You can never be too thin...?

Satt och diskuterade på jobbet efter dokumentären/ programmet "Den nakna sanningen" om Victoria Beckham. Vad många som man känner/ känner till som har problem med maten. Antingen för mycket eller för lite. Det är sjukt hur central roll maten spelar i våra liv. Och man kan aldrig bli av med problematiken ("på riktigt") för man måste ju äta. Varje dag. Flera gånger om dagen. 

Det här med skönhetsideal, "smalhet", anorexi, mediahysterin och Victoria Beckham är en stor gröt av knepigheter. 
För en del tjejer är hennes kropp den ultimata kroppen. Size zero är ett mål i sig. Och klankar man ner på smala personer och fnyser åt avsaknaden av former i ett försök att hävda att normala (?) kvinnor ser inte ut sådär bortser man från dessa naturligt smala personer som ser detta som ett personangrepp. Man ska inte fnysa och himla med ögonen åt pinnsmala flickor (och pojkar?) för det är inte deras fel att de vann det genetiska lotteriet och har en supersnabb ämnesomsättning och/ eller viljestyrka. 
Alltså, så länge man har en "naturlig" (...jag hatar det ordet, för vad är naturligt egentligen?) kroppsform så är detta okej?
Både naturligt tjocka människor och naturligt smala människor finns det ju. Vi kommer ju i alla uppsättningar och former. (Tyvärr?!?).

Jag ser omöjligheten att försöka definiera kvinnlighet och varför en viss kroppsvikt skulle få representera detta begrepp. Vad är kvinnlighet? Former? Bröst? Fitta? Höfter? Putmage? Långt hår? Livmoder?

Men töserna små brukar hävda att då man inte säger åt tjockisarna att de är fula som gatan får man inte heller säga att bengetterna behöver en omgång pommes-dropp rakt i armvecket. Lite dumt argument då hela denna vikthysteri i media samt samhället passivt mobbar överviktiga människor och låter dem förstå att deras kroppar inte är önskvärda. Och om någon nu är naturligt tjock och ändå bör/ uppmanas att banta bort vikten för att detta inte är hälsosamt, varför är det då inte okej att ifrågasätta hälsosamheten hos den naturligt pinnsmala tjejen? 

Det finns ju vetenskaplig forskning som tyder på att extremerna är det mest ohälsosamma (too fat, too thin) och det är mittemellan som fungerar bäst och längst. Men, kontentan, det finns ingen i helsike som kan lura i mig att Victoria Beckham är "naturligt" smal eller särskilt hälsosam. Och jag kommer alltid fnysa åt folk som tycker att hon är snygg eller finner skelett sexuellt attraktiva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0