Härligt. Får jag inte lön i december kommer jag strypa någon.

Att vara förkyld

260095-135
Frisk luftrör vs. luftrör hos en astmatiker


Är riktigt tråkigt och jobbigt om man har astma och för tillfället försöker ransonera sina mediciner till nästa löning. It kinda sucks. Även utan ransonering. Och i synnerhet när det är kall luft ute som förvärrar ens mående även friska dagar. Men nu ska jag väl dra min röda söndersnytna näsa till apoteket och hämta ut dyra mediciner jag inte har råd med.


Packråtta

... är precis vad jag är. Min klädkammare är fylld till bredden och på höjden också den delen. Har en dragning åt fuskpälsar och skor, en ganska stor dragning faktiskt. Men ibland köper jag saker som jag inte använder särskilt frekvent vilket leder till utrensningar där en del hamnar på tradera. Och jag har tänkt (länge) att jag ska sälja min vita fuskpälsjacka som får mig att känna mig som en polsk hora (i svaga stunder). Men det gick bara INTE! Jag fotade den och la in bilden på datorn och skrev annonsen men kunde bara inte klicka på knappen! 
Jag älskar ju den, egentligen. Faktiskt. DAMNIT!

Fyra par skor och lite annat smått och gott åkte upp iallafall. Vill egentligen inte hålla på och feppla med Tradera och dumma köpares frågor men ska m:s saker få plats i februari gäller det att rensa REJÄLT!
... Har massor kvar som ska fotas och läggas upp.

Latheten förlorar

260095-134

Hur segt det än var att ta sig in till skolan imorse så var det helt och hållet värt det. Kommer min rumpa utanför dörren kan jag ta tag i det mest. Det är när jag sitter i myskläder i en varm säng som allting känns som ett slöseri med tid.( Semi-sleeping is the way to go.)

The Plan:
- Arbeta med uppsatsen till 16.00
- Träffa syster, köpa julklappar, handla på apoteket
- Träffa A&P, öl på Kellys, förhoppningsvis en fettig middag



Jag håller på att bli sjuk och jag har inte tid med det

Frukost: Ibumetin, gröt, te, halstablett.

Ska in till skolan med dator och böcker och träffa H och skriva och samtala och äta baguette. Men vill helst ligga kvar i sängen, för efteråt har jag lovat att shoppa julklapp till far med syster i stan och hon slutar vid fyra, vilket innebär att vi kommer röra oss i stan när det är som mest folk. Och jag kommer vara fullastad med böcker och dator och huvudvärk. Vidriga tanke. Och jag kommer behöva handla mat på hemvägen annars blir det gröt till middag igen. Men efter eskapaderna i stan kommer jag aldrig orka ställa mig i kö på ICA. 

Transformers

260095-133


Idag trillar det ner två st transformers-boxar till mig och m och om jag lägger mig någon jävla gång så vet jag att jag kommer väckas av en ivrig pojkvän viftandes med dessa. (Yes, we are nerds in love)

Zombie-nattare

Klockan slår snart tolv och jag är mystiskt pigg. Inte sådär hysteriskt pigg som man blir efter för mycket socker eller för lite sömn, utan bara märkligt pigg - på riktigt liksom. Vilket är helt fel då jag jobbat hela natten och borde somnat för fem timmar sedan. Men jag var mystiskt pigg under hela natten också. This is not good. 
... Har även suttit framför datorn sedan jag kom hem. Beroende? Moi? I rescent that.


260095-131

My kind of pink.

3 - uppsägande av abonnemang

Förutom att jag behöver ringa fyra gånger och ställa mig i kö lika många gånger för att de kopplar bort mig efter ett antal minuter så stör jag mig extremt på att när man ska välja sina val så heter det inte: "Frågor kring uppsägande av abonnemang" utan "Diskussion kring eventuellt uppsägande av abonnemang". Sedan följer denna konversation:

Jag: Hej jag vill säga upp mitt abonnemang.
Tjej: Ja, det var synd, varför det?
J: Därför att jag vill säga upp mitt abonnemang tack.
T: Det vore verkligen bra om vi kunde få veta varför.
J: Det finns billigare alternativ och jag vill säga upp mitt abonnemang.
T: Jaha, men är du säker på att detta är det bästa för dig?
J: Jag vill säga upp mitt abonnemang.

