Befolkningsökning

Gjorde misstaget att åka in till stan idag. För det första verkade jag ha förvandlats och blivit genomskinlig i och med att folk gick rakt in i mig ungefär tusen gånger. För det andra verkade det som om alla människor i Göteborgs omnejd var inne i Nordstan, naturligtvis med svettiga armhålor och skrikande ungar på släp. Det borde införas en åldersgräns i centrum eller så borde det finnas separata shoppingcentrum för barnfamiljer och deras bihang.

Efter att ha utsatt mig för ovanstående pina drog jag hem och slängde ihop lite mat (sallad och sojakorv) och lade mig i sängen och somnade om. Jobbade natten till idag och då måste man få sova ut. Ringde pappa sent på kvällen sedan och lyckades övertala honom att köra mig till Ikea imorgon och köpa bokhyllor med mig. Tänkte nämligen ägna morgondagen till att göra om vardagsrummet. 


Jag hatar förorten - topp 3

1) Folks totala jävla brist på respekt inför andras saker (och sina egna). Kom på ett gäng ungar med att sabba blommorna som står i uppgången i huset jag jobbar. Men varför liksom?
Ungarna generellt sett sabbar överallt, de går över gården som en flock gräshoppor och lämnar kvar smulor endast. Medan deras föräldrar snor allting som inte är fastnitat i tvättstugan och förråden.
Är det ingen som kopplar att när man måste ersätta saker, laga saker samt renovera konstant så höjs hyran också hela tiden?
Ergo, de snor från sig själva. 

2) Klart att bussjävlarna inte behöver komma i tid i förorten, ena halvan är arbetslösa medan restan inte kan klockan. Sena, trasiga, smutsiga bussar med sura, buttra och otrevliga chaufförer är också mer vanligt än ovanligt.

3) Att alla tror att man är prostituerad om man har rött läppstift och inte har burka. Eller min personliga favorit är snarare att de inte riktigt tror att man går att köpa för pengar men ändå behandlar en som en hora. 

Utflyktsdag

Idag jobbade det bara vikarier och vi var nästan fullbelagda och det var utflyktsdag. Denna kombination brukar alltid leda till roliga saker. Jag försökte vara lite "peppig" och tyckte att det var roligare med bara vikarier för utflykterna blir lite mera äventyrliga, vilket naturligtvis bara är en finare omskrivning för att vi klantar oss i större omsträckning.

Kronologiskt:
- Jag klämde en annan vikaries hand när vi skulle tanka.
- Vi körde fel. (Dock endast en gång.)
- Det glömdes bort att beställa färdtjänst hem för en gäst som inte åkte med vår buss.
- Moi, hobbypyroman, tände på grillen i orkanvindar utan något skydd runtomkring grillen och satte nästan fjutt på en bit skog.
- Jag tappade inte mindre än tre korvar på marken trots att det var 10 cm från tallriken till gallret.
- En annan vikarie snubblade till och tog stöd på ett elstängsel, AJ!
- Tippade nästan en rullstol i en uppförsbacke.
- Halvbrände riset vid middagen.
- Sabbade kladdkakan till kvällsfikat med för mycket smör. 
- Jag ramlade i spiraltrappan på väg nerför övervåningen och fastnade med foten i räcket.
-  Jag (again) slog i den, nu, onda foten i liften vid läggdags. 

Over all, a good day. 

Roligast just nu:
Katten kisar och blinkar mycket med det onda ögat och ser väldigt piratig ut. 

Jävla vidrig gårdag

Jobbade natten till igår. Det blev lite rabalder som var tvungen att tas itu med men hur bloggfrälst jag än är vill jag inte outa andra människors privatliv på internet, jag tänker dock basunera ut att jag inte kunde somna förrän klockan fem men man ska ställa upp för sina vänner. 
Ovanpå detta var jag tvungen att åka till veterinären för kattens ögoninfektion som inte gav sig. Det svider att det kostade 800 kr för ett tio minuters besök. 
Snabb undersökning, snabb överläggning med veterinären om att ja det verkar vara samma som förra gången, veterinären skriver recept, snabb diskussion om vad som utlöser det och jag får lite extra minuter att tvätta ur kattkorgen då kissen kissat på sig. Stackars rädda liten. 

