Bye bye Birdie

Började jobba åtta imorse och slutade fem men det kändes lite som om det gick en vecka däremellan. Fast det var ändå en helt okej dag idag, blev dock nästan ingen tid eller möjlighet till mat efter frukost/ supertidig lunch så det blev ett glapp i min konsumtion på sex timmar så jag hade ett gigantiskt blodsockerfall när jag väl begav mig in till stan för att vinka av älsklingen som tog tåget till Roskilde idag 19.30.
Åt ett veggiemeal på Burger King innan tåget gick men blev knappt mätt - så jäkla tom var magen alltså. Not good.

Svängde förbi ZOO kompaniet på vägen hem från utflykten på jobbet och kollade in hundburarna de hade efter rekommendation från en kollega. Behöver nämligen en utbrottssäker resebur till största kissen i flocken. Hittade en jag gillade men som tyvärr inte fanns uppmonterad utan bara i kartong och då de inte ville öppna så jag kunde se dens mått ordentligt köpte jag den inte. Hade de bara brytt sig om att montera upp den hade jag antagligen köpt den på fläcken men nu får det vara.
...Nu vet jag ungefär dock vad jag vill ha så antingen åker jag tillbaka vid annat tillfälle eller letar upp den modellen på annat ställe.

Bokköp idag: Djävulen bär Prada
Njutning just nu: Ica säljer Oreo-cookies i snackpacks och de är förbaskat goda. 

Besviken

På sistone har jag reflekterat över mina vänner och vänskap som ett begrepp. Även om jag i tid och otid hävdat att jag hellre har en liten grupp nära vänner än en stor skara bekantskaper vet jag inte riktigt om det är en liten skara nära vänner som jag faktiskt innehar.
Till saker och ting hör att det känns inte som människor som jag värderar högt håller mig i lika hög kurs. Kanske är allting i mitt huvud men inte ens jag kan vara så paranoid.

Exemplet ikväll var droppen som fick bägaren att rinna över (för att använda ett civiliserat uttryck): Jag hade bestämt träff med min vän som har kommit på Sverigebesök och såg verkligen fram emot detta.
När vi pratat i telefon och innan har jag påpekat att jag inte vill umgås i grupp utan att det vore jättekul att träffas på tu man hand. Vi har umgåtts mycket förr i tiden, både hon och jag och hon och jag och hennes syster. Men på sistone, I dont know, allting har bara glidit bort och vi isär. Hon flyttade utomlands - stor orsak. Hon kommer till Sverige sporadiskt - ännu större orsak.
...Men ikväll skulle vi ut och ta en öl och jag gör mig i ordning. Efter jag ätit middag och tittat på tv plockar jag ihop mina saker och ska ta mobil och väska och gå. Men ser då att ett mess har kommit som jag inte har sett - kan vi byta planerat uteställe för att kreti och pleti inte vill gå dit?
...Eh jaha?
Jag är så jävla barnslig I know men känner mig jävligt undanskuffad - för det första för att extravikten ikväll är en människa som hon redan träffat idag, för det andra för att jag trodde att det bara skulle bli vi två och för det tredje för att jag hatar ändringar i sista sekunden när det kommer till planerade saker.
...Så jag sket i det. 

Trots att man inte borde och ska gradera vänskap är det möjligt och görs hela tiden. Ett säkert tecken är tid och avsaknaden av den. Dvs. man ringer och vill träffas och möts inte av svaret: "Jag kan inte riktigt nu men en fika på onsdag fm nästa vecka mellan halv elva och elva?".
...På något vis saknar jag den där närheten när man var små (mindre) - hmm, man bodde hemma iallafall, högstadiet (?) och man kunde springa över till varandra eller bara mötas upp för en enkel promenad och lite kvällssnack. 
Kontentan är väl att en nära vän ger dig delar av sin tid, hur mycket jobb, skola och annat skit som finns iväg. Därmed inte sagt att jag är världens bästaste vän som håller i ur och skur men ibland känns det som om jag inte ringde till människor och försökte hålla kontakten skulle ingen höra av sig till mig. 

Okej, jag erkänner, jag känner mig ensam. Fyra är bortresta över sommaren, en bor utomlands, flera mår dåligt och/ eller har kärleksbekymmer - då skys man som pesten pga att man har pojkvän. Och andra har pojkvänner och då har man aldrig tid tycks det som. Eller så hatar man deras pojkvän och fasas ut ur umgängeskretsen. Och jag har en massa ledig tid att fylla.

