Vivien of Holloway 50s dress

Vaknade av att dörrklockan ringde, vilken är riktigt knepigt, för jag vaknar knappt av väckarklockan men det var ett gott tecken för utanför stod ett bud med min klänning från Vivien of Holloway. Det blev den helröda och oj vad jag inte ångrar mig, som gammal gothare är jag kräsen gällande röda nyanser (orangeröd is not my thing) men denna är helt perfekt. Underkjolen passade perfekt även den, den såldes som 'one size' och jag har dåliga erfarenheter av den sortens konstruktion men överraskad blev jag denna gången. Men eftersom den passade mig perfekt kan jag säga att mycket större flickor än mig inte bör göra sig besvär, den är stretchig and all men sitter troligtvis inte bekvämt (beroende på om man vill ha den i midjan eller på höften). Klänningen passade sådär, precis som jag misstänkte är den lite stor men hellre att sy in en klänning än att stå där med en för liten historia. Nu är frågan bara om jag ska ge mig på den själv? Eller överlåta detta projekt till någon lite mer kunnig?
Min första plan var att sy in den själv men sedan kom jag på att min gamla symaskin i princip är hemsökt och trådklumpar sig minst en gång i halvtimman, gärna mitt i en lång raksömn, gärna mitt på en fåll etc, när du minst väntar dig det och blir mest frustrerad. Men å andra sidan äger syster en ny maskin som man kanske kan låna temporärt (fjäsk, fjäsk). Men sedan är klänningen iförsig i satin, killerfabric att sy i om man inte vet vad man gör (vilket jag medger att jag inte gör, min syerfarenheter begränsar sig till mitt ihopknåplande av en gothliknande garderob i gymnasiet samt en klänning till balen i trean). Å andra sidan behövs klänningen bara sys in lite i sidorna, vilket t.o.m jag borde klara. What to do, what to do.
Bör nog även skaffa mig någon 'underklädestopp' med lite mer retroformade (pointy that is, eller lagom buckliga) kupor för kuporna på klänningen är sydda och förstärkta med plastskenor för att ge illusionen av detta. Mina vanliga underkläder just won't cut it. Borde jag offra mer pengar och beställa någon mildare form av en "bullet bra"?. What Katie did har ju en del smaskigt. Å andra sidan ser de flesta superspetsiga ut och jag är väl inte jättepepp på att leka Madonna goes 90s pre-frälsning. Å tredje sidan köpte jag klänningen till nästa Tip the Velvet, ju mer vintage desto bättre liksom. Å fjärde sidan borde det inte svårt att plocka ut plastskenan och sy in kuporna lite lätt så de blir mer min storlek och mer rundade. Yes.


Kommentarer
Postat av: E.

Saknar våra "tjejsnack" över en kopp te! Det här inlägget speglar mycket sådana tankar tycker jag.



Hoppas det går bra i jobbhelgen!

/E.

2009-03-21 @ 18:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0