Ligger alltså 1700 kr back den här månaden (två veterinärbesök sammanlagt plus två olika mediciner plus extra leksaker). 
Förvisso är jag förutseende som vanligt och hade lagt undan tretusen extra till den här månaden utöver lönen så jag kommer inte att lida alls. Men gud vad mycket annat man hade kunnat få för 1700 kr!!?
Nästa sommar kommer det dock inkluderas en extra buffert för ev veterinärbesök den saken är säker. (Yeah jag både älskar och hatar att jag planerar långt i förväg och alltid är noga med att lägga budget.)


Sjuk katt

Jag trodde att katten var frisk, ack vad jag bedrog mig. Efter kuren som jag fick i fredags har katten mått bra och detta trots att jag bevakat honom som en orolig hönsmamma. Så jag började slappna av och hoppade högt av glädje (bildligt talat) när jag såg mitt lönebesked som kom idag, myyycket bättre än förväntat. Ungefär där gjorde jag fel.
Som en mycket vis man sade: "There is nothing worse than a Bundy admitting he has good luck..." 
För då kommer det naturligtvis otur tusenfalt.

Kom hem från jobbet, allt var bra, sov okej (5-6) timmar och går upp och dricker lite juice och tittar nyfiket på min hankatt som tvångsgosar mina smalben. Oh no...NO!
Han har börjat kisa och visst som fan när jag tittar i hans öga ser jag att hinnorna som omsluter ögonen börjar bli röda och irriterade. Satan i gatan!
Jag var med om detta förra sommaren och inte nog med att den sommaren dränerade min sommarkassa till botten, jag fick även träffa veterinär på veterinär för ingenting de gav mig verkade hjälpa. (Både olika piller och droppar)
Det började med att han blev riven i ögat av en väns katt som jag passade och slutade inte förrän ca. 2 månader senare.

Till slut när jag helt utschasad åker in på ett akutbesök på jourtid och träffar en väldigt trött, sur och uppgiven veterinär får jag en ordentlig medicin som verkligen hjälper. Naturligtvis kan katten inte få en vanlig ögoninfektion utan det måste vara en twist på det - lika bångstyrig som sin matte är han.
...Hursomhelst, inte nog med att min ekonomi inte pallar det den här gången, mina nerver gör fan inte det heller, jisses, jag kommer gå i bitar av oro och katten kommer hata mig i minst tre månader då jag kommer vara tvungen och medicinera hans ögon ett antal gånger per dag. 

Dilemma:
Kattens öga är väldigt minimalt irriterat , jag ser det bara i och med att jag varit med om det ett par gånger samt att jag hållit supernoga koll på honom med tanke på förra veckan. 
...Ska/ kan jag vänta tills måndag? 
Har ingen möjlighet att bli skjutsad till veterinär (förrän måndag) pga att pappa är bortrest och katten kryper ur sitt skinn varenda gång han åker buss, blir så rädd att jag mår dåligt av att se honom skaka och yla i sin resebur.
...Eller ska jag försöka beställa en tid, nu, tills imorgon för att vara på den säkra sidan och åka kollektivt eller kanske lägga ut pengar på en taxi?

Efter intensiva googlingar ser jag två åsikter på forum och hemsidor:
1) Skölj ögat/ tvätta det med koksaltslösning från apoteket och avvakta ett par dagar. Blir det värre, uppsök veterinär! (Eller om det blir värre mycket fort, på bara kanske ett par timmar...)
2) Uppsök veterinär genast, inom 24 timmar, vänta inte, infektionen kan göra katten blind!

What to do... what to do?

Today

- Sovit bort hela dagen.
- Vaknar med huvudvärk.
- Johanna ringde, sjukt skönt att prata lite om ditt och datt. 
- Falafel till middag. Vilket lätt var höjdpunkten på dagen.

...tv...säng...sova...

