Typiskt

Jag är grinig. Jag har inget bra morgonhumör och det finns ingen rätt sida att vakna på. Adderar man då att jag sov fyra timmar efter ha kommit hem efter nattjobb imorse, drog mig upp, åt lite rostat bröd, åt ett äpple, sminkade mig lätt, tog på mig kläder, tog en alvedon bara för att trycka på mobilen och bli meddelad att personen jag skulle iväg och träffa vill träffas senare och det går inte som planerat och oj oj oj. Nej, det fungerar inte så, får då måste jag jobba inatt på fyra timmars sömn (för jag hinner inte sova lite till på kvällen som var planen) och det fungerar inte, jag kommer somna av ren utmattning. Och jag håller dessutom på och skriver tenta nu på nätterna så jag kan inte komma undan med zombieliknande tillstånd. Underbart. Jag hatar sådant här. Slöseri med min tid och i-sista-minuten-ändrade-planer, dessutom är det tråkigt att jag inte får en chans att träffa personen för vi bor inte i samma stad längre. Men fan vad irriterad jag är.

Känner mig på skithumör, lönen kom inte, strul med chefen, trött i huvudet, now this och blä.


No money for me

Min timlön (från innan jag gick på ett vikariat) damp ner redan den 25:e vilket gjorde att jag betade av lite av räkningarna, tog ut matpengar och så redan igår men idag tänkte jag fixa resten. Lo and behold när jag upptäcker att jag inte fått min månadslön. Intressant. Ringer personalkontoret och nu sitter jag och väntar på svar. Detta är ju inte det roligaste, van som man är vid att missuppfattningar frodas i offentlig förvaltning och scenarion jag målar ut i mitt huvud är like nojiga som orimliga, även om jag oftast lyckas övertyga mig själv om motsatsen. Underbar början på morgonen. Och solen skiner också. Fan.

Update: Men det kunde man ju räkna ut med röven att det var chefen som klantat till sig, hon har inte godkänt anställningsavtalet som jag skrev på sista veckan i januari(!) och därmed kan inte personalkontoret betala ut min lön då jag "officiellt" inte är anställd. För att bre på kakan lite mer så är chefen bortrest på "olyckligt privata och jobbiga omständigheter" och är inte till hands. Jag får min lön den femte mars (kanske). Det är lugnt rent ekonomiskt sett, jag är en oerhört välplanerad donna när det kommer till pengar och har alltid ett sparkonto med undanstoppade slantar plus att jag som sagt fick timlön från januari men tänk om jag inte hade varit det? Detta är fan inte okej.



Underworld

Tog mig ur sängen sent som vanligt, angstade över att jag borde skriva resttenta men städade istället och åkte in till stan för att fika med Pammie. Älskar att promenera och sedan fika. Haffade en ny bok på bokrean. Känns väldigt ambitiös och välbehövd, ja det var en "självhjälpsbok" och även om mitt hån inför sådana brukar vara både drypande och omfattande kändes just denna motiverad. Mer om det imorgon. Men nu: Underworld Evolution på sexan.

Drive dead slow

Var ute igår och drack öl men vaknade imorse utan huvudvärk. Underbart. Läste ut boken jag köpte igår på bokrean, rostade smörgåsar till frukost och sköljde sjuklingkattens öga med koksaltslösning. Hann även med grov ångest över resttentan som hänger över mig. Jag hatar litteraturteori. Hate it. Måste städa och skriva. Åstadkomma någonting. Helst igår.

The hospital please

Vilken avgrund som öppnade sig när klockan ringde 05.15. Jag har aldrig varit BBF med tidiga morgnar men det var väldigt längesedan jag ens behövde bekanta mig med en (long live att sova till tolv). Så jobbade hela morgonen och förmiddagen där höjdpunkten inkluderade "pappersarbete" och tid framför datorn, ljuva underbara 22 minuter. Det roliga är att detta är något som en kollega tyckte var jobbigt, tog lång tid och suckade högt över (och tacksamt tog emot mitt erbjudande om att göra det istället), vilket i jämförelse med resten av jobbet inte är något jag kan relatera till. Sedan off till Mölndals sjukhus och uppvaket där M precis opererat sitt knä. Såg lite liten ut med dropp och sjukhusskjorta. Efter ha scorat sjukhustransport hem för två (150 kr totalt för taxi Mölndal-Angered, DAMN) tog jag hand om sjukling nummer två här i hushållet, en väldigt självömkande och kelig kissekatt med ögoninfektion. Skölja lilla ögat, torka, nytt rivsår på låret. And then, the holy grail: åkte och köpte pizza. My life so far alltså: krympling till sambo, ynkling till katt och magen full av pizza. Could be worse.

