Bloggkritik

Alla bloggar får kritik, mer eller mindre, det är helt enkelt en effekt att publicera sina åsikter och tankar på internet där andra människor kommer att ta del av dem. Jag personligen är för censur på den personliga bloggen, om någon går in helt och hållet för att skriva nedlåtande och elaka kommentarer ska dessa naturligtvis inte publiceras. Personliga påhopp och dylikt bidrar inte till någon diskussion och förtjänar inte utrymme.

Å andra sidan, det finns en tendens hos bloggförfattare till att söka tröst hos sina läsare när någon kommer med kritik på deras inlägg. Det är skillnad på konstruktiv kritik och elaka kommentarer. Att någon inte håller med ens åsikt och ifrågasätter ett resonemang (utan påhopp) innebär inte att denna personen per automatik är elak. Det kallas diskussion. Personligen älskar jag diskussioner och försöker gärna bidra till just detta med kommentarer på andras bloggar, eller delge min åsikt eller whatever, men blir otroligt störd när man behandlas som om man kallat vederbörande jävla idiot bara för att man ifrågasatte dennes resonemang. Väldigt tråkigt. Själv blir jag otroligt inspirerad av att debattera och diskutera med andra personer (såvida det finns en hövlig ton och en god argumentation), but thats just me.

Kommentarer
Postat av: Little Peaché

Sjukt bra inlägg! Kunde inte hålla med mer!



Mvh Little Peaché

2008-07-07 @ 14:17:43
URL: http://littlepeache.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Käre fru Aurora. Läser Er så kallade ”blogg” med stort intresse. Hoppas Ni snart utökar den med fler av Edra berömvärda funderingar och åsikter!

2008-07-07 @ 19:16:37
Postat av: annalog

Diskussioner är ju pepp, men vad som verkligen stör mig är när bloggförfattare skriver saker för att få feedback på saker dom redan vet är sant, i stil med "åh jag är så himla tjock" "nej det är du ju inte"-grejen som alla sjukt jobbiga tjejer gjorde när man gick på mellanstadiet. Irriterande! Kan inte folk bara spy ur sig lite grejer, diskutera konstruktivt och leva happily ever after...kan man tycka. Och sjukt roliga Nina Hemmingsson förresten :)

2008-07-07 @ 21:54:28
URL: http://headachedays.blogspot.com
Postat av: Nancy

Annalog: Indeed. Finns inget värre. Bekräftelsemanin är fantastiskt stor online.

2008-07-07 @ 22:51:10
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: malin

bra skrivet, håller helt med ! :)

2008-07-12 @ 13:57:17
URL: http://nancyb0y.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0