Det finns roligare saker än att jobba natt en hel helg

Även om jag kände igår att jag verkligen älskar att jobba natt var just den här natten tusen gånger längre än vanligt. Det fanns nästan ingenting att titta på i programväg på tv, höjdpunkten var "Paulie" någon gång i natt som handlade om en papegoja som kunde prata samt reprisen på "Gilmore Girls" imorse tio över sex. 
Sista natten ikväll och sedan är jag ledig i tre dagar. Gottgottigottgott.

Var riktigt roligt att gå hem till Elina igår, fikade med te och lite mandeltårta och skvallrade med henne och hennes pojkvän. Sedan sminkade jag henne för de skulle på kalas på kvällen. Lagom slappt umgänge, orkar inte direkt mer seriösare saker när jag jobbar mycket. Och när det är Gothia Cup i stan sätter inte jag min fot i stan.

Vad jag inte ser fram emot nu:
Måste ge katten sin medicin innan jag går och lägger mig, hello, ge en stor jävla sur hankatt flytande medicin med en spruta i munnen. Inte så jävla kul. 

Smådjursakuten

Kom hem från jobbet till en sjuk katt. Efter att ha ringt runt till olika kliniker fick jag en tid på Smådjursakuten och skjuts av pappa. Otroligt jobbigt att vara orolig och att betala var inget roligt heller men det finns ingen kompromiss när det kommer till mina katter. Jag älskar min flock till döden och behöver de vård så behöver dem. Försäkringen gör ju också att det för det mesta blir billigare.

Jobbade hela natten och kunde äntligen somna vid två, snacka om att jag kände mig som en död sill när klockan ringde klockan sju på kvällen. Men lite fryst pizza fick igång systemet och dags för jobb igen. Var en lugn natt, vilket kändes otroligt skönt för jag hade inte orkat med någonting annat. 

Planen för idag är enkel, ska hem till en vän och dricka lite te och skvallra. Sedan hem och göra middag och göra lite pilates/ yoga (som vanligt gör stressen med jobbet och oro för katten att min rygg/ nacke värker pga att jag spänner mig). Sedan mera nattjobb. 

Satt i natt och tittade på ett program: Ladette to lady. Vidrig liten dokusåpa som handlade om att en bunt överspända kärringar skulle lära en annan bunt tjejer/ kvinnor att bli damer. Lektioner i hur man gjorde buketter, uttalade ord rätt samt lagade ostron i smördeg stod på programmet.
Förbjudna saker inkluderade korta kjolar, rapa, vara full, att vara högljudd samt ha för mycket åsikter och förmedla dessa. Oerhört störande program som förmedlar vidriga små stereotyper och oerhört stötande att folk lär ut hur man blir (och att folk är villiga att lära sig) en uppdaterad version av en 1800tals hustru som håller i middagar och håller käften och låter sin man prata. 

Katt på vift

Kommer traskandes hem från jobbet. Det är en av de få sakerna jag gillar med supertidiga morgnar, att gå hem efter solen gått upp och det är tyst och tomt runtomkring. Allting vaknar till liv. Plus att det känns okej att vara uppe såhär tidigt när man vet att man är på väg hem till en varm säng (som råkar innehålla en varm pojkvän).

Minus: Såg en katt sitta på gården och jama (alldeles hjärteskärande bör tilläggas) utanför en viss uppgång. Jag vet att någon i denna uppgång äger en grå katt som vistas utomhus i tid och otid. Katten kommer framspringandes och gosar och då jag får tillfälle att kolla in den närmre ser jag att den har en del jack i örat och är en okastrerad hankatt. Inte mager direkt men känner sårskorpor när jag drar händerna längs kattens kropp (troligtvis skabb som lett till eksem/ småsår?!). Plus en del tovor.
Dilemma: Denna katten har kanske en ägare men borde denna person verkligen äga den om den inte kan sköta den?
Dilemma 2: Har  egentligen inga problem alls med att skopa upp katten och bära hem den, djurets välfärd kommer först, MEN har en löpande ung hona hemma och en stor revirbunden hankatt. Kan inte med gott hjärta ta hem en okastrerad hankatt till dem och vill inte utsätta katten i sin tur för en min hemmaflock då min lägenhet är för liten för att ge katten fristad från flocken.
...Vet också att katthemmen är totalt överfulla och har hemlösa katter som står och väntar i kö på jourhem.