Shoe-failure

Lade in en ny beställning på den sajten som inte tog mitt VISA, denna gången använde jag pojkvännens kort istället och beställningen gick igenom MEN jag har inte fått ett mail som bekräftar min beställning samt så har inga pengar dragits från kontot. Satan i gatan FFS! 
...De två andra gånger jag har beställt har jag alltid fått både mail direkt och pengar har dragits på sekunden!
Så jag fick maila till kundtjänsten IGEN och med tanke på att det tog tre dagar för de att svara förra gången och de byter erbjudanden hela tiden kanske jag inte kan få de skor jag vill ha om jag måste vänta. 
...Jävla skit!

Saker som bara händer i förorten:

Hade tvätttid från 16 till 19 igår. I vanlig ordning kommer jag och M ner lite sent, 16.07 närmare bestämt (man ser klockan på dispalyen som man håller upp sin elektroniska pass mot). Går runt hörnet till tvättstuga 4. Dörren är uppställd med en sopskyffel inkilad mellan dörren och golvet och någon är i full färd med att tvätta. När man vill tvätta kan man bara öppna en tvättstuga om man bokar en tid då låsen är kopplade till boknings"apparaten" och öppnas automatiskt om man håller upp sin elektroniska pass och väljer att "öppna". 
Det andra alternativet är att använda en skyffel då förstås för att förlänga sin egna tid och snylta in på andras.

Tre saker som är karaktäristiska för förorten:
1) När vi kommer in i rummet och hon inser att det är vi som har bokat tiden försöker hon, ALLVARLIGT med att hon tycker att vi kan låta maskinen gå färdigt. VA?
PÅ MIN JÄVLA EGNA SURT FÖRVÄRVADE TVÄTTID?
...Det är uppenbarligen djungelns lag som gäller.

2) När jag vägrar gå med på det och säger till henne att hon får ta ut tvätten, försöker hon med att det bara är sju minuter i programmet trots att vem som helst som kan läsa ser att den precis börjat på huvudtvätten och antagligen satts igång för inte så längesedan.
Kan inte riktigt bestämma vad det egentligen handlar om: är hon analfabet och kan inte läsa eller tror hon att vi är det och att hon därmed kan lura oss till att vänta?
I övrigt är sju minuter inte jämförbart med "en stund" eller "strax klar" - sju jävla minuter är fan skitmycket! 

3) När vi har lämnat in vår tvätt och hunnit tillbaka till lägenheten och jag har spytt galla i ett klagomål till bostadsuthyraren (rätt ska fan vara rätt, jag SKITER i om jag låter som en jävla pensionär) går vi ner efter femtio minuter och upptäcker att tre av de andra sex tvättstugorna är uppställda med sopskyfflar.
Klart att detta händer i förorten där fan ingen bryr sig förutom pensionär-wannabes som mig som helt evil och frankt tar bort sopskyfflarna och stänger igen alla dörrar som automatiskt låser sig. 
...Tanken på att idioterna kommer tillbaka och upptäcker att de därmed får tvätta sin tvätt i pölarna utanför fyller upp dagens ondska-kvot. 

Det borde vara olagligt att vara uppe såhär tidigt

Uppe vid fem för att kunna vara på jobbet vid halv sju. Ljudet av regndroppar var inte särskilt upppiggande.  Jag som alltid promenerar till jobbet får ta bussen i stället. Lite tråkigt med tanke på att det är den enda motionen jag skulle fått idag.

Glömde nämna en annan trevlig sak som hände igår också - min syster ringde när hon var ute på shopping och hon hade sett en tröja med marilyn monroe på och då hon vet att jag älskar henne köpte hon tröjan till mig (var dock i en liten storlek) så får se om jag får på mig den annars åker den upp på vägen alternativt att jag klipper ut trycket och använder det till något annat. Ibland är min syster väldigt snäll!

Frukost hemma: Banan och halva paketet körsbär som jag köpte igår.
Planerad frukost på jobbet: Havregrynsgröt med banan och russin och en kopp te med honung. (Är superhes och rosslig i bröstet, fan har inte råd och tid med att vara sjuk!)

Lina landar idag! Jippi! 

Att jobba inom vården kan göra vemsomhelst mentalsjuk

"Logik": Det finns två turer (b.la) som man kan jobba under dagen (vardagar): 7-17 eller 11.30-17. Jobbar man den första turen får man nöjet att göra frukost, städa, göra lunch och tydligen också middag. 
Går man den andra turen gör man bara kvällsmat och ev kvällsaktiviteter. För numera är det en regel att den som jobbar 7-17 ska ta hand om middagen också, så i slutet när man är slut i hjärnan och vill sticka en gaffel i hjärtat är det dags att göra middag. Detta kan tyckas smått ologisk och ruckar väl en aning på arbetsbördan, i synnerhet när folk är hemma på dagarna numera istället för att vara borta hela dagen.
...Gissa vilken tur jag har jobbat två dagar i rad.

Irriterande: Då Wacken officiellt är lagt på is kan jag numera använda mina finanser till lite härlig skoshopping men när jag beställer vägrar sajten acceptera mitt kort. Väldigt störande och knepigt, speciellt med tanke på att jag beställt från samma företag två gånger innan med samma kort...?!?

