Barn uppfostras till små nazister

Om det är något som är på tapeten så är det "kränkningar". Alla blir kränkta precis hela tiden av precis vadsomhelst. Pojken vars inbjudningar togs tillbaka blev "kränkt" och det inkräktade på hans "integritet". Bullshit. Två saker:
1) Att ens anmäla det till JO är ju skrattretade. Pappans ivriga ihärdande om att lärare ljuger är på samma nivå, pappan var ju inte där och baserar rimligtvis sin uppfattning på sin sons historia. Vad lyssnar man på? En åttaåring som antagligen blev sur på läraren som samlade in inbjudningarna igen eller läraren, en vuxen person, som bara gör sitt jobb? Nä just det.
2) De två barnen som inte bjöds exkluderades pga. att den ena var en mobbare och den andra inte hade bjudit pojken på sitt kalas. Alltså, jag tvivlar på att detta är de "sanna" skälen. Att mobbaren, en person som ändå har "makt" över eleverna inte skulle vara bjuden, när denne i princip bestämmer vem som ska vara hackkyckling? I dont think so. Och att den andra eleven inte ska inkluderas pga att denne inte bjudit på sitt kalas?
Om skolan nu är såpass noga med sin policy, ska vi verkligen tro att den andra eleven såg till att bjuda endast ett fåtal och delade ut sina inbjudningar efter skoltid? Nä just det. Jag tror snarare att dessa två elever inte bjöds av två helt andra skäl, antagligen är de själva utfrysta. Å andra sidan - vilka skäl som än finns - det är inte okej att lära barnen att härska och söndra!
För det är precis vad det handlar om. Att barnen lär sig att det är okej att frysa ut människor. Personligen finner jag hela saken skrattretande: pojken som fryste ut två andra elever känner sig kränkt för att han inte får göra detta? Och JO ska faktiskt undersöka saken?
Varför är det ingen som skriker slöseri med skattepengar NU? Att ge sjuka gömda flyktingar fri vård upprörde ju folk till bristningsgränsen men att det ska utredas om det är kränkande att hindra mobbning väcker ingen eller lite debatt? Vart fan är världen på väg? Det är liksom ingen mänsklig rätt att få exkludera och frysa ut andra människor. Däremot är det ett viktigt mål i skolan att hindra att folk hamnar utanför.

Kommentarer
Postat av: Aurosia

Åh, håller med om varenda stavelse! Den pappan känns själv som en mobbare.

Grr!

*

2008-06-28 @ 03:35:59
URL: http://theheartbeatofadoll.blogg.se/
Postat av: maria

Åh herreguuud ja! Jobbade i flera år som indrottsledare men föräldrarna sög lusten ur sporten. Föräldrar är de som är de verkliga problemen med den svenska skolan idag

2008-06-30 @ 20:31:43
URL: http://jatteintressant.blogspot.com
Postat av: Nancy

A: Absolut, en ren mobbare!



M: Indeed! Blir mörkrädd av vissa familjer! Jisses liksom...!

2008-06-30 @ 22:12:28
URL: http://negativenancy.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jag håller med helt och hållet!

2008-07-02 @ 17:15:13
URL: http://heartsick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0