På allmän begäran

Idag vaknade jag på tok för sent, flamsade runt en rejäl stund med M innan vi äntligen åt frukost (älskar helgfrukost) och begav oss in till stan. Han till skolan och jag träffade Johanna för lite umgänge och fika. Sedan ringde Karin och begärde uppdatering på bloggen och Beyond retro som tycks ha vuxit fram i Topshopbutiken i Arkaden. Sedan mötte jag upp M igen, handlade och lagade middag. Chilistekta quornbitar & pasta med pesto, oregano, paprika, fetaost, machesallat, romansallat, rivna morötter och yoghurtsås med vitlök. And Karin, it was good. Lite tråkigt är det dock att det verkar som om ögoninfektionen (från hans kroniska kattsnuva) har kommit tillbaka, Skruttens ena öga vätskar sig trots upprepade sköljningar med koksaltslösning. Blir det inte bättre imorgon så blir det veterinär på tisdag.


Mama need some loving

Vaknade upp i en tom säng. M hade dragit till skolan för längesedan. True cat som ställer upp med lite gos. Eller så konstaterar han mest att matte luktar gammal öl efter gårdagskvällen.


Beernight



Sminkad, rengjord och insmord. Ölkväll idag. Har levt i myskläder på sistone, jobbar man natt gör man knappast sig i ordning. Men jag tar ikväll som en ursäkt att sluta se hemlös ut. Igår natt gick jag till jobbet med dreadstovor i håret och Ms färgfläckade fiberpäls. Style indeed. Men nu är jag ledig tills fredag nästa vecka. Yej me.

Dont ask for the moon Jerry, when we have the stars.

Hur blev klockan två? Jag är ju piggare än piggast.

Åt pannkaksfrukost med M imorse och sedan städade vi lägenheten i väntan på besök. M stack på "bastuklubb" (hehe) och jag hade filmkväll med Johanna och Karin. Vi gick in hårt för att äta vårt kroppsvikt i snacks och jag blev mobbad för att jag aldrig tagit nakenbilder. Tydligen helt deviant att inte äga åtminstone ett par. Digitalkamera i all sin ära men jag har liksom aldrig näckat på bild. För man vet aldrig vart bilderna hamnar, att bli fotad av sin pojkvän som sedan blir ett ilsket ex is not a good idea. Lite paranoia är minst lika hälsosamt som ett äpple om dagen och dessutom bra för magen. Vilket de enorma mängderna snacks jag satte i mig ikväll inte var. Alla Hjärtans-dag? Jag och M firar den inte.

Även om det sucks ass att Karin numera bor i Lund ger mig den en chans att sätta mig på ett tåg och besöka Malmö igen. Har inte varit i Malmö sedan jag idkade distansförhållande med mitt exex och det finns värre ställen att åka till än Malmö liksom. Jag gillade staden helt okej. Lite tråkigt att bara husera i Göteborg i längden ändå. Min nästa långledighet ska jag försöka koordinera samman med Karins schema så tar jag första bästa tåg söderut. Det var dessutom flera år sedan jag skrattade åt de stackars skåningarna. This could be fun.

Luv:
Spotify in my heart. Gillar att pyssla med playlists. Länge.

Luv not:
Stargate Atlantis update: Dr Keller dissade Ronon. Oh noes. Man gör liksom bara inte det.


The weekend!

Yej Karin kommer till Göteborg i helgen!


Now, voyager





Tittade på Now, voyager idag med Bette Davis. Avgudar kvinnan och avgudar filmen. Såg den för första gången när jag bodde hemma och när TCM ingick i bostadrättsföreningens grundläggande kanalutbud.

Hello sailor

Shoppade idag. Mitt nya innehållsrika liv. Eh ja. Fikade med Anette och Nannie också, sällskapspoäng!



Har dock inte bestämt mig än om jag ska behålla eller inte. Gillar klänningen grymt mycket i teorin men gillar jag klänningen på mig själv?

Internetpyssel

Är bland de roligaste jag vet att fördriva tiden med. Vilket innebär att följa olika grupper/ personer på olika sidor/ communitys och framförallt deras bråk. Eftersom folk betraktar sitt privatliv som offentliga handlingar numera är det inte svårt att hitta all "information". Finns ett kompisgäng som har drivit en fejd ett tag nu och som smutskastar varandra på alla möjliga sätt. Det roliga med att följa detta utifrån är att se hur människor utifrån väljer att engagera sig och missförstår allting eller hur medlemmarna själva förvränger sina historier av "the big event" som officiellt startade allting. Ju längre tiden går desto mindre koll har folk på vad som startade det och varför. Som utomstående observatör kan man sitta gott och skratta åt allting men jag antar att det egentligen är tragiskt. Oh well.


Tillfreds

Min första "riktiga" natthelg som månadsanställd och det känns bra. Drack min egen kroppsvikt i te, läste ut snart tre böcker och tittade på dålig tv. Jag trivs väldigt mycket med nattarbete, i synnerhet när jag inte måste kombinera det med studier. Ger mig en ursäkt att vända på dygnet också, kommer antagligen inte vara uppe innan tolv på morgonen överhuvudtaget alls förrän vikariatet går ut. Har lagt upp matrutiner också för jag vägrar gå i de andra nattarnas spår på jobbet och öka minst tio kilo. No way. Och då jag helt plötsligt har massa fritid har jag tid att träna. Känns lite knepigt med massa ledig tid. Och månadslön. Jisses. Min första lön kommer vara sweet också, då jag både får min månadslön plus lön för alla timmar jag jobbade ihop i januari.