Nöje idag: Tog en sväng på Centrumet för att försöka införskaffa lite kattsand (som var slut i affären...eh? jag ogillar starkt när stora affärer inte kan fylla på sina hyllor i tid...) och juice (check). Tog en liten peek på rean på Lindex och hittade en jättefin tröja, svart med empireskärning och halvlånga ärmar (ah my favorite) och ett par gigantiska solglasögon med bågar som var i ett mörkt leomönster. Me so happy.


Moi köksa

Slitit som en jävla hund på jobbet idag. Jag hatar att jobba dag (07-17) av många orsaker: att behöva gå upp tidigt är vidrigt och man jobbar dubbelt så mycket som på kvällen och natten som ändå är bättre betalt.
Först ut gällde det att få iväg gästerna till DC och sedan allmän städning. Efter detta bakar jag mitt jävla pucko kanelbullar och gör uppåt en hundra stycken (två satser). Detta tar bara typ fyra timmar. 

Efter detta var det dags att förbereda middag, som idag var köttfärssås och spaghetti. Jag hatar att hantera rå färs men med som så mycket annat i mitt jobb är det bara att hantera det. Ibland tror jag att jobbet har gjort mig så avdomnad och avtrubbad att jag automatiskt förvandlas till en robot så fort jag kliver in mellan dörrarna.
Finns absolut ingenting som kan äckla eller störa mig. Jag skulle lätt kunna äta middag helt ostört med en hög skit på köksbordet. 

Det roliga idag bestod av min lilla rast under jäsningen när jag satt och kollade bostadsbilagan i GP. I min femårsplan (grr vuxenpoäng!) ingår det att köpa lägenhet. Förhoppningsvis kommer bubblan spricka innan dess så priserna sjunker för god damn med dagens priser kommer en smärtsamt stor del av min framtida inkomst gå till boendekostnader. 

Femme fatales - Catwoman

Såg Batman återkomsten igår och damn vad bra den filmen är. Okej, jag är inget stort fan av Batman som koncept eller figur och Michael Keaton är så långt ifrån en sexsymbol som man kan komma, t.o.m när killen är täckt i gummi och påsprejade fejkmuskler. Inte ens brownbagging skulle hjälpa.
Men god, hur jävla het är inte Michelle Pfeffer som Catwoman i den filmen. Damn!
Jag skulle döda för att kunna trippa omkring i en sådan dräkt och sådana klackar på FPP. Tyvärr skulle väl man behöva kroppen till det också. But still...damn.


260095-21

" I don't know about you, Miss Kitty, but I feel so much... yummier."

Lina kommer på Sverigebesök!

Fick ett mail från Lina, hon kommer hem till Sverige nästa vecka och stannar en hel vecka! Ser fram emot det som satan. Speciellt nu när hon stannar en rejäl stund istället för typ två dagar. Tycker om flickan mycket men hennes tidigare besök har mest innburit att man träffats på någon krog någonstans, en gigantisk grupp dyker upp och vips så är man tjugo personer som slåss om hennes uppmärksamhet. Lite tråkigt i längden.
Som tur är så är hon här halva min lediga vecka så jag kommer ha massor med tid att hitta på kul saker på!

Förvirrande just nu: Står i valet och kvalet om jag ska åka till Wacken eller inte. What to do?
En stor del av mig vill åka men den andra delen är inte säker. Plus att åker jag kommer jag behöva ge upp att gå ut och annat kul på hela sommaren i stort sett för att spara pengar. Dvs. är en festival värt mer än massa aktiviteter utspridda över sommaren?

Varför blir man egentligen tandläkare?

Hur roligt kan det vara att rota runt i folks munnar dagarna i ända?
Med samma resonemang förstår jag inte heller hur man kan vilja bli gynekolog, urolog eller proktolog. 
Jobbade natt idag igen och den första morgonpersonalen var en tjej jag inte träffat förut. Vi satt en stund och snackade innan det var dags för mig att gå, det kom fram att hon studerar till tandläkare.
...Var tvungen att fråga henne varför. 
Hon svarade att ca 90 % av de som pluggar det ville bli läkare egentligen (även hon) men kom inte in pga att de lottar in studenterna.
So there - mystery solved.

Sommarförströelse

Något som jag tänker underhålla mig med i sommar: skriva. 
Mitt mål i livet har alltid varit att skriva åtminstone en bok. Mycket för att utmana  mig själv och för att bevisa att jag klarar det. Denna sommaren kommer bli så annorlunda än förra att jag blir mörkrädd och jag mår så bra att kreativiteten vaknar till liv.
Som vanligt när jag skriver blir det en vild blandning av påhittat och verkligt. Stommen till berättelsen är klar och bara det känns som ett stort steg...

