Skattefuskarna belönas av moderatpolitik!

Ledaren i dagens GP (som handlar om skattefusket bland politiker och generellt) skriver i sina slutsatser att sänkt moms och hushållsavdrag är rätt väg för att minska fusket. 
I mitt tycke är det egentligen en helt befängd logik som författaren och regeringen pysslar med: skattefusk ska alltså minskas genom att göra det billigare att anställa vitt. Ungefär som att upprepat fusk på prov i skolan leder till enklare test eller att man får ha med sig boken på provet.

Fusk med a-kassan leder till kollektiv bestraffning (där låginkomsttagarna tar största smällen) genom höjda avgifter och minskad ersättning - alltså lättare skattepolitik och hårdare arbetspolitik.

Jag vet inte egentligen vilken av de olika taktikerna lämpar sig bäst för att minska fusk men finner det löjeväckande (!) att man underlättar ekonomiskt för en redan kapitalstark grupp och straffar låginkomsttagarna kollektivt. 

Människor med höga löner (antar att man har det bra ställt om man anställer städare och barnflickor) som (oftast) är välutbildade skattefuskar och belönas genom sänkta avgifter, deras brott "lönade" sig alltså. Men exempelvis långtidsjukskrivna straffas (utan att ha fuskat) med sänkt ersättning. 

.... Mer diskussion kring alla de miljoner som skattefusket "kostar" Sverige! Var är debatten kring hur dessa pengar hade kunnat gå till sjukvård, utbildning, forskning etc.?!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0