Ja, som sagt, efter en stund går det snippsnappsnutt-snabbt när tjejen väl inser att jag inte går att övertala. Den 30 december är jag fri. Underbart.

And on we go

Släpade mig upp ur sängen imorse och gjorde mig i ordning och släpade mig sedan till skolan där större delen av grupphandledningen ägnas åt att diskutera folks transkriberingar från intervjuer de gjort. Jag, som inte gjort några, och dessutom skickat in min uppsats sent fick ingen feedback (var dock väntat). Gav en hel del vettiga synpunkter själv och insåg, lite krasst, att grupphandledningarna bygger mitt ego - det är givande att ge allt denna kurs och begrava mig i tidigare forskning och rabbla metodpraktikan och vara påläst. Står dock fast vid ståndpunkten att grupphandledningarna, hittills, inte har gett min uppsats särskilt mycket. Men det är en orsak att inte sitta framför datorn hela dagen eller med näsan i böckerna iklädd myskläder.

Ska jobba natt inatt så jag borde äta en ordentlig middag och lägga mig och sova. Som jag borde ha gjort för längesedan men istället har jag suttit och tittat på Grey's anatomy (season 4). Underbart lätt att fastna i serier. Vilken lättja.



Senil ungdom

Lyckades fibbla bort handledningsdatumet i skallen och ersatte det tydligen med ONSDAG istället för TISDAG. Min text, som skulle varit inne imorse så att alla deltagarna kunde läsa, kom in i kväll med en ursäkt fastklistrad på. Jag kommer alltså behöva gå upp vid vidriga halv sju imorgon och närvara på ett möte där jag inte kommer få någon kritik alls. Jag känner mig redo att dunka huvudet i väggen - att vara senil vid 23 års ålder är inte särskilt roligt.

...Min hemtelefon har lagt av, igen. Samtalen går fram och den ringer men sedan bryr sig inte handenheten om att jag försöker "lyfta" på luren. Tydligen är den knappen bortkopplad. Jag svär, ingenting är säkert sönder, den bara jävlas med mig. This is not a good day.

Kooperativ hyresrätt?!

Genom slopade statliga bidrag blir nybyggnation av hyresrätter för dyrt och endast bostadsrätter lönar sig att bygga. Mölndalsbostäder hävdar i GP idag att lösningen på problemet är kooperativ hyresrätt, där bidragen ersätts av att hyresgästen betalar en insats som sedan fås tillbaka vid flytt. Två ungdomar med fast jobb ska inte ha några problem med att låna även om det tydligen är mest äldre som varit intresserade hittills. Insatsen, för en trea, ligger på ca 1.2 miljoner och hyran på 5122 kr. 

Eh, det löser ju ingenting... Ingenting alls faktiskt. Inte för mig som är student iallafall. Det ironiska är dock om jag och min pojkvän skulle vilja hyra en trea via SGS (studentbostäder) skulle hyran ligga på mer än trean som Mölnsdalsbostäder har. Men aldrig att vi studenter skulle få låna ihop 1,2 miljoner på en bank. Vi skulle aldrig heller ha råd med hyra plus amorteringar. (Utan extrajobb skulle vi dock aldrig heller ha råd med trean hos SGS om vi typ inte valde bort, eh, mat)

Så vad händer med grupperna som inte har fast jobb? 
Många lever med på vikariat efter vikariat. 
Eller med studenterna?
Ska vi endast vara förvisade till SGS och andrahandskontrakt?
Jag bor i en tvåa som inte är en studentlägenhet och även om detta innebär att jag är förvisad till förorten har jag mitt eget kök, mitt egna badrum och jag slipper flytta om jag skulle avbruta mina studier. (Jag är uppvuxen i förorten så jag är immun vid det här laget.)

Som sagt, inga mer hyresrätter alltså. Så det kommer alltså blir slagsmål om de som finns kvar. Och grupper som ensamstående föräldrar, människor utan fast jobb, studenter samt pensionärer med låga pensioner kommer få slåss med näbbar och klor för att kunna flytta eller helt enkelt "stay where we are". Man måste ju älska Reinfeldt, för nu håller ju sig patrasket i förorten.