Meet the parentes - allum, marstrand, warehouse, chez ami

Det har varit roligt men intensivt att umgås med Ms föräldrar. När någon kommer och hälsar på i ens hemstad är förväntningarna höga på att man ska göra roliga saker och att man ska umgås större delen av dagen. Även om det var jävligt roligt och mycket god mat fick jag fnurpan efter jobbet igår. Var på introduktionsdag större delen av dagen för vikarier och pallade inte att umgås i grupp sedan. (Jag umgås inte ens med pappa såhär mycket juh, systemet fick en chock.) 
Störtade i säng och somnade tills jag blev väckt av en älskling som hade köpt juice och naturgodis samt bomullspads som t.o.m jag glömt att jag behövde! Wunderbar!

Föräldraeventet i ett nötskal:
DAY 1
- Shoppa kläder! På b.la Allum. (Hittade en klänning som var slutsåld i stan, nice!) Moffla smörgåsar och ägg innan middag i stan: kinakäk. Liten stadsvandrarpromenad och på vägen hem till mig tog jag och M en mjukglass på BK med cheesecakesmak: YUM!

DAY 2:
- Ms mamma är morgonpigg uber alles och vi får panik när vi var tvungna att vakna innan nio. Kom försent naturligtvis. Dök upp runt elva, dryga en timma försent. Utflykten zu heute var Marstrand. Pallrade oss upp till fästningen samt runt den och ner igen för att ta en fika. Hade gigantiskt magknip från dagen innan och drack vatten och åt äpple till fika istället. 
Vill åka tillbaka till fästningen när det är fästningspel i juli, smider i nuläget massa evil planer om att övertala pappa att köra så man slipper åka buss. 
...Hem en snabbis där all kraft behövde uppbådas för att inte däcka i sängen, men bara en uppfräschning sedan in till stan för att fetta till oss på Warehouse. Luv, luv LUV deras buffé! Finns gottiga veggopizzor. Efter attt alla spräckt byxlinningarna (jag var den enda som var smart nog att ha leggings med resår, stretchie goodness!) drog vi vidare på jakt efter lokal och öl. Slutstation: Chez ami. Smockat med brats och andra vidriga människor. Näe tacka vet jag Rockbaren. 

DAY 3:
- Introduktionsdag på mitt jobb inför sommaren, mycket viktigt att gå igenom. H bjöd på traditionell mat från sitt hemland (somalia), SLURP! så gott och en bra start på morgonen. Speciellt med tanke på att min frukost bestod av ett äpple och en morot (jag måste handla!). Bla bla bla bla lunch på Angereds värdshus supergod falafelrulle bla bla bla bla hem och sova. 

Idag står det slackande på schemat men jag ska försöka gå och handla för att ha mat hela helgen då affären har knepiga öppettider under midsommar. Har även funderingar på att ta en långpromenad för att röra lite på fläsket.

Frukost idag:
- en treo (har vaknat med huvudvärk ett par dagar känns det som.)
- ett knäckebröd utan något på
- en kopp te
- ett par plommontomater
...eh jag MÅSTE handla, jag har fan ingenting hemma.

In my glasscoffin I am waiting

Juliette and the licks "I can hardly wait" spelar i bakgrunden och trots gårdagen är jag inte ens det minsta bakis. Blev hyggligt dragen men inser att en god middag innan och flottig hamburgare efter gjorde mycket.  Började med förfest hos M och den första ordentliga invigningen av min 60 %-iga Koskenkorva som införskaffades på metalkryssen. Fruktansvärt lättdrucken och sätter spinn på huvudet nästan direkt.
Efter detta var det dags att göra entre på Rockbaren och den kalla ölen har aldrig smakat godare. Hade jävligt roligt men om det berodde på sällskapet eller alkoholen i blodet låter jag vara osagt. 

Planen för idag ser ut såsom så att jag, pappa och syster ska bjuda farmor och farfar på födelsedagsmiddag på ett grekiskt ställe. Jag fullkomligt älskar grekisk mat och vill jag hinna in i tid är det nog dags att göra sig i ordning. (snart)
Imorgon är kommer älsklingens föräldrar och hälsar på och vi ska underhålla de i två dagar. Känns nervöst men samtidigt roligt.

Sommarkatter

Med sommaren kommer sommarkatterna, eller ja, de dyker upp till hösten. Övergivna och utsvultna. Ibland tror jag att folk har hjärtan av sten. Hur kan man överge en annan varelse som lägger sitt liv i dina händer?
Frågan är väl snarare om folk har hjärtan överhuvudtaget - för en känsla om vad som är rätt och fel har de uppenbarligen inte. 
Jag mår illa vid tanken på alla underbara djur som springer omkring och lider. Jag kan inte gå förbi en katt som jag ser inte har ett hem eller ingen som tar hand om den. Det går inte. Därför jag har min flock också. När nästan ingen bryr sig måste de som verkligen gör det bry sig i överflöd.