...Alternativ?

Stargate Atlantis

Har legat i sängen större delen av dagen och fortsatt titta på Stargate. Har en snäll vän som brände massa skivor med både SG-1 och Atlantis inför sommaren. Kan inte säga annat än att jag har ytterligare ett skäl att avguda min macbook och att jag verkligen är totalt fast i den serien. 

Har försökt vila och sova så mycket jag kan för att orka med nattjobbandet som börjar ikväll. Men man känner sig otroligt asocial men det är väl saker som man får svälja helt enkelt. Ska äta lite och duscha och sedan lite efter nio är det dags att bege sig av. På ett sätt ser jag fram emot att jobba natt för jag trivs allra bäst med det. Men på ett annat sätt är det inte lika kul men det är bara för att jag vant mig vid de stora luckorna ledighet som jag haft på sistone. Jobb, spela roll vilken tid på dygnet, är alltså knappast önskvärt. Men måste jag välja jobbar jag hellre natt än dag.


Skavsår

Efter mycket ömhet, kärlek samt två paket plåster har jag äntligen lyckas läka ut alla skavsår och blåsor på mina fötter. Jag vägrar erkänna mig besegrad av skoguden som bestämt att mina hälar alltid ska vara uppfläkta och blodiga. Naturligtvis gick allt åt helvete på vägen hem idag. Sträckan jag gick är jämförbar med ett hundrameterslopp (spårvagn-spårvagn-ICA-Apoteket-buss-hem) men nu är allt slit bortkastat för mina fossingar är helt traumatiserade och sönderskavda.
Det som nästan gör mig mest förbannad är att det var ett par platta peeptoe ballerina skor jag hade idag. Inte några högklackade to die for-skor som enligt min logik skulle varit värda att lida för. Bara ett par sketna vardagsskor. 


"Here I go again, on my own, going down the only road I've ever known - Like a drifter I was born to walk alone"


Blev en lite för blöt kväll igår ute. Knepig kväll också bör tilläggas. Känns som om RB var fullproppad med sextonåringar, det var helt jävla sjukt för fan. Jag såg äldre än sådär när jag var tolv, det är nästan pinsamt att vakterna släpper in vemsomhelst. Slankt ner lite vodka, knepig drink hos Martina, en del öl och minttushots. Toppade allting med en godispåse från 7-11. Vaknade upp med en äcklig smak i munnen och sveda i ögonen, känns helt malplacerat på en onsdagsmorgon men jag antar att det är det som är charmen med semester.

Jag ogillar starkt mitt jobb (stating the obvious) men har fått ytterligare ett skäl. Enligt de nya EUreglerna har vi numera en halvtimmas rast när vi jobbar mer än 5 timmar i sträck. Jäkligt nice även om det var svårt att vänja sig vid i början. Nu har de bestämt sig för att avskaffa detta, fråga mig inte hur det kom runt reglerna, men tydligen så passar inte rasterna in i verksamheten.
Något som dock passar som hand i handske är utarbetad och trött personal.

Inga arbetskläder, inga raster och grovt underbetald. Jag hatar vården och personalen som likt martyrer tar allting för att det är ju de boende/ gästerna och deras behov som är i centrum. Man lär inte hitta ett liknande offerbeteende någon annanstans förutom kanske på dagis och förskolor m.m. Förutom mammor då.
För det är egentligen det det handlar om: att mammarollen som innebär att man ständigt offrar sig och tar skit har fått dominera yrkesrollen.
And let's face it, that just aint me. Därmed inte sagt att det finns ljusglimtar i jobbet, det finns det, shit, många i personalen bygger upp hela silverliningen på egen hand men jag längtar ändå tills jag tar examen. Then im outta there.

Klassikerna dominerar bakgrunden då jag sitter vid älsklingens dator:
"Here I go again" - Whitesnake & "I need a hero" - Bonnie Tyler.

