Fet och dum

Intressant (men förutsägbar) dokumentär på kanal 5. Konceptet: testa feta barn med olika läs/skriv/whatever-test och banta ner dem och testa de igen och jämför resultaten. Förhoppningen tycks vara att klargöra samband mellan fetma=dumhet och sämre resultat. Pyttsan.
Det är enkelt, oavsett kroppstorlek, äter man pommes som frukost och muffins som mellanmål 24/7 är kroppen trött, utsvulten på näring och prestationsförmågan låg. Det finns smala människor som lever på ostbågar, skulle dessa prestera bättre eller sämre?
Eller innebär en balanserad och nyttig kost en kropp med mer energi, en kropp som får regelbunden näring och slutligen en kropp med högre prestationsförmåga. Klart som fan att kroppen mår bättre om man äter nyttigt och näringsrikt. Well duh.

Det handlar om kosten och input och output, inte om storleken. Kroppen är som en maskin, en bil tankad på frityrolja går ungefär lika bra som en glassindränkt tioåring räknar matte.
Men hemma sitter kreti och pleti i sina soffor och får alla sina eventuella fördomar om överviktiga människor bekräftade. Det är mer alarmerande än dokumentärens "resultat".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0