Men jag har förlikat mig med mina framtidsutsikter: I am the crazy cat lady!

(I länklistan finns en länk till Göteborgs Katthjälp, adoptera en katt eller ge ett litet bidrag. Även det allra minsta gör skillnad!)

Serenity

Det var ett tag sedan jag konstant behövde kämpa för att hålla alla bitarna på plats. Även om jag inte är helt övertygad om att allting kommer förbli lugnt så har det mesta av kaoset försvunnit. Jag är en helt annan människa. Ingenting är problemfritt men det gnagande magontet finns inte mera. 
...When I lose myself I think of you...




Dagens irritationsmoment: Paris Hiltons fängelsevistelse

Allt jävla daltande med Paris Hilton. Hon har kört påverkad och utan körkort, FFS, kör man rattfull förtjänar man mycket mer än ynka 23 dagar och det var fan skamligt att hon kom ut efter endast tre dagar. Jävligt bra domare som såg till att hon åkte in igen. Synd bara att han inte kunde dömt henne till ett skäligt straff från allra första början?!!

Aftonbladet skriver om hur hon skrek att det inte var rättvist när hon fördes tillbaka till domstolen och senare fängelset. Nähe, vad hade varit rättvist då?
Att hennes sk. kändisskap gav henne en fribiljett till att slinka igenom rättsystemet?
Det är nästan så att man önskar att hon hade kört på någon bara för att hon åtminstone då skulle fått ett vettigt straff. Det hade varit intressant att få se om hennes morsa hade kunnat sopa det under mattan om hon hade kört på en unge eller två.




Finns värre ställen att bo på än Rövgärdet

Jag vet inte om det kan klassificeras som trivsel eller snarare resignation inför min bostadssituation men jag antar att det är en mix av båda. Jag gillar att ha naturen hyggligt nära trots att jag är en inbiten stadstjej. Hittade en bild jag tog förra sommaren, som faktiskt gör sjön rättvisa, utan skräp och picknickande människor:


260095-20

Bostadsområdet känns okej eftersom jag bor i utkanten av det och det är minimalt med ungar på gården. Iallafall i jämförelse med andra gårdar. När det kommer till förorten tycks alla ha minst tre ungar och gärna runt fem så jag kan skatta mig lycklig att det verkar bo ett minumum av barnfamiljer på min gård och endast en i min uppgång. Varför måste alla fortplanta sig som jävla frögurkor?



WACKEN OPEN AIR

I  år är det två år, TVÅ år sedan jag var på en festival och jag har sörjt/ sörjer detta faktum stenhårt. Men, jag har inte haft råd och det var varit blekt med resesällskap och naturligtvis säger M på telefonen igår att hon vill åka. Fan fan FAN!
Jag börjar räkna i huvudet hur i helvete jag ska få fram de fyratusen som det kommer krävas och såvida jag inte säljer min själ eller min kropp är detta företag omöjligt och jag är så jävla sugen på att åka. Jag kommer hata Tyskland om det regnar och jag kommer reta mig på det faktum att jag kommer få ont i ryggen, svälta (veganmat på en metalfestival existerar inte) och vara lika äcklig som om jag vuxit upp i ett träsk men JAG VILL ÅKA!

Band av instresse:
Moonspell
Lacuna coil
In flames
Dimmu borgir
Blind guardian
Amorphis

Om inte annat vill jag ha chansen att sitta drängfull på en ful solstol med min lilla maskot (Rune das fuhrer Gunnard) och dra dåliga skämt om alla förbipasserande tyskar. Möjligheten att ha samma äckliga strumpor i en veckan är en upplevelse som heter duga.

Vänner som vuxen?

Avundas människor som lyckas med konsstycket att umgås i "gäng" som vuxna. Under min gymnasietid var vi, till en början, en grupp människor som umgicks och gick och fikade i flock samt festade runt i grupper om minst fem-sex stycken. Sedan blev alla myndiga och plötsligt fanns det tvåtusen olika ställen som alla ville gå till.

Folk förändrades och i och med att min otåliga personlighet inte kan kompromissa med idioti försvann en del ur min vardagliga umgängeskrets. En del försökte jag umgås med men det blev pinsamt uppenbart att det var svårare två och två, än fem och fem. Som om alla agerade buffert för att undvika bråk och irritationsmoment.

De som är kvar är creme de la creme och vänner som man kan lita på och umgås med i ur och skur. Gud vad jag har varit nostalgisk de senaste dagarna. Inte bra för mig att vara ledig och ha för mycket tid över till mitt överanalyserande.

