Äta kött utan att stödja djurplågeri?

Läste en skrattretande diskussion idag i ett forum om hur en människa försvarade sitt val att äta kött och att detta inte innebär att denne är för djurplågeri. Fair game, bara för att man tuggar på fläskkotletter innebär det inte att man vill sparka på grisar. Men poängen som många missar är att när man köper kött stödjer köttindustrin ekonomiskt och bidrar till dess fortlevnad. Dont fix it if it aint broken och de lär väl knappast förbättra sina metoder eller avvecklas då folk fortfande köper deras produkter?

If you're not a part of the solution, you're part of the problem.

Personligen tycker jag det största problemet idag är folks jakt efter "obsolvement", att någon bekräftar att de inte behöver ta ansvar för konsekvenserna av sitt handlade. Varför inte ta ansvar och se lite längre än näsan räcker? Eller åtminstone stå för sina handlingar och livsstilsval?
Vi lever ju ändå i en egocentrerad och individualiserad samtid, vad är problemet? Har folk ett samvete fortfarande? Jag trodde att det hade avvecklats.


Kommentarer
Postat av: Elina

Ohh yes. Samvetet lever kvar... I vår tid när det handlar om prestation och vad vi åstadkommer finns det ALLTID något att ha dåligt samvete över... Hur vi lever blir till en ond cirkel. Vi vill vara egocentriska, men blir samtidigt beroende av andra människors bekräftelse. Fast bekräftelse behöver vi la alla!



/E.

2008-05-19 @ 12:17:01
URL: http://elinakarsna.blogg.se/
Postat av: Nancy

E: True that.

2008-05-19 @ 12:33:18
URL: http://negativenancy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0