"Även om jag är lyckligare nu längtar jag tillbaka ändå"

En vecka utan internet finally cracked me. Kröp till korset och beställde bredband från comhem och jag kan inte säga annat än att jag älskar det. Kommer dock hata nästa räkning men vem sade att man behöver vara rik?
Apropå pengar, måste komma på något sätt att tjäna lite extra och lägga undan efter sommaren för London-resa OCH överlevnad. Förutom jobbet jag redan har då förstås. Hade funderingar på att kapa mer av min skosamling (50plus par) men kan bara inte med det. They are all my babies. 

Idag är det utgång med Martina. Är taggad som satan. Ska jobba natt tors-sön så jag behöver lite runtrumlande med öl. Bästa sättet att begrava eventuella problem och bekymmer är med tre lager smink och lite alkohol. Synd bara att min partner in crime fortfarande bor på fel sida av Sverige. 



Måndag

Älsklingen kom hem tidigare från Roskilde och vi stannade hemma med massa snacks och gott och laddade batterierna hela söndagen. Idag är det dags för lite nörderier och vi ska se Transformers.

Fick en kommentar från en blogg som handlar om ett katthem. Är så jävla blödig när det kommer till sådant och jag hatar sommaren pga av detta. Såg en svart kisse i förrgår, såg väldigt blöt ut och hade skabbig päls. Såg honom/ henne bara på avstånd. Förhoppningsvis är det någon som är lite tufsig men som har någon att gå hem till. Annars får jag väl ta en promenad och se om kissen dyker upp igen och undersöka i vilket skick den är.

Som det ser ut nu jobbar jag bara två gånger denna veckan och har gott om tid att umgås med älsklingen och jaga katter i skogen. Over and out.

Roskilde - återfärden

Syrran ringde redan igår för att förbereda mig på att hon kanske försöker ta sig hem. Idag ringde hon och hade bestämt sig. Flickan tar sig hem idag och jag är förlöst från ansvaret för gammelkatten. Förstår henne, Roskilde är säkerligen kul men inte när man badar i lera och riskerar konstant lunginflammation. Pojken är dock av segare skola och jag har en känsla av att det är en mycket blöt och förkyld ung man som jag kommer möta upp på stationen på måndag kväll. 

Såg en riktigt bra dokumentär igår: Brud söker man (Love Iranian-American style) på svt. Gud vad glad jag är att min familj inte tycker att jag är förbrukad och gammal om jag inte är gift runt 25. Tackar även min lyckliga stjärna för att ingen av dem lägger sig i mitt kärleksliv.
...Men frågan är, vad ska man göra i livet om man inte gifter sig och skaffar barn? Hur blir ens ålderdom? Kommer man ångra sig?
Jag planerar varken man eller barn, någonsin, men om man gör detta kommer man också hamna utanför många vänners familjeliv. Vad ska man göra med sin tid?
Jag vägrar gå upp i mitt eventuella arbete. Kommer det vara lika kul att vara ogift vid 40 som det är på tv nu?
...Jag tror dock att när min generation är 40 kommer det vara helt andra spelregler och ett helt annat liv än när min far var 40 och singel.

Som förväntat kan jag inte sova ordentligt och låg och zappade runt. Tror jag lyckades somna runt fyra ungefär. Lovely...not.

Planer idag:
- Morgonpromenad (solen skiner, dags att passa på innan regnet faller igen!).
- Frukost
- Handla groggvirke/ kanske öl. Borde verkligen inte bara förfesta på vodka - förra gången blev jag svinfull. Den 60 %iga slinker ner som vatten och slår till som en slägga i skallen.
- Eh...duscha?
- Möta upp syster och överlämna husnycklar.
- Middag kanske. Hm, Orka, får bli en skål gröt.
- Förfest med K. Yum yum vooodka. 
- UT!

Tråkig "semester"

Jag blir så jävla sur på det här jävla vädret. Vaknade och tänkte ta den där morgonpromenaden som uteblev igår pga regn och så öser det ner redan nu. Om det är såhär hela sommaren kommer se ut är det väl dags att köpa lite snygga regnkläder så man överhuvudtaget kan vara utomhus. Eller ligga i sängen resten av sommaren med älsklingen. Har ju faktiskt massa Stargate/ Stargate Atlantis-avsnitt som Per bränt till mig att titta på. Frågan är väl om det kommer ta hela sommaren att gå igenom - don't think so.
...Apropå Stargate, blev helt lack på att Daniel "dog" igår och på ett sådant halvtarvligt sätt. Tråkigt. Såg typ halva avsnittet av Men in Trees bara och tänkte att jag tar igen det nästa vecka men det var säsongsavslutning så nu är jag helt förvirrad. Jag måste sluta titta på TV.

