Lets get pretty - det kostar bara lite deg

Ett ord som är typiskt för nutiden är tillgänglighet. Vi är ständigt tillgängliga på mobilen och över internet finns det nästintill inga begränsningar till vad man kan få hemskickat hem till sig. Vill du veta hur mycket din granne tjänar i månaden? Enkelt. Vill du veta var det bor pedofiler i ditt bostadsområde? Enkelt. Vill du ha senaste Brittan-parfymen som inte släpps i Sverige än? Enkelt.

Tillgängligheten manifesterar sig också i andra områden. Vill du fettsuga magen? Botoxa pannan? Göra en kem-peeling på lunchrasten? Supereasy hun.
Jag har funderat en del över det. Genom att gå in för att upptäcka och avslöja alla metoder som kändisarna använder sig av för att se helt fab ändå in i 60årsåldern har man automatiskt skapat en realistisk skönhet. För vem som helst kan ju fixa till sig. Kontentan: fuck gener, lets get beautiful!
Även om jag tycker att det är positivt att kreti och pleti får veta att man inte kan se ut som kändis X "naturligt" skapar det också en backlash. Genom avslöjanden kommer också dessa metoder automatiskt bli tillgängliga för suget efter dem kommer bli stort. Och är stort.


image170

Alltså, grådaskiga människor kommer bli underrättade om vilken kräm som slätar ut mest, vilket smink som ger piggast ögon, vilka sprutor som tar bort rynkor, vilken behandling som minskar celluliter och om nu detta valet finns varför hålla fast vid grådaskig hud, grådaskiga ögon och grådaskiga gropiga lår?!
Det blir en slags revansch. Är du ful "naturligt"? Dont sweat it, lets fix it.

Fördel: Bra att "skönhet" avslöjas som kontentan av olika medel, smink, stylister, operationer, manikyr och kräm gjord av moderkaka.
Nackdel: Tillgängligheten kommer ändra på folks uppfattningar och helt plötsligt är man inte fräsch om man inte är lite (orange-)brun all year around, smal och vältränad 24/7 och informerad om senaste GI-maten. 
Det blir ett måste att bry sig. Om nu chansen finns här, för alla, att se ut som fotomodeller och ständigt heta - varför tar inte ALLA chansen?

Det kollektiva skuldbeläggandet på "slashasarna" kommer som på posten. I högre grad än innan. Det är superlätt att träna och skita i kolhydrater och en hemmagjord manikyr tar liksom max en halvtimma, varför orkar inte DU fixa det, din slöa jävel? Hur kan du med att gå runt i tantbyxor och fleecetröja när det finns supersnygga heta halvnakna outfits i vilken butik som helst? Och det kostar faktiskt inte så mycket. Och det är faktiskt så jävla enkelt så du anar inte. 

Och alla vill bli lyckliga, right?!
Den senaste yoga-dans-meditations-kampsporten har också blivit tillgänglig near you, så satsa på att bli vacker from the inside out. Because you're worth it.

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Oerhört bra. Tack. Sitter här i min grå plyschdräkt med klorinfläckar. Brösten hänger lite lagom ojämnt, huden är glåmig och naglarna korta. Men ajg är nöjd... i a f just nu :)

2008-01-09 @ 18:19:27
URL: http://hosannas.blogg.se/
Postat av: Elina

Let us stay natural.

/E.

2008-01-09 @ 21:31:42
URL: http://www.elinakarsna.blogg.se
Postat av: malin

bra skrivet! det är ju sant som du skriver.. när det görs lättillgängligt blir det också accepterat på ett helt annat plan.. det är inte konstigt att botoxa läpparna längre liksom. sjukt är vad det är.
tack för kommentar i min blogg också, brukar läsa din ibland med. :)

2008-01-12 @ 11:37:07
URL: http://nancyb0y.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0