Dagens irritationsmoment:
Yippee Ki-Yay MF, finns det något mera efterblivet program?
Det är inte ens så dåligt att det är kul att titta på. Deras uppenbarliga manusskrivna gnabb ligger på dagisnivå vilket bara bevisas av att de väljer att filmatisera ett gängbråk i en lekpark och typ ingen kan hålla minen. Fast det kanske var meningen att det skulle vara ett jävla bottenskrap?

Ännu en dag som nattare - sömnlös

Känner mig en som urvriden trasa. Yummy. Har ingen ork överhuvudtaget och efter jag äntligen tagit mig hem från jobbet imorse löd planeringen såsom så att jag skulle falla i koma men istället låg jag halvt vaken, halvt i dvala ett par timmar. Sov ca en timma och nu är det up and at them för jag måste göra mig i ordning för att äta söndagsmiddag hos farmor. Inget emot middagar hos farmor om det inte råkade sammanfalla med att jag ska jobba natt inatt igen. 

Var ju på stan igår och försökte förgäves shoppa lite sommarkläder. Hittade lite på Indiska, en svart skjortklänning och ett mörkgrått linne. Jag är så jävla värdelös på att handla kläder till varmare årstider, inte nog med att jag svettas som en jävla gnu, jag känner mig obekväm i precis allting. Nästan. Förutom en klänning som naturligtvis var slutsåld i min storlek. Nåja, linnet var skitbekvämt men inte snyggt och skjortklänningen glömde jag hos pojken men den var okej. 
Köpte två böcker också som jag är nästan helt klara med redan nu, mitt bokmalande har kickat igång ordentligt och nu är all kurslitteratur bannlyst tills augusti!

Dagens irritationsmoment:
Jag älskar svart. Jag är den sortens flicka som oftast slösar alla sina pengar på smink och skor och går klädd i hyggliga svarta baskläder. Min skosamling är min älskling (förutom mac:en och katterna)...och eh. min faktiska älskling. Men svart och jag och sommar går inte ihop. Jag HATAR det!
Why? Ett enkelt ord: rövsvett - djävulens påfund.

Mindre folkilsken...who could have known

Lägger in en av mina gamla inlägg, mycket för att jag gillar texten och för att jag, på sistone, har haft för mycket annat i mitt huvud för att diskutera olika saker på bloggen. Jobb och skola har tagit den mentala energi som brukar vara reserverad för att uppröra mig över saker och ting.

Varför Marx hade gillat golddiggers

Enligt Marx hämmar lönearbetet den fria kreativiteten och skapandet som skiljer oss från djuren. Vi är alltså alla hårt arbetande icke-människor vars primära sysslor är att sova, äta, vila, knulla ? sätta bo plus eller minus vältra oss i lera.

Vi orkar inte längre skapa eller förändra världen. Vi orkar knappt laga mat och det är knappt vi orkar ha sex ? hello snabbmat, hello vibrator. Inte undra på att vi inte tycker verkligheten är värd att filosoferas om. Pizza eller inte pizza. G-punktsmassage eller porrfilm. Det är inte lätt att tänka.

För att överleva måste man ha pengar för att kunna inhandla de nödvändigheter som får kroppen och därmed hjärnan att fortsätta fungera. Pengar arbetar man ihop. Pengar = noll kreativitet men också=överlevnad.
Okej, vi måste undvika arbete för att nå till det fria tänkandet men också få in pengar. Ergo pengarna måste komma från något annat än tidsslösande tankehämmande arbete.

Någon annan måste alltså försörja oss. Socialbidrag?
Det löser pengar men tvingar en ändå till ett visst arbete med oro kring blanketter och möten med handläggare. Möten med utvärderande nedlåtande soc-personal.
Förnedrande och skamsna filosofer kan inte vara fria och kreativa och förändra samhället.

Alltså pengar måste komma från något som innebär noll prestation och som gör oss glada. Vad innebär noll prestation och gör en glad? Att få saker gratis.
Varför får man saker gratis och vilka lyckligt utvalda tillfaller oftast detta?
Golddiggers. Slampor. Ho ho?s. Hugh Hefners flickvänner. Generellt sett folk som inte förtjänar det.

Låt oss nu undersöka möjligheterna med detta. För att nå upp till stadiet måste vi dock utföra ett visst arbete men makten som erhålles innebär också total frihet. Ändamålen helgar medlen.

Det ultimata vore då att vara kvinna. För att bli en golddigger och fånga en försörjare får man använda sig av naturens egna resurser a.k.a the body mit das poossy. Sex alltså. I en snygg förpackning. (Som kvinna spenderar du ändå större delen av din tid med att raka varje håla och kryp för att sedan täcka resten med parfym och smink och kläder som du egentligen inte hade råd med men som är precis lagom avklätt. Gärna när det är minusgrader.)