Måste till pappa idag och mata katten och funderar på om jag ska sova över där. Måste ju annars ändå åka dit igen imorgon bitti igen. Lite nostalgi sådär fast jag har hela lägenheten för mig själv. Pappa är på resa med sin tjej och syrran är på Roskilde. 
Mina katter klarar sig, de har sällskap - de har varandra. Men gammelkissen hemma hos pappa är ju helt ensam. 

Resident evil - Extinction...soon to come

Såg precis tvåan på tv6 and it's good shit. Hade ett svagt minne av det ska finnas en trea så var tvungen att kolla IMDB. Hatar när man är sugen på något, kollar upp det och ser att det inte har premiär på bio förrän den 5-7 oktober i Sverige ca.

Jag måste erkänna att jag gillar tvåan mer än ettan, och det brukar ju nästan aldrig vara så. Speciellt i och med att det i höst förvandlas till en triologi. Antingen kan inte tvåan leva upp till ettan (se: Jeepers Creepers II) eller så är tvåan bara en övergång mellan ettan och trean (se: Pirates II och Matrix II). Men i enstaka fall blir tvåan bättre. 
Nu ska man bara hålla ut tills oktober. Tur att man har Transformers att trösta sig med däremellan som antagligen inte kommer vara bra - om inte annat än för att jag har gigantiska förväntningar på den. 

Pojkar har snopp, flickor har --->

Läste en artikel på Aftonbladet rörande vad man egentligen ska kalla småflickors underliv. Jag citerar: "Pojkar har en snopp, men vad har egentligen flickor?".
...Om man nu väljer att bortse från flera passande namn: underliv, mus, fitta, slida och vagina. 
Jag förstår inte alls vad som är för fel på dessa namn och tycker verkligen inte att 'snopp' skulle på något sätt vara mer passande och gulligare. Snippa är definitivt inget alternativ. För det första kopplar jag det direkt till en såssnipa, något som jag verkligen inte vill associera med mitt underliv. 
Dessutom kopplar jag det också till snipig och då tänker jag på snipiga gamla tanter och då tänker jag på min farmor - som är en gammal tant men definitivt inte snipig. Behöver jag ens nämna att jag verkligen inte vill tänka på min farmor när jag tänker på mitt underliv?
För det andra låter det som en efterapning av snopp. 
För det tredje finns det ett helt bedårande sött, ofarligt och gulligt alternativ redan: 
...Melonsparbössa lär ju vara det bästa alternativet då det har noll koppling till opassande saker och påminner om både en delikat fruk/ efterrätt samt sparande - och vem vill inte äta gott och vara ekonomisk?

(Detta söta lilla ord är förresten höjdpunkten i "American psycho" av Bret Easton Ellis, jag älskar att lära mig nya saker.)


Sommarväder

I samma sekund som jag tar steget utanför dörren börjar det droppa. Efter många om och men hade jag kommit fram till att en promenad är exakt vad jag behöver men tydligen höll inte vädergudarna med mig. Det roliga är att så fort jag kom utanför dörren drog jag ett andetag med frisk förortsluft och konstaterade att detta är mumma för lungorna och mitt huvud. I nästa sekund träffar en vattendroppe min nästipp.

Flyttdrömmar

Som vanligt, när jag är trött på det mesta, sitter jag på boplats och kollar annonser och drömmer om att bo någon annanstans. Jag älskar min lägenhet och har kommit fram till den punkten där jag verkligen gillar läget också, faktiskt.
Men det hade varit underbart om man kunde bo lite närmare stan!?
Inte närmare som i centrum men iallafall lite längre in än utkanten av förorten. Hittade en annons om en lägenhet som ligger på wieselgrensplatsen. Den hade jag inte haft något emot att bo i. Är ju uppvuxen på Hisingen och har alltid velat flytta tillbaka.