Första ordentliga lönen ska "slösas" enligt följande regler:
- Lägga undan till sommaren.
- Införskaffa glasögon. (Pallar inte linser hela tiden längre).
- Frisören. Jag vill göra något drastiskt. Typ klippa av allt eller färga håret mörkt.
- Ny hudvård. Syraprodukter för obscen summa. Äntligen.
I can't wait.


Media - in a nutshell

Att vara kritisk till media innebär naturligtvis inte att hylla den lokala blaskan skoninglöst för GP är fan inga vinnare i spelet. Sökte runt på hemsidan men hittade inte artikeln som jag satt på jobbet och irriterade mig över klockan fem imorse när tidningen damp ner i brevlådan. Artikeln beskriver kort att ett par tjejer rånar en annan tjej på sin mobil och uttalanden och åtgärder samt utredning av detta. För det första inleds hela historen med ett citat från en barnbok om "tjejen som vågade säga ifrån" och "faktarutan" (HA!) berättar om barnboken, som inte har något samband överhuvudtaget med själva händelsen. Men jag antar att "journalisten" tyckte det var tråkigt att ingen av tjejerna sade ifrån och stoppade ledaren från att råna den andra tjejen. Jamen hallå cepig moralkaka!
Vad i helvete?
För det första förstår jag inte alls vad en jävla barnbok har med händelsen att göra och för det andra trycker man väl inte sådan blaja? Sedan när citerar man Alfons Åberg-böcker i samband med värdetransportrån? Näe just det. Skrattretande.
Och för det tredje gillar jag att trots att artikeln är kort finns det plats för personbeskrivningar: "svartklädd, smal med håret i tufs". Hello relevans.

"Swedband har blivit rånad av tre män, ölmagade, med kraftiga vader, snaggade och typisk blatteklädsel. Jamen dåså". Yep, det är ungefär lika relevant.

Huvudvärk

Från helvetet. Resultat efter för högt medicinintag vilket innebär att varken piller, vätska eller "frisk luft" gör någon jävla skillnad. Aj aj aj.


Feed me Seymour feed me



Okej, epic fail med maten kan jag ju säga. Kunde inte låta bli att köpa fetaostmacka på Java med Ville och åt småkakor på jobbet. Wunderbar det här. Dagens intag lämnar mycket att önska och kroppen hoppar inte av glädje. Skrev ner det och begrundande min lata mages förtäring för dagen:

Frukost:
1 skål med sojayoghurt (vanilj), musli, 1 skivad banan
Vatten

"Lunch" (fika på personalmöte):
1 portionsbägare med "probiotisk havreprodukt" passionsfruktssmak (YOSA) dvs. havre"yoghurt"
1/2 fralla med ost
2 småkakor
1 kopp te
Vatten
1 päron

Middag (fika med Ville):
1 kopp grönt te m honung
1 "grov" (haha) smörgås m fetaost, paprika, rödlök, pesto, tomat, salt/ peppar

Kvällsmat (äntligen hemma!):
1 smoothie (osötad juice, mango, jordgubbar)

Påminner mycket om dagarna innan jag träffade Mattias och i stort sett inte åt lagad mat överhuvudtaget. Då var kosten baserad på nudlar, ananas, fetaost, knäckebröd, äpplen, "äta ute", musli, flingor, yoghurt, fil. Ungefär. Och ostbågar naturligtvis.

A bit under the weather

Förutom att kattuslingarna har gnagt på sladden till datorn som numera glappar upptäckte jag även att denna sak kostar ca 800 kr att ersätta. Dyra sladdar smakar tydligen bäst. Har även lyckats få mer magvärk igen, shit, snart kommer jag bli neurotisk med maten. Inte nog med att mitt portionsintag minskat utan jag reagerar fortfarande i tid och otid på hemtama födoämnen. Det börjar luta åt en ny mathållning åt undertecknad. Och faktiskt hålla den. Saker som rimligtvis borde uteslutas den närmsta tiden?
Alkohol, starka kryddor, nötter, ost, stekt mat och till slut inget jävla fibblande och fuskande med "riktig" glass istället för tofuvarianten. Undvika stora mängder mjölmat (pasta, bröd und so weiter). Det enda som jag redan nu känner kommer brista är osten. Fan. Jag gillar verkligen fetaost. Måste hålla fingrarna borta.

Okej, saker att införa? Alltså jag äter redan det mesta men antagligen mer mängder av: sojayoghurt, färska grönsaker, linfröolja, vatten, frukt och smoothies.

Argh, har ingen lust att gå tillbaka till "magvänlig" mat, i synnerhet inte som om jag ska fika på onsdag med Ville på Java med världens godaste fetaostmackor. Me don't wanna. What to do.


Tip the Velvet

Dags i lördags för en dekadent afton i burleskens tecken, dags för en afton på klubben Tip the Velvet. Ju pråligare desto bättre - my kind of theme helt enkelt. Började med förfest hos Kicki och slutade med ostbågar hemma i sängen.





Jag och M försöker se pariga ut, partypeople (lovely Mr and Mrs Capone with friends), en besynnerligt vig och full sambo och de ubersöta sjömännen. What a night.

RSS 2.0