Sex kan leda till försörjning utan arbete som leder till kreativitet som leder till helt superduper fantastiska teorier som kommer att förändra världen och hur vi uppfattar den.

Alltså, ett paradigmskifte. En golddigger som idkar Marx teorier som ger resultat som ger ett paradigmskifte enligt Thomas Kuhn. Vem hade anat att vetenskapen kan vara så härligt vardagligt applicerbar?

Men är inte sex arbete?
Sex gör en svettig, arbete likaså. Är då arbete en förutsättning för svett?

Nu kommer det fina med att vara kvinna. Inte nog med att vi slipper ansträngningen av att bibehålla en erektion, vi kan även komma undan med så minimalt arbete som möjligt under sexakten ? t.o.m noll beroende på sugardaddyns preferenser. (Alla vet att passivitet är kvinnans mest charmerande egenskap.)
Förutom i stort sett avsugningar kan man alltså komma undan med att ligga på rygg med särade ben. (På sin höjd kanske på alla fyra och räkna tapetskarvar.)
Sover man inte på rygg? Det är ju noll ansträngning.

Pengarna kan ändå inte ses som en direkt konsekvens av ?arbetet? i och med att det inte är strukturerat eller specialiserat som enligt Durkheims arbetsdelningsteori.

Förutom detta ingår dessutom sex i de mest basala behov som en människa har och ändå alltid kommer att utöva, antingen i sällskap eller med sig själv.
Dvs. sex=livsnödvändighet. Bonus= pengar för en nödvändighet.

Att undvika dem exempelvis genom celibat skulle däremot i sin tur kunna omnämnas som arbete eftersom det krävs arbete för att stå emot kroppens frustration och frestelser från omgivningen. Å andra sidan är detta inget avlönat arbete och passar därför inte in i Marx? modell.
Å tredje sidan skulle en kropp som var upptagen med att späka sig själv använda sig av en tidsödande ansträngning som skulle kunna jämföras med lönearbete och definitivt inverka på den fria skaparförmågan.

Alltså, att knulla till sig pengar är den sanna vägen till lycka som en fullkomlig fri människa. Det är den moderna versionen av att rika familjer förr betalade uppehället för tänkarna, forskarna och filosoferna.

I en tid när man inte kan leva på sin intelligens men genom att visa pattarna får man vara lite trixig och jag tror att en karriär inom golddigging kan hjälpa de flesta hjärndöda människor på traven.

(Detta är vad jag tänker ut på mina föreläsningar om vetenskapfilosofi istället för att ja?lyssna.)

En komplettering till SOMMARLOV!

Överlevde natten, som var fruktansvärt lugn, inte särskilt mycket att göra och helt okej saker på tv som underhållning. Ibland gillar jag mitt jobb, verkligen. Ska strax läsa igenom hemtentan och sedan maila den till föreläsaren med en bön om att han tar emot den via mail så jag slipper hypa upp mig i två timmar för att orka vänta tills expeditionen öppnar för att lämna in den i pappersformat. Ska försöka ynka mig lite, har ju precis jobbat natt och är på väg att bli sjuk igen.
(Frågan är om jag blev helt frisk från förra omgången?)

Nytt:
De har utökat tvättiderna i tvättstugan, så nu finns det tider dygnet runt, förr kunde man senast tvätta tills ett på natten, nu finns det tider 01-04 och 04-07 också. Väldigt bra, i synnerhet som dessa tider aldrig lär bli bokade vilket är nice när man ska paniktvätta eller lagom tills jag vänder min dygnsrytm i juli när jag bara jobbar natt på schema.

Äntligen klar med hemtentan!

Jag vill inte påstå att det är det bästa jag någonsin skrivit men den är iallafall äntligen klar. Huvudet är fullt av för mycket så jag sparar finputset tills imorgon innan jag åker till till expeditionen och lämnar in den. Jag känner mig helt uttömd, vad underbart att jag bara har en salstenta kvar att plugga till. Varje ben i min kropp vill skita i den och ta den i augusti istället men jag lär ju knappast ha mera ork då. Gäller att bita ihop. Underbart att man ska jobba natt i natt så man absolut inte lär vara ett lik imorgon när man ska plugga mer. Lovely. Men får skylla mig själv. 

Sista veckan i skolan

Jag har spenderat två dagar (söndag och idag) på KTB, skrivandes och läsandes. Min hjärna har dock redan tagit sommarlov i förtid. Jag behöver semester snart. Jag är så jävla trött på skolan. Sista salstentan på fredag sedan är jag fri!

Dagens irritationsmoment:
Äckliga svettiga människor på bastuvagnarna a.k.a spårvagnarna. Jag hatar det. Blöta och fuktiga människor som trängs upp vid en och som bara tycks fylla upp alla utrymmen med sina varma kroppar. Vidrigt.