Morgonlunk

Idag är det väl tänkt att jag ska städa hela lägenheten och försöka möblera om vardagsrummet. Men klockan är typ kvart i tio och jag har redan tappat sugen för det. Vill helst ligga i sängen och läsa hela dagen men då kommer jag bli riktigt rastlös framåt kvällningen.
Borde också ta mig till Ikea (för att handla tallrikar) men fet chans att jag åker dit ensam när varuhuset är fullspäckat med ungar och barnvagnar. Skulle bara sluta med att jag försökte klösa ut mina öron och ögon på toaletten.

Böcker som ligger på nattduksbordet: "Luder" av Helen Walsh och "Läppstiftsdjungel" av Candace Bushnell. Har börjat läsa båda två på samma gång.

Citronfromage och döda katter

Sämst idag: 
Åkte till Areröd och grillade och fikade som söndagsutflykt på jobbet. På vägen tillbaka på kringelekrokvägarna åker vi förbi ett litet bostadshus och det ligger en katt på infarten till huset. Men väldigt stilla och lite nära vägen. Jag sitter i mitten av bussen inklämd mellan gäster och packning och ser inte så jättenoga.
Kollega: "Ojdå...en katt låg det visst där..."
"Hm ja den solar sig visst." säger jag och hoppas på det allra bästa.
Kollega: "Näe alltså den hade blivit påkörd..."

Snabbt snabbt snabbt tänker jag att jag har faktiskt pengar att ta den till veterinären och det krävs en otrolig viljestyrka för att jag genast inte ska utropa: men HALLÅ vi måste vända och hjälpa den.
Är den vid liv förtjänar den sjukvård och är den död förtjänar den en begravning men jag vet att det spelar ingen roll vad jag säger för ingen skulle lyssna på mig och vända om.

Under den trekvarten det tar att åka tillbaka till jobbet för middag kan jag inte sluta tänka på katten och främst på att om den är skadad förstår jag inte alls varför människorna i huset inte gått ut för att hjälpa till eller begrava (bilen stod inne, de VAR hemma!). Även om jag vet med mig att en katt, vid liv, skulle hoppa till vid en stor buss som kom förbidundrades och dessutom mindre än en halvmeter ifrån den tillbringar jag större delen av dagen med att försöka övertyga mig själv med den säkert bara vilade sig. 
...Jag önskar jag var dum i huvudet och inte brydde mig. 

Bäst idag:
Kvällsfikat på jobbet bestod av en klick citronfromage, en klick vaniljglass och en klick upptinade hallon. När vi skulle vispa citronfromagen hittade ingen elvispen (den är tydligen sönder) och jag kaxade mig och sade att jag minsann hade vispat upp fromagen för hand förra gången jag hade gjort citronpaj. Naturligtvis var jag tvungen att göra om samma sak igen bara för att bevisa att det går alldeles utmärkt.
Tyvärr hade jag glömt hur jävla monotont det är samt hur ont man får i handleden. Men det blev supergott när det väl var klart!

Ett halvår tillsammans idag

Så länge har jag haft Mattias som pojkvän och får jag själv bestämma blir det minst ett halvår till. Han ringde, förvånansvärt nykter, från Roskilde idag/ imorse. Lite pepp sådär för att spä på saknaden men som ändå mildrade knuten i magen. Jag får nästan alltid numera magont innan jag börjar jobba - inget bra tecken.
...Men nästa vecka är jag helledig...

Ain't no sunshine when (s)he's gone...

...it's not warm when (s)he's away...

Dryga en och en halv vecka utan min darling. Synd bara att det sammanfaller med min enda (nästan) lediga vecka på hela sommaren. What to do, what to do...
Idag ska det jobbas hela dagen igen. Men det är roliga människor att arbeta med idag så förhoppningsvis kommer den här dagen gå lite snabbare än gårdagens morgon.

Frukost: En klase druvor, en banan, två knäckebröd med Tofutti garlic och ett glas juice.
Bakgrundsmusik: "Christian woman" - Type O negative

"Lately everything is grey, it feels like something...it feels like nothing."

RSS 2.0