She says; it's ok, I got lost on the way

Historien som förmedlas i filmen Gia är tragisk men inte lika tragisk som sanningen. Nog för att man alltid ska ta filmer som är "baserade" på något verkligt med en nypa salt. På wikipedia kan man läsa en nedkortad bio, där de elementen som tas upp i filmen är förstärkta. Hur en förstörd och nedknarkad Gia säljer sin kropp och blir våldtagen och misshandlad. Människor med destruktiva och färgstarka liv tycks fascinera folk och även mig. Det ligger en morbid tjusning i att betrakta hur någonting brinner ut för tidigt utan någon som helst hänsyn till vad som måste uppnås i livet. 

... Har ätit frukost och står i valet mellan Gia och mer avsnitt av Secret diary of a callgirl för att fördriva tiden innan jag kan träna utan magvärk...

Gia

(Musik: Reamonn "Supergirl")

Älskar denna film. Låten var väldigt bra, har redan påbörjat att lyssna sönder den. Och Angelina är en personlig favorit. ...Att hon alltid ska vara så grym på att spela destruktiva karaktärer?!

Önskelista:
Reamonn "Tuesday"
Gia


Argumentation - analsex?

Det finns vissa ämnen där personliga åsikter och upplevelser alltid tycks överskugga fakta och statistik. Då min största svaghet är diskussioner brukar jag mer än ofta surfa runt i olika forum. Har dock gett upp att själv ge mig in i diskussionerna för i slutändan är det för tidsödande och man blir bara arg på kuppen (folk är idioter) och det slutar alltid med personliga påhopp och är man då van vid lite högre nivå på diskussionerna från skolan blir man bara argare och argare för att människor inte kan vara sakliga och måste konstant hacka på varandra.

Hursomhelst, fakta överskuggas av tycken, yeah, som sagt. Det finns många exempel som jag inte orkar gå inte på men en intressant diskussion som jag följer i ett forum rör en tråd gällande analsex (kille älskar analsex, vill ha gehör), som egentligen flippat ut för längesedan, men jag har inte mycket annat för mig halv två på lördagsförmiddagen.

Vad som jag tyckte var grymt fascinerande var att så fort en tjej hoppade in och sade: min pojkvän gillar verkligen INTE analsex togs inte denna på allvar och åtskilliga personer menade att han uppenbarligen ljuger för henne bla bla bla. Men om en kille hoppade in och sade: min flickvän älskar analsex fick han mentala klappar på axeln av förtjusta analsex-fans. Personliga åsikter om andras tycken är alltså godtagbara så länge de överensstämmer med ens utgångspunkt.

Diskussionen fortsatte sedan att urarta kring vilken sorts sex som kan ses som naturligt eller inte och vart analsex egentligen passar in. Jag förstår inte att folk fortfarande drar in aspekten "naturligt" när allting i vårt samhälle är så långt från naturligt man kan komma. Och hur långt i historien ska man gå tillbaka för att någonting ska vara naturligt? Ska man knulla som neandertalarna för att vara naturlig...? Och hur sjutton gjorde de the nasty egentligen?

För att ge diskussionen en knorr verkar en del av de tjejer som skrivit att de tyckte analsex var skönt blivit nedlusade med sexmail. Jag har aldrig förstått och kommer aldrig förstå folks besatthet av rövsex och absolut inte varför detta måste basuneras ut online och jagas efter med fackla och glidmedel. 
... Trots att jag rör mig på fester som FPP och dylikt kommer jag aldrig att välja en partner endast utifrån sexuella preferenser. Men jag kanske är gammeldags och sådant tjafs. Och inte kåt jämt, det verkar vara en betydande faktor.

Rastlös

Jag har ingenting att göra och idag är det min lediga dag (från uppsatsen) som jag nästan känner mig tvingad att arbeta då min gårdagskväll var innehållslös (L ställde in middagen = purken och irriterad jag som handlat mat till två). Har upptäckt att jag inte har några som helst problem med att läsa litteraturen och artiklarna men att skriva - det går sådär. Av de två har jag iallafall minst lust med att skriva. 

260095-130

Lathet i kombination med rastlöshet, som börjar bli mitt kännetecken gör en frustrerad men energilös. Så, idag: Stargate-maraton med M och snacks-gluffsande. Nästan som att göra någonting "på riktigt" men man kan ligga i sängen hela dagen.

RSS 2.0