These boots are made for walking

...Eller? 
Dessa är urläckra, på ett sådant där pugly (pretty-ugly) sätt och jag skulle lätt kunna tänka mig att inhandla dessa skönheter. Men hur går man i dem och när använder man dem?
Med tanke på min förkärlek för höga klackar borde mitt framtida yrke luta åt det mer exotiska dansös-hållet. Men istället har fyra år på GU smått och aningens akademi-fierat mig. Eller ja, haha, om man jämför med innan, inte med schablonbilden av en "true" akademiker. Den bilden ligger jag (förhoppningsvis) fortfarande ljusår ifrån.
Med andra ord, när har en akademiker på sig dessa skor?

...Och varför börjar jag få en knepig dragning till rosa detaljer...hm...

image18

"Toto, Ive got a feeling we're not in Kansas anymore..."
En mer uppdaterad version av vad Judy bar i filmen och dessa skor hade jag lätt kunnat knalla till ICA med eller bara förvara i bokhyllan. Aw my precious...
image18

Sommarkläder - gimme gimme gimme

Med tanke på att jag inte kommer vara särskilt rik i sommar samt att jag (som vanligt) har tröttnat på min välfyllda klädkammare har jag suttit och suktat på otaliga sidor på internet med underbara små lovelies som jag absolut inte skulle ha något emot att spatsera kring i.

Best of top 3 just nu gäller tre ouppnåeliga saker från pinupgirlclothing:

260095-14260095-14260095-14

...Ett par problem bara: jag badar inte (eller åtminstone ytterst sällan, när använder man bikinin då?) och jag gillar kortärmat, i teorin, men känner mig inte bekväm i det, oftast, det finns undantag.

Nattjobb kan vara bra...

...men när man väl somnat och blir väckt av J som ringer och försöker få med mig på några föreläsningar som ingår i HBTfestivalen som för tillfället är igång är det svårare än svårast att somna om. Skitsnacka med tösabiten är grymt roligt men jag hatar att jag inte pallar att somna om. Damn damn DAMN!
Så kommer jag vara onaturligt pigg i typ två dagar innan jag halvkollapsar av sömn sisådär lagom på en spårvagn eller dylikt, gärna någon förmiddag så folk kan döma ut mig som värsta trashalkolisten. Yum yum, me love my life.

Between Angels and Insects

Jobbat natt och det var hur lugnt som helst. Det var dock helt jävla dåliga program på tv, det brukar normalt inte vara några fantatiska inslag på tablån men inatt var det verkligen bottenskrap (förutom sci fi-kväll på sexan då förstås, gotta love stargate atlantis). Läste igenom alla tidningar som jag kunde hitta. Bläddrade t.o.m i en kvarglömd Frida - my lowest point.

Tråkigt:
Den enda tatueraren jag kan tänka mig (i nuläget) är fullbokad till oktober. Inte nog med att jag hatar att planera så långt i förväg, jag skulle inte heller palla att vänta så länge när jag väl har bestämt mig. Satan. 

Chitty chitty bang bang(s)

...Så fort jag insåg att håret kunde knytas upp i en liten hästsvans samt såg hur de klippte lugg på någon i The search for the next doll tog jag det som ett tecken och hämtade saxen. Snipp snipp!
Det blev alltså lugg, igen. Jag tycks alltid återvända till luggen trots att jag vet att den driver mig till galenskap. Ansar och underhåller den själv och att försöka få den symmetriskt och rak är helt galet jobbigt. Speciellt i och med att jag vill ha den onaturligt rak och symmertrisk. Jag kan ta att föna fram den varje morgon men jag pallar INTE att den rör sig, dvs att lämna den osprejad och ostylad - det är fan det fulaste jag vet. Så blåser den hittan och dittan och lägger sig fult som satan. 
...Att jag aldrig kan bli nöjd med mitt hår!
Som det är nu har jag kommit fram att jag trivs bäst i blond, så ljust som möjligt, gärna vitt. Tyvärr går det inte ihop med mitt flygiga flortunna hår som gråter blod varje gång jag lägger i blekmedel.
Men när det kommer till en frisyr som jag kan vara nöjd med, i mer än ett par veckor, så går det bara inte. Rastlöshetens fel! Sådana som jag borde inte ha tillgång till sax och vara bannlyst hos alla frisörer!


Senaste besattheten: 
Tofutti better than cream cheese Herbs and Garlic. Så jäkla gott på knäckebröd. God, jag som trodde att det skulle vara jobbigt med att skära ut mjölkprodukter ur min kost - FEL! 
Det finns ju hur mycket gott som möjligt som man kan ha som ersättning. Oftast är de produkterna smalare också.
Favoriterna är hittills sojayoghurten (Yosa) med världens vidrigaste konsistens men underbar smak och denna smörgåsost.


260095-13



RSS 2.0